Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Sona Erdi

 

 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının II. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığı’nda, 15 Nisan 2025 Salı günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı II. birleşiminde mazeret dilekçeleri okunduktan sonra, 14-20 Nisan Şehitler Haftası olması nedeniyle bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, “Bu topraklar için canlarını siper eden tüm şehitlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Ne kadar dua etsek azdır. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet olsun, makamları âli olsun inşallah” dedi.

“DEPREMDEN SONRA YAŞANAN EN BÜYÜK MAĞDURİYET OLDU”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve ilimizin de ağır bir şekilde etkilendiği zirai don hususunda da bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, “Bilindiği gibi Malatya’da zirai don hadisesi yaşandı. Depremden sonra belki de bizi en çok mağdur eden konulardan biri oldu. Sadece üreticileri üzmedi bu hadise. Biliyorsunuz kayısı Malatya’yı maddi ve manevi her alanda etkileyen bir ürün. Zirai don hadisesinin ardından bütün paydaşlar ‘üreticiler için ne yapılabilir, ne kadar destek olabiliriz’ hususunda hemen bir çalışma içerisine girdiler. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er de bu çalışmalar çerçevesinde bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımızla görüşerek yaşanan don olayı ile ilgili istişarelerde bulunacak. Ayrıca, Bakanlar Kurulu’nda da konunun görüşülmesi için girişimlerde bulunuluyor” dedi.

MOBİL GENÇ KART UYGULAMASINA YÜZDE 20 İNDİRİM YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın konuşmalarının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Mobil Genç Kart Uygulamasına yüzde 20 oranında indirim yapılmasına yönelik verilen teklif de okunarak kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddeler görüşülerek kabul edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının ise 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8