Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Malatya TSO’dan istihdama ve yeniden inşaya güç verecek proje

Malatya TSO’dan istihdama ve yeniden inşaya güç verecek proje
Malatya TSO’dan istihdama ve yeniden inşaya güç verecek proje

 

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından “İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz” projesi hayata geçiriliyor. Projeyle 90 kişiye yeni meslek kazandırılacağını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son teknoloji simülatörlerle gerçek saha risklerinden uzak, güvenli bir ortamda verilecek eğitimlerin bölgede ilk olacağını söyledi.

 

“İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz” projesi ile 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’nın yeniden inşa sürecinde kritik öneme sahip nitelikli iş gücü ihtiyacına kalıcı ve teknoloji odaklı çözüm sunulması hedefleniyor.

 

SİMÜLATÖR TEKNOLOJİSİ İLE GÜVENLİ VE İLERİ DÜZEY EĞİTİM

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin geleneksel yöntemlerden farklı olarak son teknoloji simülatör cihazları ile gerçekleştirileceğini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz 2018 yılından bugüne 350’yi aşkın eğitim, konferans ve çalıştaylar gerçekleştirdik. Üyelerimizi yeni gelişen bilgilerle donatırken, ihtiyaçları olan nitelikli personel sorununa da mesleki eğitim projeleriyle yanıt veriyoruz. Bu kapsamda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz projemizi hayata geçiriyoruz. Simülatör teknolojisi ile vereceğimiz eğitimler sayesinde kursiyerlerimiz, beko-loder, ekskavatör ve kule vinç kullanımını gerçek saha risklerinden uzak, güvenli bir ortamda öğrenme imkânı bulacak. Yakıt ve bakım maliyetleri minimize edilirken, kursiyerlere anlık geri bildirim sağlanacak. Pratik becerilerin hızlı ve etkin şekilde gelişmesi mümkün olacak. Eğitim süresince kursiyerlerimiz kanal kazma, kamyona yükleme ve kule vinç ile yük taşıma gibi gerçek hayat senaryoları üzerinde uygulamalı çalışmalar yapacak” dedi.

 

90 KİŞİYE MESLEK VE İSTİHDAM KAPISI

Proje ile öncelikli olarak depremden etkilenen işsiz gençler ve dezavantajlı bireyler hedefleniyor. Toplam 90 kursiyere 684 saatlik yoğunlaştırılmış mesleki eğitim verilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanarak, inşaat ve altyapı sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli operatörler olarak istihdama kazandırılacak. Eğitimler, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi İŞGEM bünyesinde yer alan modern eğitim sınıflarında gerçekleştirilecek.

 

KALICI EĞİTİM MERKEZİ İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR KATKI

Proje kapsamında kurulacak atölye, yalnızca proje süresiyle sınırlı kalmayacak. TSO bünyesinde faaliyetini sürdürecek olan merkez sayesinde her yıl ortalama 90 yeni operatör daha yetiştirilmesi planlanıyor. Proje, Malatya’nın yeniden inşa sürecine katkı sunmanın yanı sıra, uzun vadede istihdamı artırarak bölge ekonomisine önemli bir ivme kazandıracak.

 

YORUM YAP
62 + 80 = ?

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8