
Esnaf Odaları için geçici konteyner büroları hizmete girdi
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde hizmet binaları yıkılan 20 odaya CHP Malatya Milletvekili veli Ağbaba ve İzmir-Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın katkı ve destekleriyle geçici konteyner bürolar kuruldu.
Ankara Esnaf Çarşısı’nda düzenlenen esnaf odaları geçici konteyner bürolarının açılış törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve kalabalık bir heyetle birlikte Esnaf Odası Başkanları katıldı.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Depremin 2. yıldönümünü yaşıyoruz. 6 Şubat depremlerinde çöken Malatya’mız da il merkezindeki 28 esnaf odamızın hizmet bina ve büroları da yıkıldı. Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba’ya teşekkür ediyorum. Esnaf odalarımızın geçici hizmet büroları için destek istediğimizde hemen katkı sundular. Destek veren Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a teşekkür ediyorum. Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ayrıca teşekkür ediyorum. Konteyner büroların yapımından hizmete girişine kadar işi takip eden Hasan Kara kardeşimize ayrıca teşekkür ediyorum. Depremin ilk gününden itibaren Malatya için hep birlikte mücadele ettik. Milletvekilimiz Veli Ağbaba’da o dönem kapı kapı gezdi. Allah bir daha böyle bir yıkımı hiçbir ülke ve millete yaşatmasın. İlk gün söyledim, bugünde söylüyorum, sürekli söylüyorum, ticareti ayağa kaldırmadan Malatya’yı ayağa kaldırmak mümkün değildir. İnsanların karnını doyurmadan insanları mutlu edemezsiniz. Dün olduğu gibi bugünde ülkemizin ve milletimizin dirliğine ve birliğine hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bugün kalabalık bir heyetle birlikte depremin 2. Yıldönümünde Malatya’ya geldik. İzmir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın başkanlığında 20 İzmir ilçe belediye başkanımız Malatya’ya geldi. İlçe Belediye başkanlarımız, Arapgir, Hekimhan, Yazıhan, Doğanşehir ve Arguvan’da yapacakları projelerin temellerini atıyorlar. Bir büyük yıkım ve büyük acıdan sonra bizimle dayanışmaya gelen İzmir halkının temsilcisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Malatya’da sadece CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere değil, diğer ilçelerimizde de projeler yapacağız. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a esnaf odaları konteyner büroları için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Depremin ilk gününde sanki Malatya depremi yaşamamış gibi bir his vardı. Türkiye’de Malatya, depremde en fazla yıkımı gören ikinci ildir, çarşısı tamamen yok olan tek şehir Malatya’dır. Çok büyük bir yıkım gördük. İkinci depremde insanlar dışarıda olduğu için fazla ölüm olmadı ama şehrimiz yok oldu. Burada en fazla yokluğu ve en büyük acıyı yaşıyor. Bir gecede evleri v, işyerleri ve tezgâhları gitti. Bundan sonrada esnafımız ve Malatya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Malatya’ya üçüncü kez geldiğini belirterek, “Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba’nın katkıları ile bu göreve seçildim. Çiğlilerin desteği ile belediye başkanı oldum. Veli Ağbaba bizden bir şey istiyorsa biliyoruz ki Malatya’nın bu konuda bir ihtiyacı var. Veli Ağbaba gelirken bana Şeyh Edibali’ni sözünü hatırlattı, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Bizde onun sözünü yerde bırakmadık. Burada esnafımızın yanında olduğumuz için çok mutluyuz. Ne zaman ihtiyacınız olursa biz her zaman yanınızdayız.” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Depremin yıldönümünde Malatyalıların yanında olmak istedik. Bizim her zaman aklımızda ve gönlümüzde olduğunuzu ifade etmek istedik. Depremin ilk günlerinde Malatya biraz ihmal edildi. Bize Malatya’nın durumundan haberdar eden Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba oldu. Elimizden geldiğini göstermeye çalışıyoruz. Malatya ve bölge büyük bir yıkım yaşadı. Burada yaşamın yeniden kurulması adına biz üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Bizim için Türkiye’nin her tarafı koca bir ailedir. Veli Ağbaba’ya teşekkür ediyoruz ve bize Malatya’ya geldiğimizde ev sahipliği yapıyor. Her zaman Malatya halkı ile birlikteyiz.” İfadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından esnaf odaları geçici konteyner büroları hizmete girdi.
MESOB Başkanı Keskin, günün anısına İzmir Heyetine kayısı hediye etti.
- 18:25 Malatya Küçük Sanayi Sitesi Kurasında İki Esnaf Açıkta Kaldı: “İş Yerimiz Yok, Nereye Gideceğimizi Bilmiyoruz”
- 18:25 Doğan Dönmez’den Şehit Polisler İçin Anma ve Taziye Mesajı
- 18:25 Buzlanma kırık vakalarını artırdı: Uzmandan vatandaşlara kritik uyarılar
- 18:25 Gök: Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürecek
- 18:25 Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: 75 Bin 376 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
- 18:25 Sadıkoğlu: “Üyelerimizin ve Malatya’nın sesi olmaya devam edeceğiz”
- 18:25 Yeşilyurt’ta Zabıta, Yılbaşı Öncesi Denetimleri Artırdı
- 18:25 2026 Makyaj Trendleri: Yeni Yıl İçin Cansu Durkun’dan Uygulanabilir Öneriler
- 18:25 Yangınlarda Duman Tahliyesi İçin Her Saniye Önemli
- 18:25 Malatya Genelinde Kar, Don Ve Buzlanma Alarmı
- 16:36 Malatya Emlakçılar Odası Başkan Adayı Koray Karcı’dan Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 16:32 TKTYD Malatya İl Başkanı Süleyman Eski’den Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 16:25 4. Geleneksel Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü 3 Bant Bilardo Turnuvası Tamamlandı
- 16:22 Ak Parti Malatya Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan Terörsüz Türkiye Konferansı
- 16:16 MİSK Genel Başkan Yardımcısı Ozan Güler’den Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 16:14 CHP'li Yıldız: “Malatya’da Kar Değil İhmal Yağdı”
- 14:32 Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın’dan DEAŞ Operasyonu Sonrası Sert Tepki
- 14:31 Başkan Kılıç : Şehitlerimizi rahmetle anarken, terörü nefretle kınıyoruz
- 14:28 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 14:26 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan Şehitler İçin Taziye Mesajı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!