
CHP Yeşilyurt İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Hakkı Ayas, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden güven tazeledi.
CHP Yeşilyurt İlçe Binasında gerçekleşen kongreye CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve çok sayıda delege katıldı. Geçtiğimiz günlerde Yazıhan İlçe Kongresi'nde zehir zemberek açıklamalarda bulunarak İl Başkanlığına mulaefet yapacağını açıklayan Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ise kongreye katılmadı.
Mevcut İlçe Başkanı Hakkı Ayasi kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında “Göreve geldiğimiz günden bu yana Yeşilyurt’ta partimizi güçlendirmek ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalıştık. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini savunarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki seçimlerde daha güçlü bir örgütle sahada olacağız” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra söz alan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise, partilerine yapılan son günlerdeki baskılara değinerek, ilk seçimde iktifara geleceklerini söyledi.
Kongrede daha sonra söz alan Milletvekili Veli Ağbaba ise, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Kongresi’nin durdurulma kararını eleştiren Ağbaba, “Seçimlerin tek yetkilisi Yüksek Seçim Kurulu’dur. Buna rağmen bir asliye hukuk mahkemesinin kongremizi durdurma kararı alması, yargı eliyle siyasete müdahaledir. Bu karar, demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Cumhuriyet Halk Partisi bu baskılara boyun eğmeyecek, demokrasi mücadelesine devam edecektir” dedi.
31 Mart yerel seçim sonuçlarını hatırlatan Ağbaba, “CHP 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi oldu. AK Parti 23 yıl sonra ilk kez ikinci sıraya geriledi. Halk gerçekleri gördü; bizi sosyal yardımları kesmekle suçladılar ama belediyelerimiz yardımları beş kat artırdı. Vatandaşlarımızın güvenini kazandık” diye konuştu.
Ağbaba ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik yargı süreçlerine tepki göstererek, “Seçim öncesi belediye başkanlarımız üzerinden algı operasyonları yapıldı ama halk bu oyunlara gelmedi. Bugün de benzer baskılar sürüyor ancak CHP bu engellemeleri aşarak yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.
Parti içindeki dayanışmaya da dikkat çeken Ağbaba, şunları söyledi:
“Tüm kumpas girişimlerine rağmen CHP’nin olağanüstü kurultayını yaptık, Özgür Özel yeniden Genel Başkan seçildi. Sokağa çıktığımızda Özgür Özel hakkında olumsuz bir söz duymuyoruz. AK Parti’ye, MHP’ye oy veren herkes Genel Başkanımızı, partimizi övüyor. Partimizin mücadelesini takdirle karşılıyor. O nedenle birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. Bu mücadeleyi el ele, kol kola vererek başaracağımızdan hiç kuşku duymuyorum. Göreceksiniz, yapılacak ilk seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi yönetecek. ‘Adayınız kim?’ diyorlar. Adayımız sonuna kadar Ekrem İmamoğlu. Bizim değil, 15,5 milyon insanın adayıdır.”
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Hakkı Ayas yeniden Yeşilyurt İlçe Başkanlığı görevine seçildi.
- 18:25 İlkokul Öğrencileriyle Bir Araya Gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er;
- 18:25 Başharık Mahallesinde Gençlik Merkezi ve Spor Sahaları Hızla Yükseliyor
- 18:25 İTÜ’de 4. Uluslararası Cami Mimarisi Konferansı Başladı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Taştepe Malatya’nın Yeni Gözde Mahallesi Olacak”
- 18:25 TOKİ Konutlarının Yanı Başındaki Çöp Sahası Ne Olacak?
- 18:25 Meşher’de kasım ayı film gösterimleri
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Müjdesi!
- 18:25 Kavşakta Tehlikeli Anlar: Hafriyat Kamyonu Yine Gündemde
- 18:25 MEAH’da Kalp Tümörü ve Üç Damar Tıkanıklığı Aynı Operasyonda Tedavi Edildi
- 18:25 Yeşilyurt’ta “Şiir Ve Müzik Dinletisi” Sanatseverlerden Tam Not Aldı!
- 12:24 Malatya’nın Yiğitleri Ankara Yolcusu! Hedef: 1. Lig
- 12:23 81 İlde Sahte Alkol Operasyonu: Bakan Yerlikaya “Biz Gereğini Yaparız”
- 12:21 Yıkıntılardan Umuda: Malatya’nın Büyük Dönüşümü
- 12:20 Gül Kaçar’ın “Unutulmuş Ruhlar Ülkesi” İmza Gününe Yoğun İlgi
- 12:17 Onur Konuğu Prof. Dr. Kemal Sayar Malatya Kitap Fuarı’nda
- 12:14 Akciğer Kanseri: Sinsi İlerliyor, Ama Önlemek Elimizde!
- 12:10 Alopesi Olan Çocuklarda Kaş Uygulaması
- 11:50 Doğanşehir Belediyesi 7/24 sahada
- 18:37 Başkan Er “Azim Ve Kararlılıkla Başarılamayacak Hiçbirşey Yok”
- 17:36 Malatya’da Kaçak Alkol Operasyonu: 1 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!