
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamalarda kadın hakları, demokrasi ve eşit temsil vurgusu yaptı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu yana demokrasiyi temel ilke olarak benimsediğini belirterek, partinin tarihsel misyonunun toplumsal hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi olduğunu ifade etti.
Partinin demokrasi anlayışıyla her zaman gurur duyduklarını dile getiren Yıldız, “Partimiz, Kurtuluş Savaşı’nı verirken dahi demokrasiyi benimsemiş ve bu anlayışı temel ilke olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti birçok alanda dünyaya örnek olan hakların öncüsü olmuştur” dedi.
“Kadınlara Birçok Ülkeden Önce Haklar Verildi”
Kadın hakları konusunda Türkiye’nin birçok ülkeden önce önemli adımlar attığını belirten Yıldız, kadınlara seçme ve seçilme hakkının erken dönemde verilmesinin önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Yıldız, “Türkiye’de kadınlar Avrupa’daki birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu kazanımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” ifadelerini kullandı.
“Kadınların Temsili Artacak”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci yüzyılında kadınların toplumdaki rolünün daha da güçleneceğini ifade eden Yıldız, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğini dile getirdi.
Yıldız, “Kadınlar yalnızca aile içinde değil, ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmalıdır. Kadınlar kurumları da yönetecek, ülkeyi de yönetecek ve hayatın her alanında daha güçlü şekilde yer alacaktır” diye konuştu.
Kadınların kamu yönetiminde daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, kadın milletvekili, bakan ve yönetici sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
“Kadınlar Eşit Ve Özgür Yaşam Mücadelesini Sürdürecek”
CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine dikkat çekti.
8 Mart’ın tarihsel bir direnişin simgesi olduğunu belirten Aydın, kadınların yaşam hakkının tehdit altında olduğu bir dönemde bu günü karşıladıklarını ifade etti.
Aydın, “Bugün 8 Mart’ı, kadınların yaşam hakkının tehdit edildiği, şiddetin ve eşitsizliğin sürdüğü bir dönemde karşılıyoruz. Kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırılar karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Kadınların yalnızca şiddetle değil ekonomik sorunlarla da mücadele ettiğini belirten Aydın, yoksulluk ve güvencesizlik sorunlarına da dikkat çekti.
Aydın, “Kadınlar hem ev içi bakım yükünü taşımakta hem de çalışma hayatında eşitsizliklerle karşılaşmaktadır. Kadının ekonomik bağımsızlığı olmadan özgürlükten söz edilemez. Bu nedenle eşit işe eşit ücret talebimizi bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP Malatya teşkilatı, kadınların toplumsal yaşamın her alanında daha güçlü şekilde yer alması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
- 18:25 Malatya’da Yaşlılar Gün Boyu İnşaatları İzliyor: Eski Çarşının Hasreti Sürüyor
- 18:25 Malatya’da Kadın İzi Derneği’nden Tanışma Yemeği
- 18:25 Başkan Er: “Amatör Spor Evine Rahmetli Seyfullah Özdemir’in İsmini Vereceğiz”
- 18:25 Başkan Er Sahnede Söz Aldı, Malatyalılara Konser Müjdesi Verdi
- 18:25 Malatya Valisi Seddar Yavuz’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
- 18:25 Başkan Er, Kadınlar Toplumun Temel Direği Ve Geleceğimizin En Güçlü Mimarıdır
- 18:25 Restorasyon Yapılan Tarihi Camide Çökme: 1 Yaralı
- 18:25 Kestirme Yol Hayatına Mal Oluyordu: İnşaat Boşluğuna Düştü
- 18:25 Yunus Ekiplerinden Suça Geçit Yok
- 18:25 MİAD’ın Geleneksel İftar Programına Bakan Kacır Katıldı
- 12:30 MİAD’ın Geleneksel İftar Programına Bakan Kacır Katıldı
- 12:20 Yeşilyurt Belediyesi (YAKUT) Ekibine AFAD’dan Kapsamlı Arama Kurtarma Eğitimi!
- 21:35 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Oda Başkanlarına Hayırlı Olsun Ziyareti
- 16:34 Ağbaba Kosgeb Deprem Kredileri Ödemesinin Ertelenmesini İstedi
- 16:03 TÜGVA Yeşilyurt’tan Bir İlk: Çölyak Hastalarına 250 Yardım Kolisi Dağıtıldı
- 15:30 Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 2’li Çapraz Böbrek Nakli Başarıyla Tamamlandı
- 15:22 Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den 8 Mart Mesajı
- 15:19 BATTALGAZİ’DE PAZARLARA ZABITA DENETİMİ
- 15:13 MESOB Başkanı Keskin, Esnafın Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İletti
- 15:11 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gökten’den 8 Mart Mesajı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!