
Vertiv, Yapay Zeka Uygulamaları için Hibrit Sıvı ve Hava Soğutmasını Destekleyen Yeni Nesil Esnek ve Yüksek Yoğunluklu Isı Atımı Sistemini Tanıttı
Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) uygulamalarında yaygın olarak karşılaşılan değişken su sıcaklıkları ile uyumlu çalışacak şekilde tasarlandı. Bu yenilikçi çözüm, enerji verimliliği ve yer tasarrufu sağlayan kompakt yapısıyla öne çıkıyor.
İstanbul, Türkiye [Mart 13, 2025] – Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, yenilikçi teknolojileriyle termal yönetim portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) uygulamalarına yönelik hava ve sıvı soğutmayı destekleyen Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler'ı tanıttı. Küresel çapta sunulan bu yenilikçi çözüm, hibrit veya sıvı soğutmalı veri merkezleri ve yapay zeka uygulamalarından yararlanan tesislerde farklı iklim koşullarına uyum sağlayarak soğutma verimliliğini ve operasyonel sürdürülebilirliği önemli ölçüde artırıyor.
Yüksek yoğunluklu sıvı soğutmalı ortamlara sorunsuz şekilde entegre olan Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler, operasyonel verimliliği artırırken sektörün enerji tasarruflu ve kompakt soğutma çözümlerine yönelik artan taleplerine uyum sağlıyor. Serbest soğutma ve mekanik çalışma prensiplerini birleştirerek yıllık soğutma enerjisi tüketimini yüzde 70’e kadar azaltırken, geleneksel sistemlere kıyasla yüzde 40’a varan alan tasarrufu sunuyor. Modern yapay zeka fabrikalarının soğutma ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanan bu sistem, 40°C’ye kadar değişken besleme suyu sıcaklıklarını destekleyerek 45°C’ye kadar soğuk plaka fonksiyonelliği sunuyor ve yüksek verimli bir soğutma performansı sağlıyor.
Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler ve Vertiv™ CoolChip CDU soğutma sıvısı dağıtım üniteleri, doğrudan çipe soğutma sağlayan sistemlere sorunsuz ve hızlı entegrasyon için optimize edilmiş pratik su bağlantılarıyla tasarlandı. Ayrıca, Vertiv CoolLoop Trim Cooler, daldırma soğutma sistemlerine de doğrudan bağlanarak esneklik ve uyumluluk sunuyor. Bu yenilikçi tasarım, kurulum ve operasyonel süreçleri sadeleştirirken, yüksek yoğunluklu soğutma ortamlarında geniş çapta entegrasyon imkanı sağlayarak müşterilere zaman tasarrufu ve maliyet avantajı sağlıyor.
Vertiv EMEA Termal İş Birimi Başkan Yardımcısı Sam Bainborough, "Yapay zeka, günümüz veri merkezlerinin soğutma gereksinimlerini kökten değiştirerek, 100kW+ raflarda ortaya çıkan termal zorlukların yönetimi için yenilikçi çözümleri zorunlu hale getiriyor. Vertiv, yüksek yoğunluklu termal yönetim portföyünü sürekli genişleterek, yapay zeka odaklı ihtiyaçlara yanıt verecek öncü, geleceğe hazır sıvı soğutma ve soğutulmuş su çözümleri sunmaya devam ediyor" dedi.
Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler, düşük Küresel Isınma Potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkan kullanarak, hava soğutmalı konfigürasyonda neredeyse 3 MW'a kadar ölçeklenebilir soğutma kapasitesi sunuyor. Yüksek ortam sıcaklıklarına uyum sağlayacak şekilde optimize edilen serbest soğutma bobinleri sayesinde, sistem daha fazla mevsim ve koşulda serbest soğutma modunda çalışarak elektrik tüketimini ve CO₂e emisyonlarını azaltıyor. Ayrıca, 2027 AB F-GAZ düzenlemelerine tam uyum sağlayarak, gelecekteki yasal gerekliliklere uygunluk için maliyetli yeniden tasarım veya altyapı güncellemelerine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
Vertiv™ CoolLoop Trim Cooler, Vertiv™ CoolChip CDU serisi ve diğer Vertiv çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için Vertiv.com adresini ziyaret edin.
