
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Malatya’nın sosyal ve kültürel geleceğine katkı sağlayan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Gençlik Meclisi üyeleri ve Beş Şehir Beş Şair Programı kapsamında Malatya’da bulunan yazar ve şairleri için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan ‘Arslantepe Höyüğü’ne gezi etkinliği düzenledi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan ve Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Orhan Tuğrulca’nın rehberliğinde gerçekleştirilen program katılımcılar tarafından büyük bir beğeni aldı. Gezi programına Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve Kadın Meclisi Üyeleri, Malatya Kent Konseyi Yazarlar ve Şairler Grup Temsilcisi Malatyalı Nilüfer Zontul Aktaş ve grup üyeleri, Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve Atatürk Kız Lisesi öğrencileri, Elazığlı Eğitimci Yazar Nazım Payam, Kahramanmaraşlı Yazar ve Şair İnci Okumuş, Hataylı Şair Eda Fırat, Adıyamanlı Şair Mehmet Tepe katıldı.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli ve turist rehberi Bülent Korkmaz, Arslantepe Höyüğü gezisine katılan katılımcılara Arslantepe tarihi hakkında bilgiler verdiler.
Artan: Malatya’mız UNESCO Tarafından Dünya Kültür Mirasına Layık Görüldü
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, “Şehir olarak Malatya burada kuruldu. Burada bir saray kuruldu ve bu saray dünyanın en eski kerpiç sarayıdır. Günümüzden yaklaşık 5500-5700 sene önce devlet doğdu. Dünyanın en eski olduğuna dair elimizde en eski kanıt olan yer burasıdır. İtalyan Arkeologlar yüzlerce binlerce mühür buldular. Bu mühürler bir devlet organizasyonu tarafından alışı ve verişi tarafından belgelerdir. Bu belgeler o kadar önemli ki, devlet tarafından ticaretin kontrol altına alındığını ispatlıyor. İşte bundan dolayı Malatya’mız UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına layık görüldü” dedi.
Tuğrulca: Arslantepe Malatya’nın Kadim Tarihinin En Büyük Göstergesi
Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen Beş Şehir Beş Şair Programı için Malatya’da bulunan şairlere Arslantepe gezisinde rehberlik eden Orhan Tuğrulca Malatya’nın tarihsel açıdan çeşitli aşamalardan geçtiğini, Arslantepe’nin bu aşamalarda mihenk noktası olduğunu aynı zamanda Arslantepe’nin Malatya’nın kadim tarihinin en büyük göstergesi olduğunu söyledi.
Korkmaz: İnsanlar Yine de Burayı Terk Etmeyerek Yerleşimlere Devam Ettiler
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Personeli ve Turist Rehberi Bülent Korkmaz, “Arslantepe’de yaklaşık 7-8 bin sene önce burada yaşam başladı. Kerpiç yapılar 40-50 sene sonra farklı sebeplerle doğal afet, deprem, sel ve benzeri yıkıldıktan sonra insanlar yine de burayı terk etmeyerek yerleşimlere devam ettiler. Yer seviyesinden 30 metre yükselince kadar bu höyük oluştu. Bu höyüğün oluşmasının sebebi üzerine sürekli yapıların gelmesidir” dedi.
Malatya Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu Arslantepe Höyüğü gezisine katılan Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi üyeleri yazar ve şairler ve Atatürk Kız Lisesi öğrencileri “Arslantepe Höyüğü’nde eski yerleşim yerleri hakkında tarihi ve kültürel bilgi aldıklarını ifade ettiler. Bu anlamlı ve güzel geziden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Malatya Kent Konseyi’ne teşekkürlerini ifade ettiler.
- 18:25 Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattı 15 Eylülde Açılıyor
- 18:25 Malatya 2025’te Türkiye’de en fazla deprem yaşanan iller arasında
- 18:25 Darendeli Üreticiler Kenger Sakızını Markalaştırmak İstiyor
- 18:25 Kayısı Üreticilerine Nefes Aldıracak Destek Kararı
- 18:25 Yeni Malatyaspor, Ferhiye’de farklı yenildi
- 18:25 Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!
- 18:25 Mevlid-i nebi haftasında aile vurgusu
- 18:25 Pilav Şenliği'nin İlki Düzenlenecek
- 18:25 Başkan Geçit, Özalper Mahallesine İnşa Edilecek Taziye Evinin Protokolünü İmzaladı
- 18:25 Perakende Sektöründe Merkezi ve Güvenli BT Yönetiminin Yeni Standardı
- 13:02 “Gerçek Kahramanlar İlk Yardım Bilir!”
- 13:01 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kazandırıyor
- 12:57 Başkan Geçit, ‘Eğitime Destek’ Projesinden Yararlanan Öğrencilerle Buluştu
- 12:52 Pozitera, Markaların Satışını Korumak ve Geliştirmek İçin Entegre Çözümler Sunuyor
- 12:50 QR Kodlarıyla Uygulama Büyümesinde Devrim!
- 12:49 12 Dev Adam, EuroBasket 2025'te finalde!
- 12:48 Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi TEKNOFEST’te Türkiye Üçüncüsü Oldu
- 12:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Togg’un yeni modeli T10F hediye edildi
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!