
Sadıkoğlu: “6 Şubat sonrası ikinci afeti yaşadık, Malatya afet bölgesi ilan edilmeli”
- “Kent genelindeki kayısıların büyük bölümü zirai dondan etkilendi”
Kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrası meydana gelen zirai dondan kayısının büyük zarar gördüğünü belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Kayısıda meydana gelen zirai don, 6 Şubat sonrası ikinci bir afettir. Malatya’mız Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmeli, zarar tespitleri titiz bir şekilde yapılarak kapsamlı destekler sunulmalıdır” dedi.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu afetinden sonra Malatya kayısısını şimdi de don afeti vurdu. Cumartesi gecesi kent genelinde etkili kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altını düşmesi sonrası yaşanan zirai don kayısıda büyük zarara sebep oldu.
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN TALEP EDİYORUZ; MALATYA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Meslek komitelerimizden ve ilçelerdeki üreticilerimizden aldığımız bilgiye göre, şehrimizin ara tarım ürünü ve ekonomik girdisi olan kayısımız dondan büyük oranda etkilenmiştir. Şehrimizin tamamındaki kayısı bahçeleri dün geceki kar yağışı sonrası zarar görmüştür. Hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde yapılmalıdır. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem afetinden donra şehrimiz için ikinci bir afet olmuştur. Şehrimizin ana gelir kaynağı olan, 50 binden fazla ailemizin geçimini doğrudan şehrimizin tamamını da dolaylı yoldan etkilen kayısıda don zararı için ciddi adımlar atılmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan şehrimiz adına talep ediyoruz; Malatya “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmeli ve ivedi olarak destek paketleri açıklanmalıdır. Hala depremde aldığımız yarayı tedavi sürecindeyken, zirai dondan dolay yaşanacak ekonomik kayıpların insanlarımız üzerinde oluşturacağı psikolojik ve sosyolojik baskı bütün şehri olumsuz etkileyecektir. Zirai donun açtığı ekonomik yarayı saracak kalıcı adımlar atılmazsa, üreticimizle birlikte yüzlerce sektör aynı mağduriyeti yaşayacaktır. Üreticimiz başta olmak üzere, esnafımız, tüccarımız, ihracatçımız ile zirai ilaç, gübre, çadır, branda, makine ekipman ve nakliye başta olmak üzere kayısıyla ilgili tüm sektörler desteklenmeli, ilimiz ekonomisinin önü açılmalıdır. Tarım sigortası kapsamındaki hasar tespit süreçleri hızlandırılmalı ve çiftçilerimize ivedilikle destek sağlanmalı. Üreticilerimizin tarımsal kredi borçları faizsiz olarak ertelenmeli. Ayrıca, TARSİM sigortası yaptıramamış üreticilerimizi de kapsayacak destekler sunulmalı" şeklinde konuştu.
- 18:25 3. Kattan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Yüzakı Caddesi’nde Asayiş ve Trafik Denetimi
- 18:25 Vali Seddar Yavuz: “Afet Risklerini Azaltmak, Can ve Kamu Kaynağını Korumaktır”
- 18:25 Villa inşaatında çalışan işçinin acı sonu
- 18:25 Kamu sporları bölge finallerinde Malatya takımlarından çifte başarı
- 18:25 Malatya’da 19 Yaşındaki Genç Kadın Yaşamını Yitirdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesporlu Salih Öndüç, millî takıma davet edildi
- 18:25 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Malatya Musiki Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da Panelvan Minibüs Ağaçlık Alana Devrildi: 3 Yaralı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Battalgazi’nin Her Noktasında Kalıcı Eserler Yükseliyor”
- 12:47 Yeşilyurt Belediyesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Aile Mentörlüğü’ Eğitim Programı Tamamlandı
- 12:45 Coordinat Yapı'dan Potadan Fileye Uzanan Destek Zinciri
- 11:33 Yerli ve Milli Parti Hekimhan İlçe Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti
- 11:32 Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri Ödülleri 11. Yılında Sahiplerini Buldu
- 11:30 İstihdam Buluşmaları Malatya’da Başlıyor
- 11:29 Maski’den İlçelere Modern Ambar Malzeme Yönetiminde Verimlilik Artıyor
- 11:20 Ticaretin Kadınları Etkinliği İstanbul’da
- 11:15 Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
- 11:10 Prof. Dr. Işık: Organ bağışında yeni düzenleme etik, şeffaf ve hayat kurtarıcı
- 11:09 Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yeni Yükselen Değeri”
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!