
Yerinde dönüşümlerde verilen desteklerin yetersizliğini ve KDV oranındaki adaletsizliği vurgulayan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç,”Malatya halkı size ne yaptı da bunu reva görüyorsunuz ? “ dedi.
Malatya’da 6 Şubat 2023 tarihinden bu güne kadar bir çok konuda belirsizliğin devam ettiğini, bu belirsizlik devam ettiği sürece de vatandaşın aklının karıştığını ifade eden Başkan Kılıç,”Yerinde Dönüşüm süreci tam bir muamma. Resmi açıklamada son ruhsat teslim tarihi 30 Haziran 2025 olarak açıklandı. Lakin ruhsat süreci devam eden işlemlerin kabul edileceği yönünde açıklamalar da var. Konuya mutlaka bir netlik getirilmeli. Yerinde dönüşüm ile ilgili belediyelerimizde müthiş bir yoğunluk var,insanlarımız ne yapacağını bilemiyor.
Diğer taraftan halen yıkımı devam eden binalar var, akibeti belli olmayan binalar halen mevcut. Açıklanan 30 Haziran tarihinin yıkımların tamamen bitiş tarihinden itibaren bir yıl uzatılması gerekiyor. Kısa vadeli süreler zaten aklı karışık olan vatandaşlarımızı iyice karamsarlığa ve bir bilinmezliğe itiyor. Geçtiğimiz gün Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da açıkladı . İstanbul’da 6306 sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında dönüşümler için KDV oranı yalnızca %1, dönüşüm desteği iste 1 milyon 875 bin TL. Depremde yerle bir olan ve son zirai donla da tamamen yıkılan Malatya halkına verilen toplam destek sadece 1 milyon 500 bin Tl. Verilen bu desteğin üzerine sürekli maliyeti artan inşaat sektöründe geri kalan kısmı nereden getirip te nasıl ödeyecek ?
Biz daha önce de bu desteğin mutlaka artırılması gerektiğini ifade ettik. İnşaat sektöründe fiyatların artışını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan % 20 KDV oranının mutlaka İstanbul’daki gibi % 1’ e düşürülmesi gerekiyor “ dedi.
Yerinde dönüşüm Desteğinin mevcut inşaat maliyetleri göz önüne alınarak en 2.5 milyon olması gerektiğini daha önce de defalarca dile getirdiklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç : “ Bugün hem dönüşüm destekleri hem vergi maliyeti açısından deprem bölgesi, İstanbul’un gerisinde kalmış durumda. Bizler destek tutarının en az 2,5 milyon TL olmasını dile getirirken böylesi bir farkın oluşması üzücü. Malatya ve diğer deprem illerimiz afet olasılıklarını aşmış, felaketi en şiddetli şekilde yaşamıştır. Bunun göz ardı edilmemesi desteklerin artırılması gerekmektedir” dedi.
- 18:25 3. Kattan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Yüzakı Caddesi’nde Asayiş ve Trafik Denetimi
- 18:25 Vali Seddar Yavuz: “Afet Risklerini Azaltmak, Can ve Kamu Kaynağını Korumaktır”
- 18:25 Villa inşaatında çalışan işçinin acı sonu
- 18:25 Kamu sporları bölge finallerinde Malatya takımlarından çifte başarı
- 18:25 Malatya’da 19 Yaşındaki Genç Kadın Yaşamını Yitirdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesporlu Salih Öndüç, millî takıma davet edildi
- 18:25 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Malatya Musiki Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da Panelvan Minibüs Ağaçlık Alana Devrildi: 3 Yaralı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Battalgazi’nin Her Noktasında Kalıcı Eserler Yükseliyor”
- 12:47 Yeşilyurt Belediyesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Aile Mentörlüğü’ Eğitim Programı Tamamlandı
- 12:45 Coordinat Yapı'dan Potadan Fileye Uzanan Destek Zinciri
- 11:33 Yerli ve Milli Parti Hekimhan İlçe Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti
- 11:32 Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri Ödülleri 11. Yılında Sahiplerini Buldu
- 11:30 İstihdam Buluşmaları Malatya’da Başlıyor
- 11:29 Maski’den İlçelere Modern Ambar Malzeme Yönetiminde Verimlilik Artıyor
- 11:20 Ticaretin Kadınları Etkinliği İstanbul’da
- 11:15 Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
- 11:10 Prof. Dr. Işık: Organ bağışında yeni düzenleme etik, şeffaf ve hayat kurtarıcı
- 11:09 Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yeni Yükselen Değeri”
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!