
20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri Görkemli Bir Açılış Töreniyle Başladı
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi’nin ortak organizasyonunda düzenlenen 20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Er meydanında ter döken pehlivanlar, ortaya koydukları üstün mücadeleyle izleyicilere heyecanlı anlar yaşattılar.
Ata sporu güreşin en güzel örneklerinin sergilendiği, merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın adını taşıyan 20.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Çilesiz Aksa Camii’nin yan tarafında kurulan alanda büyük bir coşkuyla gerçekleştiriliyor.
Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde sahaya çıkan pehlivanları ilgiyle takip etti. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Karakucak Güreş Talimatnamesi’ne göre gerçekleştirilen müsabakalarda, büyükler kategorisi için 249 bin TL, minikler ve yıldızlar kategorileri için 140 bin TL olmak üzere toplam 389 bin TL ödül dağıtılacak.
Günün ilerleyen saatlerinde final müsabakalarıyla devam edecek olan 20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Malatyalılara unutulmaz bir spor şöleni yaşatıyor.
Mehteran Takımının gösterisi, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, Siyasi Partiler ile Kamu ve Kuruluşların Temsilcileri, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen karakucak güreşlerinin açılış konuşmasını yapan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ilkım, müsabakalara 30 ilden 300 sporcunun katıldığını, 40 başpehlivanın kıran kırana güreşeceğini ifade ederek, Türkiye’de düzenlenecek olan dünya şampiyonasında güreşecek güreşçilerin de müsabakalarda yer alacağını söyledi.
“ATA SPORUMUZ ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR”
Ata sporu güreşinin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğine vurgu yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün, hemşehrimiz, ülkemizin yetiştirdiği büyük devlet adamı ve 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan 20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri vesilesiyle bir aradayız. Bu anlamlı organizasyonda sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ata sporumuz güreş, asırlardır Türk milletinin karakterini, cesaretini, mertliğini ve mücadele ruhunu temsil eden bir değerdir. Bu ruhu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevidir. Bizler, Yeşilyurt Belediyesi olarak, bu mirası korumak ve gençlerimize sevdirmek için geleneksel sporlarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz.”
Başkan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenledikleri bu yılki güreşlere katılan pehlivanların dostluk, centilmenlik ve kardeşlik içerisinde mücadele edeceklerine dikkat çekerken, “Bu önemli organizasyonun kazananı dostluk ve milli birlik duygusu olacaktır. Bizler, sporcularımızın emeklerini taçlandırmak, güreş kültürümüzü yaşatmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, federasyon temsilcilerimize, hakemlerimize, sponsorlarımıza ve katılım sağlayan tüm sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
“SPORA VE GENÇLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ”
20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşlerinin çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise "Asırlardır devam eden mirası yaşatıyor, sahip çıkıyoruz. Turgut Özal hepimizin gönlünde. Turgut Özal isminin verilmesi bizim ona ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz. Karakucak güreşlerini uluslararası tarza dönüştürmeliyiz. Malatya'mız ayağa kalkıyor. Kentin yeniden inşasına kendimizi verdik. Allah, Cumhurbaşkanımızdan, Murat Kurum bakanımızdan ve diğer bakanlarımızdan razı olsun. Bizde yerelde Valimiz, belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iyi bir sinerji oluşturduk. Bu sinerji; İstanbul ve Malatya’da da çok iyi konuşuluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel sporlarımız ve diğer spor branşlarımıza önem veriyoruz. Malatya'mıza 2,5 milyar liralık sporcu yatırımı yapıyoruz. Çocuklarımız için kötü alışkanlıklara gidecek her kanalı kapatmamız lazım. Çocuklarımız için iyi yollara gidecek kanallar açmalıyız. Projelerimiz yükseliyor. Bölgenin en büyük kütüphanesi, 4 büyük spor kompleksi, 40'a yakın butik spor tesisleri inşa ediliyor. Spora ve gençlerimize önem veriyoruz, artarak devam edecek. Karakucak Güreşleri de uluslararası formata getirilecek" dedi.
“YEŞİLYURT GÜREŞ YATAĞI”
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "Malatya’nın yetiştirdiği dünya lideri rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal adına gerçekleştirilen karakucak güreşlerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Yeşilyurt Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeşilyurt güreş yatağı. Bu bölge ata sporumuzu temsil ediyor. Malatya'daki gençlerin spor yapması noktasında gerçekten son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in çalışmalarıyla gençlerimiz sahalarda ve gençlik merkezlerinde. Malatya’mız 6 Şubat depremlerinde çok ağır hasar aldı. Şehrin imarı ve ihya çok önemli mesafe aldık. Yeşilyurt'un çarşılarının yeniden yapılması noktasında çalışma var. 23 Ekim’de yeni sanayimizin birinci etap kuraları çekilecek bir rahatlama sağlanacak. Kısa zamanda yeni bir Malatya olacak. Hep beraber Malatya'yı inşa ederken tek amacımız; burada yaşayan insanların mutlu olacağı bir Malatya arzu ediyoruz. Yıldızı parlayan, lider bir Malatya için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle down sendromlu çocuklar güreş gösterisi yaptı. Sonrasında karakucak güreş müsabakaları başladı.
- 18:25 Malatya’da Okul Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
- 18:25 Malatya’da Gece Saatlerinde Sağanak Bekleniyor
- 18:25 “Bu Destek Çiftçilerimiz İçin Bir Can Simidi Oldu”
- 18:25 Yine Aynı Nokta Yine Kaza, Önlem Şart
- 18:25 Kaynarca’da 423 Konut ve 26 Dükkan Tamamlandı
- 18:25 50 İlde FETÖ Operasyonu: 286 Şüpheli Yakalandı, 154’ü Tutuklandı
- 18:25 İçişleri Bakanlığı’ndan Uyarı: Kuvvetli Sağanak ve Sel Riskine Dikkat
- 18:25 Yakınca Mahallesi’nde Zincirleme Kaza: 2 Yaralı
- 18:25 Deprem Konutlarında Hedef Kışa Girmeden Teslim
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden “Sahne Senin” Engelsiz Yetenek Yarışması
- 14:33 Genç ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Altın İğne Tedavisi
- 14:31 Bir Adım Sağlık’tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Çağrısı
- 14:00 Doğurganlığı Artırmanın Formülü: Ebeveyn İzni ve Çocuk Bakımı
- 13:55 Başkan Er: “Muhtarlar Devletin
- 13:47 Hacıalioğlu’nun TÜRSAB Hamlesi Sonuç Verdi
- 15:23 Hollanda İHH ve Adil Paylaşım Derneği’nden Malatya’da 150 Yetim Çocuğa Giyim Desteği
- 15:02 Zafer Partisi’nden Anlamlı Destek: Mehmet Ercan’dan ihtiyaç sahibine Akülü Sandalye
- 14:58 Malatya’da Başlatılan “365 Gün Aile” Projesiyle Türkiye’de İlk Kez Aile Mentorluğu Modeli Uygulanacak
- 14:56 Malatya Kayısısı Üzerinden Polemik Şehirlere Zarar Veriyor
- 14:54 MEAH'da Canlı Proktoloji Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!