
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir beraberinde dernek yönetimi ile birlikte Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Sevket Keskin’i ziyaret etti
Ziyaret için MAGİNDER yönetimine teşekkür eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ahilik sadece böyle söylemlerle bir haftayla geçiştirilecek bir şey değil. Ahilik Kültürü ders olarak ilk okuldan itibaren der solarak verilmeli. Ahilikte, dürüstlük, paylaşım ve güzel yaşamın bütün ilkeleri var. Bu konuya daha önce defalarca Milli Eğitim Bakanlarımıza aktardım. Ancak bir gelişme olmadı. Ahilik bir gelenek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Önce pandemi, ardından yaşadığımız deprem nedeniyle Ahilik Kültür Haftası etkinliklerine ara verdik. Ahilik Haftasının en coşkulu kutlandığı illerin başında Malatya geliyordu. Bu ülkeye ayağa kaldırmanın anahtarı ahiliktir. Ben bunu devamlı söylüyorum. Birlik ve beraberlik içinde hep birlikte memleketimize hizmet edeceğiz. Ahilik kültürü yaşamak ve yaşatmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.
Keskin, ziyarette esnaf ve sanatkarların sigorta prim gün sayının 7 bin 200’e düşürülmesi konusundaki girişimlerin ve taleplerin sürekli takip edildiğini de kaydetti.
Keskin, daha önce asgari ücretten daha fazla maşa alan emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini de kaydetti.
Basit usulden gerçek usule geçiş hakkında ise Keskin, uygulamamın başlaması ile bir çok esnaf kolunun sıkıntı yaşayacağını, uygulamanın derecelendirmeye tabi tutulmasını talep ettiklerini, konun ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ile çözüleceğini ifade etti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkar memleketimizin bel kemiği ve bel direği, omurgasıdır. Bakın deprem olduğu zaman hiçbir lamba yanmazken devletin lambası daha yanmazken sokak lambaları yanmazken, esnafın lambaları yanmaya başladı. Esnaf mahallede ayrılmadı. Biz de çağrı yaptık, ‘Malatya’dan ayrılmayın, geri dönün.’ Esnafımız geldi, halen daha kalıcı bir yere giremedik.” dedi.
Keskin, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik soykırımımı kınadı.
MAGINDER Başkanı Salih Karademir, “MAGİNDER ailesi olarak Ahilik Haftasından dolayı Malatya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız kıymetli büyüğümüz Şevket Keskin'i ziyaret ettik. ilk ziyaretimizi kıymetli başkanımıza yapmak istedik. Nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Deprem yaşayan Malatya'mız toparlanıyor.
Allah devletimize zeval vermesin. Her tarafta çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda inşallah çarşımız teslim edilecek. Yaklaşık 5 bin esnafımız konteyner da ticaret yapıyor. Zor şartlarda 6 Şubat'ın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel günleri göreceğiz” dedi.
Karademir, “Özellikle bu son zamanda açıklanan yeni vergi sistemiyle 1 milyona yakın küçük esnafımızın basit usulden gerçek usule geçmesi gerçekten esnaf tarafından kabul edilmiyor. Çünkü esnafın deftere tabi olması onun için gerçekten çok zor bir şey. En azından deprem bölgesindeki esnaflarımız tam toparlanana kadar bu kararın uzatılması gerektiğine inanıyoruz. Şevket Keskin başkanımız depremin ilk saatlerinden beri sahada. Esnafın hakkını korumakta. Bugün esnaflarımız bu geçici konteynerlarda ayakta devam ediyorsa buradaki en büyük olanakları başkanımız Şevket Keskin yapmıştır. Biz kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz esnaf adına. Esnafımızın her zaman sıkıntılarını, sorunlarını dile getirmiştir. Biz buna şahidiz. Bizler de elimizden geldiği kadar iş dünyası olarak başkanımıza her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah biz yine çalışmalarımıza devam edeceğiz. Malatya esnaf ve sanatkarı Ahilik Haftasını kutluyor ve tebrik ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Müjdesi!
- 18:25 Kavşakta Tehlikeli Anlar: Hafriyat Kamyonu Yine Gündemde
- 18:25 MEAH’da Kalp Tümörü ve Üç Damar Tıkanıklığı Aynı Operasyonda Tedavi Edildi
- 18:25 Yeşilyurt’ta “Şiir Ve Müzik Dinletisi” Sanatseverlerden Tam Not Aldı!
- 18:25 Malatya’nın Yiğitleri Ankara Yolcusu! Hedef: 1. Lig
- 18:25 81 İlde Sahte Alkol Operasyonu: Bakan Yerlikaya “Biz Gereğini Yaparız”
- 18:25 Yıkıntılardan Umuda: Malatya’nın Büyük Dönüşümü
- 18:25 Gül Kaçar’ın “Unutulmuş Ruhlar Ülkesi” İmza Gününe Yoğun İlgi
- 18:25 Onur Konuğu Prof. Dr. Kemal Sayar Malatya Kitap Fuarı’nda
- 18:25 Akciğer Kanseri: Sinsi İlerliyor, Ama Önlemek Elimizde!
- 12:10 Alopesi Olan Çocuklarda Kaş Uygulaması
- 11:50 Doğanşehir Belediyesi 7/24 sahada
- 18:37 Başkan Er “Azim Ve Kararlılıkla Başarılamayacak Hiçbirşey Yok”
- 17:36 Malatya’da Kaçak Alkol Operasyonu: 1 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
- 16:48 Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısını Yaptı
- 16:43 TOKİ 500 BİN Sosyal Konut Projesi Başvuruları Başlıyor
- 16:42 Bakan Kurum: “Deprem Bölgesinin Dirilişi, Türkiye’nin İstikbal Meselesidir”
- 16:40 Malatya’da Düğünde Havaya Ateş Eden 4 Şüpheli Yakalandı
- 16:39 Battalgazi Belediyesi’nden Bir Haftada Yoğun Mesai: Hizmet ve Denetim Çalışmaları Takdir Topladı
- 16:38 Notre Dame’ın Kamburu Malatya’da Sahne Alıyor!
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!