
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Şehit Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun vefatlarının yıl dönümünde bir mesaj yayımlayarak rahmet ve minnetle andı.
Malatya’nın bağrından yetişmiş iki büyük devlet adamının Türk siyasetinde büyük değişimin ve dönüşümün öncülüğünü yaptıklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç,Özal ve Hamido’nun halkın değer yargılarını özümseyen ve gözeten siyasi anlayışlarıyla sadece bir döneme değil, bütün zamanlara örnek olacak iki büyük değer olduğunu ifade etti.
Başkan Kılıç ; “ 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal,Türk siyasetinde içe kapanıklığın dönemini kapatmış, dışa açılımda yeni bir devrin kapılarını açmıştır. Türkiye, Özal’ın liderliğinde dünyaya açılmış,özel sektörün ve girişimcilerin önü açılarak yatırım alanında büyük yol almış ve ekonomik kalkınmada büyük atılım yaşamıştır.
Daha önce ismini bile duymadığımız bir çok ülke ile ticaret yolları açılmış,iş insanlarımız kalıbından sıyrılarak dünyaya açılmış ve dünya çapında ülkemizin büyüklüğü her geçen gün kendini hissetmiştir.Özal’ın halkla samimi diyaloğu,nezaketi ve ileri görüşlülüğü takdir edilmiş ve taraflı tarafsız her kesimin gönlünde taht kurmuştur. Aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçmiş olsa da fikirleri, hayalleri ve bıraktığı miras bugün hâlâ yol göstermeye devam ediyor. Türkiye’nin demokrasi yolculuğunda önemli bir sayfa olan Turgut Özal’ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.
HAMİDO BİR HİZMET NEFERİYDİ
17 Nisan 1978 yılında kendisine gönderilen bombalı paketi açmasıyla birlikte gelini ve iki torunuyla birlikte şehit edilen Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun sadece bir yönetici, belediye başkanı ve bir vekilden ibaret değildi diyen Başkan Kılıç,Hamido’nun bir hizmet neferi olduğunu söyledi.
Başkan Kılıç ; “ Halkına hizmeti kendisine misyon edinen,halkın derdiyle dertlenen,problemini kendi problemi bilerek ,kimsenin hakkını kimseye yedirtmeyen yiğit bir hizmet adamı olan Hamit Fendoğlu,muhterislerin ve terör örgütlerinin hiçbir tehdidine boyun eğmemiş ve cesur duruşuyla her zaman mücadele etmiştir. Evine gönderilen bombalı paketi açmasıyla gelini ve iki torunuyla birlikte şehit edilmiştir. Hamit Fendoğlu’nun adı artık sadece bir belediye başkanı değil, bu milletin şehitler hanesine yazılmış bir kahraman olarak anılıyor ve anılmaya da devam edecektir. Onu şehit edenler de kıyamete kadar lanetle anılacaklardır.
Onun ardından kalan sadece bir isim değil, bir duruş, bir mücadele, bir izdir. Bu iz, yolumuza ışık olacak; onun uğruna can verdiği değerleri yaşatmak ise hepimizin boynunun borcudur.Geride bıraktığı misyonu,visyonu ,azmi ve değerlere olan bağlılığı bizlere klavuzdur.
Şehit Hamit Fendoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyor, tüm sevenlerine ve milletimize bir kez daha sabırlar diliyorum “ dedi.
- 18:25 Fahri Kayahan’da toz ve tehlike: yıkım sırasında önlem yetersiz
- 18:25 Battalgazi İlçesinde Trafik Kazası
- 18:25 Bu Yılki İkinci Satın Almasını Gerçekleştiren IFS’ten Önemli Atılım
- 18:25 Küçükçekmece Belediyesi, vatandaşlara yönelik sosyal yaşam alanlarına bir yenisini daha ekledi
- 18:25 PR Dünyasında Yapay Zeka Devrimi! Artık Tercih Değil, Zorunluluk
- 18:25 Malatya’ya Dev Spor Yatırımı! Yarım Kalan Spor Kompleksi Tam Donanımlı Tesis Olarak Yeniden Hayat Buluyor
- 18:25 “Sanatın İzinde” Sergisi Sanat Merkezi’nde Ziyarete Açıldı El Emeği Göz Nuru Eserler Hafta Boyunca Ücretsiz Gezilebilecek
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Yeni Evlenecek Çiftlere Büyük Destek! Eşya Yardımıyla Aile Kurmanın Yükü Hafifliyor
- 18:25 ‘Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ Toplantısında Malatya’nın Geleceğine Dair Umut Dolu Mesajlar Verildi
- 18:25 Yerli ve Milli Parti lideri Teoman Mutlu: ‘Gençlerin geleceğine enflasyon prangası vuruldu’
- 19:36 Orduzu Halkından Eren Yağız’a Teşekkür: “Geleceğe Umut Oldu”
- 19:33 Aşağıbağlar Mahallesi Konforlu Yollara Kavuşuyor
- 19:28 Battalgazi Belediyesi’nden Çarşıbaşı’na Büyük Dönüşüm
- 21:25 Girne Arkın Group Fest 25 Yıldızlar Geçidine Ev Sahipliği Yapacak
- 21:23 Avcu Baba Kültür Derneği ilk büyük etkinliğini yapmaya hazırlanıyor: ‘Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz’
- 21:18 Hanımçiftliği’nde karanlık yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor
- 18:40 Sağlıkta Güven Kazandı: 2025’in En İyi İşverenleri Listesi Yayınlandı
- 18:33 Yeşiltepe, ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ İle Şenlendi
- 18:30 Konak Mahallesinde Ulaşım Yenilendi: Köprü ve Yol Güvenli Hale Getirildi
- 20:53 Eklem Kireçlenmesinin Görülme Sıklığı Artıyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!