Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 20 Aralık 2025 16:22
  • Yorum: 0

Vali Seddar Yavuz: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Kalkan Ailedir”

Vali Seddar Yavuz: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Kalkan Ailedir”
Vali Seddar Yavuz: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Kalkan Ailedir”

 

Vali Seddar Yavuz, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve annelerin bilinçlendirilmesinin, uyuşturucuyla mücadelede en etkili koruyucu mekanizma olduğunu vurgulayarak, bağımlılıkla mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın 19.04.2021 tarihli ve 2021/7 sayılı Genelgesi kapsamında yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı”, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcıları Sedat Özdemir, Bilal Basrı, Talat Tabur, Vali Yardımcısı V. Uğur Almalı, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu, kurum müdürleri ile anneler ve anne adayları katılım sağladı.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, Valilik olarak ailenin korunmasına ve çocukların sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlattı. Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayan Yavuz, aile içi şiddet, yalnızlık ve bağımlılık gibi sorunların tüm toplumlar açısından ciddi riskler barındırdığını ifade etti.

Çocukların yalnızca akademik başarılarıyla değil; davranışları, sosyal çevreleri ve günlük yaşamlarıyla da yakından takip edilmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, sevgi ve ilgi yoksunluğunun çocukların gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Annelerin çocuklar üzerindeki belirleyici rolüne vurgu yapan Yavuz, çocukların iyi bireyler ve iyi vatandaşlar olarak yetiştirilmesinin öncelikli hedef olduğunu söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı veren Vali Yavuz, Malatya genelinde emniyet ve jandarma birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında 2025 yılına ait güncel verileri paylaştı. Buna göre, 2025 yılının ilk 11 ayında narkotik olay sayısında artış yaşanırken, şüpheli ve tutuklu sayılarında düşüş kaydedildi. Yetkililer, bu durumun arzla mücadelede etkinliğin arttığını, talep yönlü çalışmaların ise güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu değerlendirdi.

2025 yılı boyunca il genelinde 72 bin 144 kişiye yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri düzenlendiği, eğitimlerde UYUMA uygulamasının tanıtıldığı ve bilgilendirici materyallerin dağıtıldığı bildirildi.

Toplantı kapsamında; İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu tarafından çocukların narkotik maddelerden korunmasına yönelik sunum yapılırken, polis memurları Ali İhsan Güneş ve Asuman Arslan tarafından “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi tanıtıldı. Ayrıca Komiser Aslı Ergören KADES uygulaması hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Çocuk Gelişimcisi Hilal Gönüldaş ise “Aile İçi İletişim ve Aile İçi Şiddet” konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Program, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında annelere ve anne adaylarına yönelik farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğinin belirtilmesiyle sona erdi.

YORUM YAP
37 + 80 = ?

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8