
- Sadıkoğlu: “Tüm işletmeleri kapsayacak uzun sürede ısrarcıyız”
Hazine ve Maliye Bakanlığı küçük ve orta ölçekli işletmelerin mücbir sebep halini 31 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı. 6 aylık uzatma kararını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz ancak açıklanan sürenin ve kapsamın beklentimizi karşılamadığını belirtmek istiyorum. Açıklanan ciroya göre süre uzatımından az sayıda firmamız faydalanabilecektir. Şehirlerimiz toparlanıp, işyerlerimiz tamamen teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresinin tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uzatılması talebimizde ısrarcıyız” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’nin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin mücbir sebep halini 31 Mayıs'a kadar uzatılması kararını aldı.
CİROSU 2,5 MİLYON LİRANIN ALTINDA OLAN FİRMALAR İÇİN UZATILDI!
6 aylık uzatma kararını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükelleflere yönelik uygulanan mücbir sebep hali 30 Kasım 2023 tarihinde sona ermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’nin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak 2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 2,5 milyon liranın altında olan firmaların mücbir sebep halinin 31 Mayıs'a kadar uzatılmasını kararlaştırdı” dedi.
“AZ SAYIDA FİRMAYI KAPSIYOR”
Mücbir sebep süresinin tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uzatılması konusunda ısrarcı olan Sadıkoğlu, “Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz ancak açıklanan sürenin ve kapsamın beklentimizi karşılamadığını da vurgulamak istiyorum. Adeta şantiyeye dönmüş şehirlerimiz için 6 ay neyi çözebilir? Daha öncede birçok kez ifade ettiğim gibi, kısa süreli uzatmalar tedavi değil, pansuman niteliğindedir. Depremde gerek fiziki gerekse ekonomik olarak derin yaralar almış şehirlerimizin ayağa kalkabilmesi için pansumana değil yaralarını saracak uzun vadeli desteklere ihtiyacımız var. Üstelik bu uzatmadan az sayıda firmamız faydalanabilecektir. Şehirlerimiz toparlanıp, işyerlerimiz tamamen teslim edilinceye kadar mücbir sebep süresinin tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uzatılması talebimizde ısrarcıyız” ifadelerine yer verdi.
“ORTA VE BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMALAR DA DEPREMDEN ETKİLENDİ”
Orta ve büyük ölçekli firmaların da depremden etkilendiğine vurgu yapan Sadıkoğlu, “2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 2,5 milyon liranın üzerinde olan firmalar da depremden olumsuz etkilendi. Depremin etkisiyle bu firmalarımız ciddi personel kaybı yaşadı. Bu kayba bağlı olarak düşen ticaret ve üretim kapasitesi gerek firmalar için gerekse şehrimiz için ekonomik daralmalara sebep oldu. Kaldı ki mücbir sebep halinin uygulandığı il ve ilçelerdeki mali müşavirler bu durumu kaldırabilecek hazırlıkta değiller. Birçoğunun hala işlemlerini yürütebileceği ofisleri dahi yok. Küçük büyük ayrımı yapılmaksızın Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali tüm işletmeler için devam etmelidir” şeklinde konuştu.
- 18:25 Malatya’da Hemzemin Geçitte Faciadan Dönüldü: Okul Servisi Trenin Altında Kalmaktan Son Anda Kurtuldu
- 18:25 Özköse: Polemik Değil, Üretim ve İş Birliği İstiyoruz
- 18:25 Emniyet Müdürü Kayhan Ay’dan Asayiş ve Trafik Denetimlerine İnceleme
- 18:25 TOKİ Şantiyesinde Şüpheli Ölüm: İşçi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Vali Yavuz: İmam Hatip Okulları Milli Güvenliğimizin Teminatıdır
- 18:25 Doğanşehir’de Uyuşturucu Operasyonu: 752 Gram Esrar Ele Geçirildi
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e 100 Milyon Liralık Yatırım
- 18:25 Basın Bülteni-Hat Eserleri Sergisi Mardin'e Taşındı
- 18:25 Battalgazi Zabıtası, Market Denetimlerini Sıklaştırdı
- 18:25 Malatya’da Kaçak İçkiye Geçit Yok
- 18:04 Malatya Ticaret Borsası Başkanı Özcan: “Kayısının Markası Malatya’dır, Tartışma Değil Birlik Gerekiyor”
- 18:02 Ceza İsyanı: Malatya’da Hafriyat Kamyoncuları Kontak Kapattı
- 18:01 Battalgazi Zabıtasından Marketlerde Sıkı Denetim
- 16:40 Modern Pentatlonda Malatya Rüzgarı
- 12:57 TVF 2. Lig Kadınlar Voleybol’da Malatya Takımları Haftayı Galibiyetle Kapattı
- 12:53 HAK-BİR Emekliler Derneğinden İl Jandarma Komutanlığına Ziyaret
- 12:44 Başarılı Sporcu Kardeşler Gülşen'den Halk Eğitimi Merkezi'ne Anlamlı Ziyaret
- 12:41 Malatya’da Eylül Ayında 834 Konut Satıldı
- 12:38 Milletvekili Babacan: Kalegöl Oteli Öğretmen Akademisi’ne Dönüşüyor
- 12:35 Öğrenci Gezi Minibüsü Devrildi: 1’i Ağır 14 Yaralı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!