# # #
Vertiv Hakkında
Vertiv (NYSE: VRT) müşterilerinin hayati uygulamalarının sürekli ve en iyi şekilde çalışmasını, iş gereksinimleriyle birlikte büyümesini sağlamak için donanım, yazılım, analitik ve devam eden hizmetleri bir araya getiriyor. Vertiv, buluttan ağın ucuna kadar uzanan bir güç, soğutma ve BT altyapısı çözümleri ve hizmetleri portföyüyle günümüzün veri merkezlerinin, iletişim ağlarının ve ticari ve endüstriyel tesislerinin karşılaştığı en önemli zorlukları çözüyor. Genel merkezi ABD’de Ohio Westerville’de bulunan Vertiv, 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Daha fazla bilgi ve Vertiv’den en son haberler ve içerik için Vertiv.com’u ziyaret edebilirsiniz.
İleriye Dönük İfadeler
Bu metin, 1995 tarihli Özel Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası, Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası, Menkul Kıymetler Yasası’nın 27. Bölümü ve Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 21E Bölümü anlamında ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu ifadeler sadece bir tahmindir. Fiili olaylar veya sonuçlar, burada belirtilen ileriye dönük beyanlardakilerden önemli ölçüde farklı olabilir. Okuyucular, bunların ve vertiv ve operasyonlarıyla ilgili en son Yıllık Rapfor ve Form 10-Q ile ilgili müteakip Üç Aylık Raporlar dahil olmak üzere Vertiv7in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yaptığı dosyalara yönlendirilir, Vertiv’in yeni bilgiler, gelecekteki olaylar veya başka nedenlerle ileriye dönük beyanlarını güncelleme veya değiştirme yükümlülüğü yoktur ve bunlara yönelik herhangi bir yükümlülüğü açıkça reddeder.
- 18:25 Said Korkut MYK Üyesi Oldu, Malatya’da Sevinçle Karşılandı
- 18:25 Başkan Kılıç ; Bu destekle yerinde dönüşüm yerde kalır
- 18:25 Battalgazi Belediyesi İştiraki Mormaş’ta Üretim Tüm Hızıyla Sürüyor
- 18:25 Meşhet'de mayıs ayı film gösterimleri
- 18:25 BES’te Küçük Birikimlerle Büyük Hedeflere
- 18:25 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri, Büyük İlgi Gördü!
- 18:25 Darende Ayvalı’dan Malatya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
- 18:25 Maski’den Doğanşehir Çığlık, Kelhalil, Polatdere’ye 8 Bin 100 Metre Altyapı
- 18:25 TİM-TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Tanıtım Toplantısı
- 18:25 Zafer Partisi Kuluncak İlçe Başkanlığına Mustafa Gürbüz Atandı
- 16:34 Türk Kızılayı 105. Genel Kurulu Gerçekleşti
- 16:29 E-Tümen Takımını İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN Makamında Ağırladı.
- 16:27 Malatya, Özel Olimpiyatlara Ev Sahipliği Yapıyor
- 16:25 Vali Seddar Yavuz TOKİ Beton Santralleri İstişare Toplantısına Katıldı
- 16:24 TEKNOFEST 2025 Şampiyonları Vali Yavuz'u Ziyaret Etti
- 16:21 Malatya’dan elinizi çekin artık yaz-boz tahtanız olmak istemiyoruz.
- 16:15 Yerli ve Milli Parti’den Turgut Özal Üniversitesi Bahar Şenliklerine Destek
- 16:13 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Kaymakam Baytak’a Teşekkür: "Kendisini Artık Bir Malatyalı Olarak Görüyoruz"
- 16:09 Malatyalı tekvandocu Ali Hamza Koç, milli takım seçmelerinde şampiyon oldu
- 15:59 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 Maddeyi Karara Bağladı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!