Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Vertiv, EMEA Bölgesinde Düşük GWP’li Yeni Soğutma Teknolojisini Tanıttı

Vertiv, EMEA Bölgesinde Düşük GWP’li Yeni Soğutma Teknolojisini Tanıttı
Vertiv, EMEA Bölgesinde Düşük GWP’li Yeni Soğutma Teknolojisini Tanıttı

Vertiv, EMEA Bölgesindeki Veri Merkezleri İçin Enerji Verimliliğini Artıran ve Karbon Ayak İzini Azaltan, Düşük GWP Değerine Sahip Serbest Soğutmalı Evaporatif Çözümünü Kullanıma Sundu

Vertiv™ Liebert® EFC, hiper ölçekli ve kolokasyon müşterilerinin sıfır su israfı ve maksimum verimlilik için çalışma modları arasında kolayca geçiş yapmasını sağlıyor.

İstanbul, Türkiye [Nisan 9, 2025] – Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, düşük Küresel Isınma Potansiyeline (GWP) sahip yeni nesil Vertiv™ Liebert® EFC serbest soğutma ünitesini tanıtarak termal yönetim ürün portföyünü önemli ölçüde standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanan çözüm, 150 ila 450 kW arasında kapasite seçenekleriyle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) genelinde kullanıma sunuldu.

Vertiv Liebert EFC, dolaylı havadan havaya ısı değişimi ve evaporatif soğutma teknolojilerini tek bir ünitede birleştiriyor. Yenilikçi patentli polimer ısı eşanjörü ve düşük GWP değerine sahip inverter kompresör teknolojisi sayesinde, yıllık verimlilik önceki çözümlere göre yüzde 19’a kadar artırılırken, kısmi güç kullanım etkinliği (pPUE) 1,05 gibi çok düşük bir seviyeye ulaşıyor.

Liebert® EFC’nin sunduğu üst düzey esneklik, en büyük avantajlarından birini oluşturuyor. Sahaya özgü koşullara bağlı olarak, canlı geçiş kontrol özelliği sayesinde kullanıcılar, yazılım kontrolleri aracılığıyla güç veya su gibi kritik kaynakların kullanımını güvenli ve kesintisiz bir şekilde optimize ederek serbest soğutma modunu en verimli şekilde kullanabiliyor. Bu esneklik, veri merkezi sahiplerine çevresel etkilerini azaltma imkânı sunarken, kaynak bağımsız sürekli soğutmayı mümkün kılıyor. Ayrıca, uzaktan yoğuşturuculu tam doğrudan genleşme (DX) yedekleme seçeneğine sahip modeller, su gereksinimi olmadan tam soğutma kapasitesi sağlayarak güvenilirlikten ödün vermeden su bağımsızlığı sunuyor.

Vertiv EMEA Termal İş Birimi Başkan Yardımcısı Sam Bainborough, “Şirketler sürdürülebilirlik stratejilerine odaklandıkça, müşteriler hem operasyonel esneklik ve dayanıklılık sağlayan hem de kaynak tüketimini en aza indiren yenilikçi soğutma çözümleri arıyor. Patentli ve çığır açan teknolojisiyle Liebert® EFC, bu taleplere yanıt veren esnek bir sistem sunarak kullanıcı deneyimini yeniden tanımlıyor. Doğal buharlaşma gücünü en verimli şekilde kullanarak serbest soğutma süresini maksimize ediyor ve enerji tasarrufunu en üst seviyeye taşıyor.”

Yeni Liebert® EFC, küresel düzenlemelere ve yasaklara (AB F-Gaz düzenlemesi 2024/573 ve IPCC AR4) tam uyumlu olarak tasarlanmış, ölçeklenebilirliği, kolay bakımı ve uzun ömürlü yapısıyla öne çıkan anahtar teslim bir çözüm sunuyor. Polimer tasarımı, alüminyum ısı eşanjörlerine kıyasla daha yüksek korozyon direnci sağlarken, daha geniş bir su kalitesi aralığında sorunsuz çalışmasına imkân tanıyor. Bu yenilikçi çözümün merkezinde yer alan Vertiv™ Liebert® iCOM™, akıllı kontrol algoritmaları sayesinde en uygun çalışma modları arasında otomatik geçiş yaparak tercih edilen soğutma kaynağının maksimum verimlilikle kullanılmasını sağlıyor. Üniteler arasında kesintisiz koordinasyon sunarak tek bir entegre sistem gibi çalışmasını mümkün kılıyor. Böylece ek bir tesis yönetim sistemine ihtiyaç duymadan, sürekli ve güvenilir soğutma sağlanıyor.

Vertiv™ Liebert® EFC ve doğrudan çipe soğutma, daldırmalı soğutma (yakında EMEA’da), soğutulmuş su, doğrudan genleşme, edge ve sistem kontrol teknolojileri gibi diğer Vertiv güç ve termal yönetim çözümleri hakkında daha fazla bilgi için Vertiv.com'u ziyaret edin.

# # #

Vertiv Hakkında

Vertiv (NYSE: VRT) müşterilerinin hayati uygulamalarının sürekli ve en iyi şekilde çalışmasını, iş gereksinimleriyle birlikte büyümesini sağlamak için donanım, yazılım, analitik ve devam eden hizmetleri bir araya getiriyor. Vertiv, buluttan ağın ucuna kadar uzanan bir güç, soğutma ve BT altyapısı çözümleri ve hizmetleri portföyüyle günümüzün veri merkezlerinin, iletişim ağlarının ve ticari ve endüstriyel tesislerinin karşılaştığı en önemli zorlukları çözüyor. Genel merkezi ABD’de Ohio Westerville’de bulunan Vertiv, 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Daha fazla bilgi ve Vertiv’den en son haberler ve içerik için Vertiv.com’u ziyaret edebilirsiniz.

İleriye Dönük İfadeler

Bu metin, 1995 tarihli Özel Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası, Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası, Menkul Kıymetler Yasası’nın 27. Bölümü ve Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 21E Bölümü anlamında ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu ifadeler sadece bir tahmindir. Fiili olaylar veya sonuçlar, burada belirtilen ileriye dönük beyanlardakilerden önemli ölçüde farklı olabilir. Okuyucular, bunların ve vertiv ve operasyonlarıyla ilgili en son Yıllık Rapfor ve Form 10-Q ile ilgili müteakip Üç Aylık Raporlar dahil olmak üzere Vertiv7in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yaptığı dosyalara yönlendirilir, Vertiv’in yeni bilgiler, gelecekteki olaylar veya başka nedenlerle ileriye dönük beyanlarını güncelleme veya değiştirme yükümlülüğü yoktur ve bunlara yönelik herhangi bir yükümlülüğü açıkça reddeder.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8