
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, "Yeşilyurt’un kalbi olan bu bölge, 25 aydır çözümsüzlüğe terk edilmiş durumda" dedi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve beraberindeki heyet Yeşilyurt ilçesinde mahalle sakinleri ve esnaflarla buluşarak sıkıntıları dinledi. Karademir, yaptığı açıklamada, deprem sonrası geçen zamana rağmen bölgede herhangi bir çalışma yapılmamasını eleştirerek yetkililere çağrıda bulundu.
Karademir konuşmasında, "Bugün MAGİNDER ailesi olarak Malatya’mızın kadim ilçesi Yeşilyurt’un merkezindeyiz. Eski adıyla Çırmıhtı dediğimiz bu merkezdeyiz. Bugün burada esnafımızı ziyaret ettik, 530 vatandaşımızla sohbet ettik, şehrimizin sorunlarını konuştuk, onların dertlerini dinledik ve dinlemeye devam edeceğiz. Şu an bulunduğumuz yer Lezzet Caddesi. 6 Şubat öncesinde bu şehrin en gözde, en canlı, en çok ziyaret edilen yerlerinden biriydi. Gastronomi ve kültürel turizmin can damarıydı. Zaten bir tarihi var buranın. Kirazıyla, kültürüyle, gastronomisiyle bize fazlasıyla katkı sağlayan bir merkez burası. Ama görüyoruz ki 6 Şubat’tan sonra, üzerinden yaklaşık 25 ay geçmesine rağmen bu caddede herhangi bir çalışma yok. Şehir meydanında, semt meydanında, Yeşilyurt’un merkezinde bir çivi dahi çakılmamış. Binalar atıl şekilde bekletiliyor. Bu da gerçekten Malatya’mızı üzüyor. Biz bu şehrin yeniden düzelmesini, ayağa kalkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Bu belirsizlik halkı göçe zorluyor"
Kararsızlık ve ilgisizlik nedeniyle halkın umutlarını kaybettiğini belirten Karademir, "En kötü karar kararsızlıktan iyidir. Bu şehirdeki belirsizlik insanlarımızın moralini bozuyor, onları göçe zorluyor. Yeşilyurt bizim için çok kıymetli. Burası şehrin hafızası. Kirazıyla, doğasıyla, kültürüyle hatıralarımızın olduğu bir yer. Bugün ise terk edilmiş durumda, bu bizi derinden yaralıyor" dedi.
"Yöneticileri göreve davet ediyoruz"
Malatya’nın yeniden ayağa kalkması ve marka şehir haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Karademir, "Seçtiğimiz yöneticilerden artık somut adımlar bekliyoruz. 6 Şubat’ın yaralarını birlikte sarmamız gerekiyor. Belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi buraya davet ediyoruz. Gelsinler, bu manzarayı yerinde görsünler" diyerek çağrıda bulundu.
Vatandaşlardan teşekkür ve destek
MAGİNDER heyetinin ziyareti mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Musa Taşdemir, "Uzun zamandır buraya kimse uğramıyordu. Karademir başkanımızın gelip bizi dinlemesi moral oldu. Yanımızda olduklarını hissettik" derken, bir başka mahalle sakini ise, "Bizi unutmadıklarını görmek umut verici. Allah razı olsun. Bu ziyaret bize güç verdi" ifadelerini kullandı.

- 18:25 BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ
- 18:25 CUMHURİYET ÖRNEKKÖY VE KIRLANGIÇ MAHALLESİ’NE MASKİ GÜVENCESİ
- 18:25 Gelengeç Ailesinin Acı Günü
- 18:25 İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi
- 18:25 İl Başkanı Bakan, Battalgazi Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Baharın Gelişine Pedallı Kutlama!
- 18:25 BETOYA, depreme dayanıklı panel duvar üretecek
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, Süper Lig’e Yükselmeyi Garantiledi!
- 18:25 Malatya’da Grace Bouyique İş Yerinin Görkemli Açılışı Gerçekleşti
- 18:25 Başkan Taşkın: ‘Hedef, Ak Oğuz Kışlası’ndaki Konutları Ekim Sonuna Yetiştirmek’
- 12:01 "Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’u Anlamak" Konferansına Yoğun İlgi
- 12:00 Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi
- 11:59 Yeşilyurt’ta Bahar Pedallarla Karşılanacak!
- 16:27 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden 7/24 Yol Mesaisi
- 16:12 Tefecilik Operasyonunda 8 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
- 16:09 Vali Yavuz, Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı Programına Katıldı
- 16:09 Vali Yavuz, Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı Programına Katıldı
- 16:07 Pütürge Belediyesi'nden Anlamlı Edebiyat Etkinliği
- 16:05 Taşmış Sulama Suyu Kanalları Tamamlanıyor
- 16:04 İl Başkanı Bakan, Battalgazi Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!