
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 88 yaşında okuma-yazma öğrenen Emine Genç ile bir araya geldi.
Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi'nde yaşayan Emine Genç, çocukluk yıllarında okula gidemeyince okuma-yazma öğrenemedi. Eşinin kendisine "Adını bile yazamıyorsun" demesi üzerine azmeden Emine Genç, Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeynep Atamer'den aldığı dersle ve gösterdiği çabayla 3 ay içerisinde okuma- yazma öğrendi.
Emine Genç’in azmini duyan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Emine Teyzeyi 11’inci Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na davet etti.
Fuara gelen Emine Genç ile yakından ilgilenen Başkan Er, "Türkiye'ye örnek bir durum. Hepimizde heyecan oluşturdu. 88 yaşında teyzemiz okuma-yazmayı öğrenmiş. Azim ve kararlılığıyla herkese örnek olan Emine Teyzemiz fuarımızın onur konuğu oldu. Azmin ve kararlılığın önünde kimse duramaz, yeter ki insan azmetsin" dedi.
“TEYZEMİZ GURUR KAYNAĞI”
88 yaşında Emine Genç'in okuma-yazma öğrendiğini duyduğunda çok heyecanlandığını ifade eden Başkan Er, "Teyzemiz gurur kaynağı. Teyzemiz çok sevimli, güler yüzlü. Teyzemizin azmi topluma örnek olacak bir durum. Azmin ve kararlılığın önünde hiçbir şey duramaz. Teyzemiz fuarımızın onur konuğu. Milli Eğitim Bakanımız Malatya'ya geldiğinde görüştüreceğiz." Azmiyle 3 ay içerisinde okuma-yazma öğrenen 88 yaşındaki Emine Genç ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e nasıl okuma-yazma öğrendiğini anlattı.
FOTOĞRAF SERGİSİNİ ZİYARET
11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında özel bir fotoğraf sergisi açıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla MAFSAD-Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından gerçekleştirilen fotoğraf sergisini ziyaret etti. Sergi hakkında bilgi alan Başkan Sami Er, fotoğrafları tek tek inceledi.
"MALATYA'NIN NASIL GÜZELLEŞTİĞİNİ HERKES GÖRECEK"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er daha sonra Konuşmacı, Yazar, Mentor Hülya Mutlu'nun söyleşisine katıldı. Söyleşide kısa bir konuşma yapan Başkan Er, "Malatya'da yıl sonuna kadar inşaatların yüzde 80'i tamamlanır. Tabii biz esnafımızın iş yerlerine, insanlarımızın konutlarına ulaşması için çalışıyoruz. Final aşamasındayız. Peyderpey bitiriyoruz. Çarşı merkezinin de yıl sonuna kadar yüzde 70-80'i tamamlanacak. 2026 yılının ilk çeyreğinde tamamı bitecek. Malatya'nın nasıl güzelleştiğini herkes görecek. Saray Mahallesi yepyeni bir çarşı olacak. İnşallah az kaldı, biraz daha sabır" ifadelerini kullandı.
- 18:25 AK Parti Malatya Heyetinden Bakan Uraloğlu’na Ulaşım Gündemli Ziyaret
- 18:25 40 Cana Karşılık 15 Yıl: Özpolatlar Sitesi Davasında Karar
- 18:25 Malatya’da Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 17 Yaşındaki Sürücü Yaralandı
- 18:25 MAGİNDER Başkanı Karademir’in Yaptırdığı Göztepe Taziye Evi Ocak Ayında Hizmete Açılacak
- 18:25 İsmet İnönü Memleketi Malatya’da Törenlerle Anıldı
- 18:25 Ocakta Unutulan Yemek Paniğe Neden Oldu, Güvenlik Güçleri Alarma Geçti
- 18:25 Tecde Spor Kompleksi’nin Temel Atma Töreni Yapıldı
- 18:25 Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla İstişare Toplantısı
- 18:25 Egepol'e 'Yılın En İyi Hastanesi' Ödülü
- 18:25 Yeşilyurt’ta “Terörsüz Türkiye” Konferansı Düzenleniyor!
- 17:29 Avrupalı Lipödem Hastalarının Yeni Rotası: Neden İstanbul?
- 17:28 “Yeşilyurt Eyvan Geceleri” Keyifli ve Coşkulu Geçti
- 17:15 Lazer Epilasyon Gündemi: Kampanya Döneminde “Uygun Fiyat”ın Bedeli Ne Oluyor?
- 20:00 Eren; Arguvan’ı Ortak Akılla Geleceğe Taşıyoruz
- 19:47 Temizlik Sektöründen Kayıt Dışılığa Karşı Net Mesaj
- 19:10 Temizlik Sektöründen Motas’a Ziyaret
- 18:48 Akçadağ’da emniyetten minik öğrencilere anlamlı buluşma
- 18:36 Dünya Gastronomi Sektörü İstanbul’da Buluştu!
- 18:31 Şire Pazarı’nın Geleceği İçin Kritik Uyarı: Sistem Dışına İtilen Esnaf Kayısı Ticaretini Zayıflatır
- 18:29 Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!