Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIK YÜRÜYÜŞLERİNDE BULUŞTU!

TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIK YÜRÜYÜŞLERİNDE BULUŞTU!
TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIK YÜRÜYÜŞLERİNDE BULUŞTU!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 19 Mayıs’ın 105. yılında ABD ve İsrail’e karşı; Ankara, İstanbul, İzmir’in ardından Muğla ve Eskişehir’de de “Türkiye’ye Sahip Çık” sloganıyla yürüyüşler düzenledi.

Hamas’ın Filistin’de başlattığı direnişle dünyaya yayılan emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele gençlerin 19 Mayıs yürüyüşlerinde ön plana çıktı. Dünya çapında yenilgiler alan emperyalizm ve siyonizmin hayatta kalmak için saldırgan politikalar benimsediği, bu yüzden Ukrayna’da savaşı körüklediğini, İran ve Suriye’ye saldırdığı vurgulandı. Kendini korumak için dünyayı savaşa sürükleyen emperyalizm ve siyonizme karşı direnen milletlerle ortak mücadele çağrısı dile getirildi.

 

TGB’nin, ABD ve İsrail’in tüm dünyada saldırganlığını arttırdığı böyle bir dönemde, Türkiye’de de saldırıya geçen ABD destekli bölücülük ve gericiliğe karşı bayrağı yükseltti. Türkiye’de, PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti’yle Türksüz anayasa girişimlerinin yapıldığı, DEM Parti’nin kazandığı belediyeler üzerinden güç toplamaya çalıştığı ve Türk milletine açıktan düşmanlık yürüttüğü bu dönemde, ABD eliyle büyütülen tehditlere karşı Türk gençliğinin cevapsız kalamayacağını vurgulayan gençler, saldırganlığını arttıran emperyalizm ve siyonizme karşı Türk milletini “Milli Devlet” mevzisinde birleştirmek için 19 Mayıs’ta meydanlardaydı.

İçeride; Türksüz anayasa girişimlerine geçit vermeyeceklerini, ABD destekli bölücülük ve gericiliğe karşı mücadele bayrağını yükselteceklerini ifade eden TGB’lier Türk milletini birlikte hareket etmek için davet etti.

“Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Filistin Davası Türkiye Davası”, “Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganlarının atıldığı yürüyüşlerde;  “DEM Parti Kapatılsın, PKK’nın Kökü Kazınsın”, “ABD Destekli Gericiliğe ve Bölücülüğe Geçit Yok”, “Türksüz Anayasa Girişimine Hayır, PKK ile Anayasa Olmaz”, “ABD-İsrail’e Karşı Tek Cephe Tek Yürek”  yazılı dövizler taşındı. Yine son dönemde gündeme gelen okulda şiddet olaylarına tepki gösterilen ve 19 Mayıs’ın 105. yılında Türk gençliğinin görev başında olduğu vurgulanan döviz ve pankartlar yürüyüşte boy gösterdi.

 

Eskişehir Halkı TGB İle Yürüdü

TGB’nin çağrısıyla Kanatlı AVM önünde buluşan yüzlerce vatandaş, ABD destekli bölücülüğe ve gericiliğe karşı ‘Türkiye’ye Sahip Çık’ sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüş sonunda açıklama yapan TGB Eskişehir İl Başkanı Mete İrfan konuşmasında  “Atamızın bize bıraktığı ya istiklal, ya ölüm kararlılığını sürdüreceğiz. Emperyalizmi mahvedeceğiz. Türkiye Gençlik Birliği olarak 19 Mayıs’ın tarihsel önemini buradan herkese hatırlatıyoruz.

105 yıl önce Türk milleti emperyalizme, işgale ve gericiliğe karşı zafer kazandı. Bugün ise emperyalizmin silahları ABD’nin ve İsrail’in elindedir ve namlular Türkiye’ye dönüktür. Ülkemiz bir ateş çemberinin ortasındadır. İçeriden ve dışarıdan tehdit alındadır.

 Bölücülüğe ve gericiliğe karşı vatan bizim vatanımızdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek sahip çıkması da Türk gençliğine düşer.

” vurgularına yer verdi.

Yürüyüş sırasında çevreden vatandaşlar alkışlarla destek verdi, yürüyüşe dahil olanlar da vardı.

 

MUĞLA’DA GENÇLER ATATÜRK’E SÖZ VERDİ

İstanbul’da Beşiktaş’ta, Atatürk Evi önünde buluşan yüzlerce vatandaş Beşiktaş Çarşı girişine yürüdü. TGB’lilerin “Atatürk gençliği görev başında”, “105. yılın görevi Atatürk Devrimi” ve “Filistin Davası Türkiye Davası” sloganlarına eşlik eden vatandaşlar, yürüyüş boyunca alkışlarla ve arabalardan kornalarla gençlerin kortejine destek verdi. Yürüyüş sonunda TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin konuştu. Girgin, açıklamasında “Milli mücadelemiz ve 19 Mayıs sadece Türk milletinin emperyalizmden kurtuluşu değil, aynı zamanda bütün mazlum milletlerin kurtuluşunun bir basamağıydı. Bugün Türk milletinin tam bağımsızlık mücadelesi yine aynı ateşten sorumluluktur. Türk milletinin mücadelesi, Filistin’de ABD-İsrail’in kanlı saldırılarına göğüs geren bütün Filistin halkının mücadelesidir. Türkiye’nin davası, Filistin’in de davasıdır.

 

 

Şimdi buradan, Türk Gençliğini, yani bizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi olarak gören, 19 Mayıs’ı biz gençlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e söz veriyoruz! Emperyalist saldırılara vatanımızı böldürmeyeceğiz, Milli devlete sahip çıkacağız ve gençliğe hitabeden aldığımız görevle; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir