
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, DEM Partisi İl Başkanı Musa Gürz, Deva Parti İl Başkanı Sinan Akıncı, Emek Partisi İl Başkanı Şerif Arpacı, SOL Parti İl Başkanı Faruk Söğüt, Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Kara, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yunus Millioğulları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Latife Ulutaş, Birleşik Taşımacılık Sendikası Başkanı Vedat Eren, Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Nazif Ercan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen, Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi Erdem Uzunoğlu, muhtarlar, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Parti İl Başkanlığı önünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın gözaltına alınması nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.
CHP İl Başkanı Barış Yıldız’ın açıklama metni aşağıdadır:
Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, millete topyekun bir saldırıdır.
Ülkemizde yapılan son seçimde halkın iradesiyle Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Milletin iradesiyle yükselen bu büyük güç, halkçı belediyecilik anlayışıyla, ön seçim kararlılığıyla, şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ve şimdi, seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir.
Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır.
BU BİR DARBEDİR!
Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir.
Aynı şekilde, her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık, bu sabah itibariyle Cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel ilkelerini ve işleyişini askıya almak ve çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır.
DEĞERLİ YURTTAŞLARIMIZ,
Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi, ortak nefesidir, ortak iradesidir.
Bu mücadele, sadece Ekrem İmamoğlu’nun, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi değildir! Bu, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir!
Bugün de Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ve 86 milyonluk büyük milletimiz bu darbenin karşısında sağlam ve dirayetli bir şekilde durmaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmıyoruz.
Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir. Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır...
Hiç şüphe yok ki yine öyle olacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüzü milletimizden ve Cumhuriyetimizden alıyoruz. Kararlıyız. Boyun eğmiyoruz.
Milletin iktidarının müjdesini veriyoruz.
Ülkeyi rehin almaya çalışanlara sesleniyoruz:
Sandıktan kaçmayın! Mertçe mücadele edin!
Ve buradan bütün milletimize sesleniyoruz, bütün Cumhuriyet sevdalılarını çağırıyoruz,
23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşalım. Oylarımızla, irademizle, örgütlü gücümüzle, bu hukuksuzluğa dur diyelim!
Her şey çok güzel olacak!
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!
- 18:25 Said Korkut MYK Üyesi Oldu, Malatya’da Sevinçle Karşılandı
- 18:25 Başkan Kılıç ; Bu destekle yerinde dönüşüm yerde kalır
- 18:25 Battalgazi Belediyesi İştiraki Mormaş’ta Üretim Tüm Hızıyla Sürüyor
- 18:25 Meşhet'de mayıs ayı film gösterimleri
- 18:25 BES’te Küçük Birikimlerle Büyük Hedeflere
- 18:25 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri, Büyük İlgi Gördü!
- 18:25 Darende Ayvalı’dan Malatya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
- 18:25 Maski’den Doğanşehir Çığlık, Kelhalil, Polatdere’ye 8 Bin 100 Metre Altyapı
- 18:25 TİM-TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Tanıtım Toplantısı
- 18:25 Zafer Partisi Kuluncak İlçe Başkanlığına Mustafa Gürbüz Atandı
- 16:34 Türk Kızılayı 105. Genel Kurulu Gerçekleşti
- 16:29 E-Tümen Takımını İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN Makamında Ağırladı.
- 16:27 Malatya, Özel Olimpiyatlara Ev Sahipliği Yapıyor
- 16:25 Vali Seddar Yavuz TOKİ Beton Santralleri İstişare Toplantısına Katıldı
- 16:24 TEKNOFEST 2025 Şampiyonları Vali Yavuz'u Ziyaret Etti
- 16:21 Malatya’dan elinizi çekin artık yaz-boz tahtanız olmak istemiyoruz.
- 16:15 Yerli ve Milli Parti’den Turgut Özal Üniversitesi Bahar Şenliklerine Destek
- 16:13 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Kaymakam Baytak’a Teşekkür: "Kendisini Artık Bir Malatyalı Olarak Görüyoruz"
- 16:09 Malatyalı tekvandocu Ali Hamza Koç, milli takım seçmelerinde şampiyon oldu
- 15:59 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 Maddeyi Karara Bağladı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!