
NurolBank, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını destekleyen insan kaynakları uygulamalarıyla, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen FEM (Fırsat Eşitliği Modeli) Sertifikasını almaya hak kazandı.
KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın teknik desteğiyle geliştirilen FEM Sertifikası, özel sektör kuruluşlarının insan kaynakları politikalarını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden değerlendiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen detaylı denetim ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan NurolBank, kadının iş hayatındaki konumunu güçlendiren insan odaklı yaklaşımıyla yaklaşımıyla FEM Sertifikasının sahibi oldu.
Bankanın Genel Müdürlüğünde yapılan sertifika törenine NurolBank Genel Müdür Baş Yardımcısı Babür Hakarar ve üst yönetimin yanı sıra, Nurol Holding YK Üyesi Ceyda Çarmıklı ve Nurol Holding Grup Başkanı Elif Özer de katıldı. Sertifika, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Liderleri Neşecan Çekici ve Özlem Demirci Duyarlar tarafından, NurolBank Genel Müdür Yardımcısı Ebru Ersoy’a takdim edildi.
Fırsat Eşitliği Kurumsal Kültürün Temelinde
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda çalışmalarını yürüten NurolBank, kurumsal yapısında fırsat eşitliğini temel bir ilke olarak benimsiyor. Banka, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (ÇEK) Politikası kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm iş süreçlerine entegre ediyor.
NurolBank, çalışanlara yönelik düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri ile farkındalığı artırmayı hedeflerken, kadın çalışanların kariyer gelişimlerini destekleyen mentorluk programları ve seminerlerle kadınların iş gücündeki yerini güçlendiriyor.
Etik ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmayı önemseyen banka, “Personel ve Disiplin” ile “Cinsel Taciz, Saldırı ve Ayrımcılık” başlıklarını kapsayan bir Disiplin Kurulu mekanizması oluşturarak çalışan haklarını güvence altına alıyor.
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Lideri Özlem Demirci Duyarlar, törende yaptığı konuşmada “FEM süreci, kurumların toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mevcut durumunu ölçmekle kalmaz, aynı zamanda gelişim alanlarını belirleyerek dönüşüm için yol haritası sunar. Bu çerçevede yapılan değerlendirmeler, yalnızca politikaların varlığını değil, işleyiş biçimlerini ve etki düzeylerini de dikkate alır. KAGİDER olarak FEM ile, özel sektörde sürdürülebilir eşitlik kültürünün yerleşmesi için sistematik bir değerlendirme ve teşvik mekanizması sunuyoruz” dedi.
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Lideri Neşecan Çekici’de şunları söyledi: “FEM, kurumların fırsat eşitliği konusundaki taahhütlerini şeffaf biçimde dış paydaşlarla paylaşmasını teşvik ederken, içeride de veri temelli ve bütüncül bir yaklaşımı benimsemelerini sağlar. Değerlendirme süreci, fırsat eşitliğinin sadece bir söylem değil, kurumsal kültürün yapı taşı haline gelip gelmediğini analiz eder. KAGİDER’in FEM modeli, iş dünyasında eşitliğin izlenebilir ve hesap verebilir biçimde ele alınmasını mümkün kılıyor.”
Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan NurolBank Genel Müdürü Özgür Altuntaş ise ‘’Kurum kültürümüzde yer alan fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık temalarını İK politikalarımızla uyguluyoruz. Bu uygulamaların KAGİDER’in FEM sertifikası ile tescillenmesi bizler için son derece gurur vericidir. Sözümüz Eşitlik adıyla oluşturduğumuz fırsat eşitliği platformumuzda kadınların iş yaşamındaki temsiliyetini ve liderlik rollerini artırmak, bu konuları güçlendirmek ve kurum kültürümüzü daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte belirlediği standartlarla bize yol gösteren KAGİDER’e teşekkür ederim’’ dedi.
- 18:25 Başkan Er,1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'nü Kutladı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Talepleri Sahada Dinliyoruz”
- 18:25 Başkan Geçit: “İlçemizde ‘Milletle Bütünleşen Belediyecilik’ Anlayışı Hâkim Oluyor”
- 18:25 Başkan Geçit, “Emek ve Alın Teri En Yüce Değerdir”
- 18:25 Türkiye Petrolleri’nin Ankara’daki 54’üncü istasyonu Dikmen’de hizmete girdi
- 18:25 Yenice Mahallesi’nde İçme Suyu Altyapısı Güçleniyor
- 18:25 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan'dan 1 Mayıs Mesajı: "Emek, Onur ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun!"
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.
- 18:25 Battalgazi Belediyespor’lu Hatice Muhlise Doğan Milli Takımda
- 18:25 Zafer Partisi Arapgir İlçesine Çıkarma Yaptı
- 16:58 Zafer Partisi Arapgir İlçesine Çıkarma Yaptı
- 13:24 MAGİNDER’ den Cem Vakfı’na Tam Destek: “Bu Proje Malatya İçin Birlik Ve Beraberliğin Simgesi Olacak”
- 12:56 İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”
- 12:52 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Basın Bildirisi
- 12:51 Yirmilik Dişler İhmale Gelmiyor! Uzmanı Uyardı: Gülüşünüz Bozulabilir
- 12:50 Cambaz Mithat ‘Yetenek Sirkiniz’ Gösterisi 3 Mayıs Cumartesi Günü Saat 1400’de!
- 12:47 Milyonlar Borç Batağında! Yerli Ve Milli Parti Lideri Mutlu’dan İktidara Açık Çağrı: 20 Bin Tl Altı Borçları Devlet Ödesin
- 21:16 Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanmak üzere
- 21:15 BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ
- 21:11 CUMHURİYET ÖRNEKKÖY VE KIRLANGIÇ MAHALLESİ’NE MASKİ GÜVENCESİ
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!