Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 11 Kasım 2025 17:03
  • 11 Kasım 2025 - 17:03
  • Yorum: 0

Malatya’da 733 Bin 650 Fidan Toprakla Buluştu

Malatya’da 733 Bin 650 Fidan Toprakla Buluştu
Malatya’da 733 Bin 650 Fidan Toprakla Buluştu

“Yeşil Vatan Seferberliği” temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde, Malatya genelinde 733 bin 650 fidan toprakla buluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Malatya’da “Yeşil Vatan Seferberliği” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kent genelinde 733 bin 650 fidan toprakla buluşturuldu.

Yeşil Vatan Seferberliği Malatya’da Hayat Buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, bu yıl “Yeşil Vatan Seferberliği” temasıyla kutlandı.

Battalgazi ilçesi Yeniköy Mahallesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı yanında düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

1 Milyon Fidan Üretimi Gerçekleştirildi

Programda konuşan Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, ormanların ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Malatya genelinde 733 bin 650 adet Akasya, Alıç, Ardıç, Sedir ve Karaçam fidanını toprakla buluşturuyoruz. Bu kapsamda 70 hektar alanda ağaçlandırma, 1.250 hektar alanda erozyon kontrol çalışması olmak üzere toplam 1.320 hektar alanda toprak işleme gerçekleştirdik.” dedi.

Kayalar, Dilek Orman Fidanlığı’nda üretim faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, “2025 yılı itibariyle 1 milyon fidan üretimi sağlandı. Ayrıca Or-Köy faaliyetleri çerçevesinde süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu alanında 106 aileye toplam 17 milyon 950 bin lira hibe-kredi desteği verildi.” bilgisini paylaştı.

Yangınla Mücadelede Etkin Çalışmalar

2025 yılı içerisinde kentte 27 orman yangını meydana geldiğini ifade eden Kayalar, “124 hektar orman alanı zarar görürken, 83 kırsal alan yangınına müdahale edildi. Toplam 110 yangında hızlı müdahalemizle daha büyük kayıpların önüne geçtik. Yanan alanlarda rehabilitasyon ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarımız ivedilikle devam ediyor.” dedi.

Başkan Sami Er: “Her Fidan Bir Umut, Bir Nefes, Bir Yaşam”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, etkinliğin sadece bir ağaç dikme töreni olmadığını vurgulayarak, “Bugün burada ülkemizin geleceğine, doğamıza ve yeşil vatanımıza sahip çıkmak için anlamlı bir günde bir araya geldik. Diktiğimiz her fidan sadece bir ağaç değil; bir umut, bir nefes, bir yaşamdır.” ifadelerini kullandı.

Sami Er, deprem sonrasında şehrin yeniden ayağa kalkma sürecine değinerek, “Malatya’mızda inşaatlar yükseliyor, kalıcı konutlar yapılıyor, ama aynı zamanda yeşil alanlarımızı da artırıyoruz. İnşallah 2026 yılı Malatya’nın peyzaj yılı olacak. Şehrin çeperlerinde ve Beydağı eteklerinde yeni ağaçlandırma projeleriyle daha yeşil bir Malatya hedefliyoruz.” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz: “Yeşil, Huzurun ve Medeniyetin Rengidir”

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise konuşmasında, kadim şehir kültürünün korunması ve çevreye duyarlılığın toplum bilinci haline getirilmesi gerektiğini belirtti. “Cennet hep yeşille ve suyla tarif edilmiştir. Nerede yeşil varsa, huzur da oradadır.” diyen Yavuz, çevre duyarlılığının bir yaşam biçimi olması gerektiğini ifade etti.

Vali Yavuz, “Bugün burada 2 bin 200 fidanı toprakla buluşturuyoruz. İl genelinde ise 733 bin 650 fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Bu seferberlik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm yurtta büyük bir karşılık bulmuştur. Malatya olarak bu vizyona güçlü bir şekilde katkı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yavuz, ayrıca vatandaşlara çevre temizliği konusunda da çağrıda bulunarak, “Bir çöpü yere atmamak bile gelişmişlik göstergesidir. Hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yapmalı, daha temiz, daha yeşil bir Malatya için el ele vermeliyiz.” dedi.

733 Bin 650 Fidan Toprakla Buluştu

Etkinlik kapsamında Malatya genelinde toplam 733 bin 650 adet fidan, “Yeşil Vatan Seferberliği” sloganıyla toprakla buluştu. Katılımcılar, fidan dikim alanlarında ellerine kürek alarak doğaya nefes, geleceğe umut olacak fidanları toprakla buluşturdu.

Program, toplu fidan dikiminin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

YORUM YAP
12 + 54 = ?

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8