
Nurol İnşaat, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını destekleyen insan kaynakları uygulamalarıyla, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen FEM (Fırsat Eşitliği Modeli) Sertifikasını almaya hak kazandı.
KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın teknik desteğiyle geliştirilen FEM Sertifikası, özel sektör kuruluşlarının insan kaynakları politikalarını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden değerlendiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen detaylı denetim ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan Nurol İnşaat, kadının iş hayatındaki konumunu güçlendiren insan odaklı yaklaşımıyla FEM Sertifikasının sahibi oldu.
Nurol İnşaat Genel Müdürlüğünde yapılan sertifika törenine Nurol Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ceyda Çarmıklı, Nurol Holding İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Elif Özer, Nurol İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Nurdoğan Topuz, , Nurol İnşaat İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Nurdan Kabakcı, Nurol İnşaat Kurumsal İletişim Şefi Dinç Özdoğan ve Nurol İnşaat İnsan Kaynakları ŞefiEzgi Kaymak katıldı. Sertifika, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri Özel Sektör ve Fırsat Eşitliği Komitesi Liderleri Özlem Demirci Duyarlar ve Av. Zeynep Yağmur tarafından, Nurol İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Nurdoğan Topuz’a takdim edildi.
Fırsat Eşitliği Kurumsal Kültürün Temelinde
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda çalışmalarını yürüten Nurol İnşaat, kurumsal yapısında fırsat eşitliğini temel bir ilke olarak benimsiyor. Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (ÇEK) Politikası kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm iş süreçlerine entegre ediyor. Nurol İnşaat’ta İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim birimlerinin uyum içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde, fırsat eşitliği anlayışı sadece işe alım süreçleriyle sınırlı kalmıyor; eğitim politikalarından terfi sistemine, iç iletişimden liderlik gelişim programlarına kadar tüm kurumsal yapıya entegre ediliyor. Kadın istihdam oranının düşük olduğu inşaat sektöründe bu vizyonu kararlılıkla hayata geçiren Nurol İnşaat, kadın çalışanların temsilini güçlendirmeyi, kapsayıcı ve destekleyici bir çalışma kültürü oluşturmayı ve her kademede eşit fırsatlar sunmayı hedefleyen somut uygulamalarıyla sektöre örnek oluyor.
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektör ve Fırsat Eşitliği Komitesi Lideri Özlem Demirci Duyarlar törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Nurol İnşaat’ın Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası’nı almaya hak kazanması, fırsat eşitliğini kurumsal kültürün merkezine yerleştirme yönünde attığı kararlı adımların bir sonucudur. Bu başarı, uzun vadeli bir vizyonun ve sorumluluk bilincinin yansımasıdır. KAGİDER olarak, özel sektörün bu dönüşüm sürecinde aktif bir rol üstlenmesini son derece kıymetli buluyoruz. FEM Sertifikası, bir belge olmanın ötesinde; eşitlik, kapsayıcılık ve adalet temelinde inşa edilen kurumsal bir duruşun simgesidir. Nurol İnşaat’ı bu anlamlı ve ilham verici adımı nedeniyle gönülden kutluyoruz."
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektör ve Fırsat Eşitliği Komitesi Lideri Av. Zeynep Yağmur ise şunları ifade etti: "Toplumsal fırsat eşitliği, bireylerin haklarını gözeten bir yaklaşım değil, kurumların sürdürülebilirliği, verimliliği ve yenilik kapasitesi açısından da vazgeçilmez bir unsurdur. Özel sektörün çeşitlilik ve kapsayıcılığı temel alan politikaları benimsemesi, iş dünyasında daha dengeli, adil ve dirençli yapılar oluşturmanın yolunu açıyor. Nurol İnşaat’ın FEM Sertifikası ile bu yolculuğa dahil olması, bu vizyonun somut bir yansımasıdır. Bu önemli adımın, sektöre örnek olacağına ve daha fazla kurumu eşitlik odaklı dönüşüm sürecine teşvik edeceğine yürekten inanıyoruz."
Nurdan Kabakcı, Nurol İnşaat İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü:
“Kurumsal ilerlemenin gerçek gücü, sessizce atılan eşitlik adımlarında ve görünmez bariyerleri kaldırma iradesinde saklıdır. Biz bu iradeyi yalnızca benimsemekle kalmıyor, onu yapısal bir sorumluluğa dönüştürerek geleceğe taşıyoruz. Bu sorumluluğun gereğini kapsayıcı bir çalışma kültürünü derinleştirerek ve eşitlik alanındaki çalışmalarımızı istikrarla sürdürerek yerine getirmeye devam edeceğiz.”
- 18:25 3. Kattan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Yüzakı Caddesi’nde Asayiş ve Trafik Denetimi
- 18:25 Vali Seddar Yavuz: “Afet Risklerini Azaltmak, Can ve Kamu Kaynağını Korumaktır”
- 18:25 Villa inşaatında çalışan işçinin acı sonu
- 18:25 Kamu sporları bölge finallerinde Malatya takımlarından çifte başarı
- 18:25 Malatya’da 19 Yaşındaki Genç Kadın Yaşamını Yitirdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesporlu Salih Öndüç, millî takıma davet edildi
- 18:25 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Malatya Musiki Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da Panelvan Minibüs Ağaçlık Alana Devrildi: 3 Yaralı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Battalgazi’nin Her Noktasında Kalıcı Eserler Yükseliyor”
- 12:47 Yeşilyurt Belediyesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Aile Mentörlüğü’ Eğitim Programı Tamamlandı
- 12:45 Coordinat Yapı'dan Potadan Fileye Uzanan Destek Zinciri
- 11:33 Yerli ve Milli Parti Hekimhan İlçe Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti
- 11:32 Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri Ödülleri 11. Yılında Sahiplerini Buldu
- 11:30 İstihdam Buluşmaları Malatya’da Başlıyor
- 11:29 Maski’den İlçelere Modern Ambar Malzeme Yönetiminde Verimlilik Artıyor
- 11:20 Ticaretin Kadınları Etkinliği İstanbul’da
- 11:15 Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
- 11:10 Prof. Dr. Işık: Organ bağışında yeni düzenleme etik, şeffaf ve hayat kurtarıcı
- 11:09 Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yeni Yükselen Değeri”
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!