
AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Üyesi Abdurrahman Babacan, katıldığı bir televizyon programında PKK’nın fesih süreci ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Babacan, “Bu süreç aşama aşama ilerleyen bir süreçtir. Yani tek elden ve çok kısa süre içerisinde aynı sonucun tek yerden alınacağı bir süreç değil.” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Üyesi Abdurrahman Babacan, Habertürk’te Gazeteci Faruk Aksoy’un konuğu oldu.
Saadet Partisi Grup Başkanı Avukat Bülent Kaya, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Vahap Çoşkun, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ali Burak Darıcılı’nın da katıldığı programda PKK’nın fesih süreci ve bölgesel gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Milletvekili Babacan, sürecin yalnızca Türkiye sınırlarıyla sınırlı olmadığını, Irak ve Suriye’yi de kapsayan çok katmanlı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Önce PKK’nın kendisini feshettiğini açıklamasının ardından bunun normal bir rotası var. O rota Türkiye, beraberinde Irak, Suriye ve bu aşama aşama ilerlenen bir süreç.” ifadelerini kullanan Babacan, “Bu yeni bir merhaleyi gösteriyor.” dedi.
Babacan, sürecin nihai hedefinin, örgütün Türkiye içinde ve dışında tüm uzantılarıyla birlikte ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayarak, “Bu öyle bir gecede ‘Suriye’yi de, Irak’ı da kapattım, Türkiye’dekileri de bitirdim’ denilecek bir şey değil.” diye konuştu.
“İstihbarat ve Güvenlik Süreci Yönetiyor”
Babacan, sürecin devletin güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından yakından takip edildiğini aktararak, “PKK’nın bugün yaptığı (Türkiye'deki varlıklarını sınır dışına çekme) açıklama aslında bir yandan istihbaratın, bir yandan güvenliğin, devletin işin üstünde olduğunu; örgütün de 12 Mayıs’taki deklarasyona bağlı kaldığını ve bunun artık somut şekilde aşama aşama ilerleme kat edildiğini bize anlatıyor.” dedi.
“Suriye’de Pozitif Gelişmeler Yaşanıyor”
Abdurrahman Babacan, sürecin Suriye boyutuna da değinerek, SDG ve YPG’nin Şam yönetimiyle entegrasyonu konusunda ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, “Suriye’de Türkiye’nin istediği yönde bazı olumlu gelişmeler var. SDG ve YPG’nin Suriye yönetimiyle entegrasyonu için çok ciddi ilerleme kaydedildi. Bununla bu sürecin bağlantılı olduğunu biliyoruz.” dedi.
Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Zirvesi sonrasında diplomatik temasların ivme kazandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın Kürtler, Türkler, Araplar şeklinde çizdiği çerçeve aslında bu sürecin de esas dayanağıdır.” ifadelerini kullandı.
“Örgüt Kendi Deklarasyonuna Sadık Kalıyor”
Milletvekili Babacan, toplumda “acaba örgüt deklarasyonuna bağlı mı” yönündeki sorulara da şu sözlerle yanıt verdi: “Gerçekten sadık, çünkü burada örgütle ilgili ortaya çıkan yeni durumları, yeni realiteleri örgüt kendi kendisini bağlayarak zaten deklarasyonunda ifade etti. Bundan sonrası işin takibatı, koordinasyonunu devlet yapıyor.” diye konuştu.
- 18:25 Malatya’da Tek Tüberküloz Servisi Şifa Dağıtıyor
- 18:25 Kale’de Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Umutlar Yeniden Yeşerdi
- 18:25 Malatya’da 43 Yıllık Sanayi Camii Yıkıldı
- 18:25 Yeşilyurtspor Play-Off Yolunda Kritik Engel Aştı
- 18:25 Malatya’da Kurumlar Arası Masa Tenisi Ligi Başlıyor
- 18:25 Arslantepe Höyüğü Dünya Mirası Türkiye Projesiyle Ekrana Taşınıyor
- 18:25 Nevruz Kutlamalarında 170 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
- 18:25 Malatya’da Suyun Gücü Yatırıma Dönüştü: 46 Milyar Liralık Dev Hamle
- 18:25 Komşular Devreye Girdi: Eski Eşini Rahatsız Eden Şahıs Hastanelik Oldu
- 18:25 Gastronominin Genç Yıldızları Tunceli’den Madalyalarla Döndü
- 16:52 Başkan Geçit, Hayvan Bakımevi Ve Doğal Yaşam Alanında İncelemelerde Bulundu
- 16:50 Başkan Taşkın, Akpınar Çarşı Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu
- 16:49 MOTAŞ Personeliyle Kahvaltı Programında Bir Araya Gelen Başkan Er: "Yeni Bir Şehir Tasarlıyoruz"
- 16:47 Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
- 16:46 Yeni lüks "Genç Kalmak" değil, "Biyolojik Yaşı" yönetmek.
- 16:45 Vertiv’den Yapay Zeka Veri Merkezleri İçin Devrim: OneCore ve Hut 8 İş Birliği
- 16:43 Türkiye’de Öşür Potansiyeli Yoksulluğu Karşılayabilir
- 16:42 Malatya TSO’dan istihdama ve yeniden inşaya güç verecek proje
- 16:41 Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
- 16:39 Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!