
Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, Darende’deki Aslantaşların taşınmasına yönelik 26 Eylül tarihli kararı iptal ederek taşların yerinde korunmasına ve bölgede çevre düzenlemesi yapılmasına hükmetti.
Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve I. derece arkeolojik sit alanı içinde yer alan Aslantaşlar için alınan taşınma kararı iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, yapılan itirazların ardından Aslantaşların bulundukları yerde korunmasına, bölgede gerekli sondaj çalışmalarının tamamlanmasına ve sergilemeye yönelik Çevre Düzenleme Projesinin hazırlanmasına karar verdi.
Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 26 Eylül 2025 tarihli kararına karşı Darende Belediyesi ve vatandaşlar tarafından yapılan başvurular, Ankara’da 25 Kasım’da gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Kurul, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanlarının 19 Kasım tarihli raporunu da inceleyerek taşların yerinde kalmasının uygun olduğuna hükmetti.
Karara göre ilgili Müze Müdürlüğü, Aslantaşlarda herhangi bir tahribat olup olmadığını belirlemek üzere inceleme yapacak ve hazırlayacağı raporu Koruma Bölge Kurulu’na sunacak. Sürecin tamamında güvenlik tedbirlerinin Darende Belediyesi tarafından sağlanacağı bildirildi.
Ayrıca, 2015 ve 2016 yıllarında alınan kurul kararları doğrultusunda yapılması gereken sondaj kazılarının ivedilikle tamamlanması ve Aslantaşların sergilenmesine yönelik Çevre Düzenleme Projesi'nin hazırlanarak kurula gönderilmesi istendi.
Aslantaşların taşınması yönündeki önceki karar, Darende Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun tepkisine neden olmuştu. Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt da Yeniköy’de yaptığı açıklamada taşların yerinde kalması gerektiğini savunmuştu.
Yeniköy ve Palanga sakinleri, taşların korunması yönünde verilen karar için emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtti.
- 18:25 MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı
- 18:25 Jandarmadan 29 İlde Uyuşturucuya Darbe; Aralarında Malatya da var
- 18:25 Hüseyin Amca’ya Destek İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti
- 18:25 Haber Alınamayınca Polis Eve Girdi, Cansız Bedeniyle Karşılaşıldı
- 18:25 Amatör Spor Kulüpleri Tesisi'nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
- 18:25 KataraktAmeliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
- 18:25 “Birliktelik Olmasaydı Bu Kadar Hızlı Yol Alamazdık”
- 18:25 Öz Elif Sitesi Soruşturmasında Belgeler Yeniden Talep Edildi, Dosya Yeni Bilirkişiye Sevk Edildi
- 18:25 Wellness, Malatya’da Geleceğin Antrenörlerini Yetiştiriyor!
- 18:25 Kahramanmaraş TOKİ 5. Etap 714 Konut Projesi’nin Su Depolama Çözümü de ‘Ekomaxi’
- 16:44 Kahramanmaraş TOKİ 5. Etap 714 Konut Projesi’nin Su Depolama Çözümü de ‘Ekomaxi’
- 16:42 Malatya'da Muhtarlar Akademisi Eğitimi düzenlendi BAŞKAN ER: "Malatya'mız Hızlı Bir Şekilde Ayağa Kalkıyor"
- 16:40 Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
- 16:38 Ağılbaşı’ndaki Hak Sahipliği Sorunu Çözülüyor: Köy Evleri Teslim Edilecek
- 16:37 Küçük Yüreklerden Büyük Bağış: 11 Milyon Liralık Dayanışma
- 16:35 Malatya’da şok iddia! Akran zorbalığına uğrayan öğrenci intihara kalkıştı
- 15:23 MHP İl Başkanı Gökhan Gök: "Milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"
- 15:17 Fendoğlu, Malatya’nın Ulaşım Sorun Ve Taleplerini Gündeme Getirdi
- 15:16 Malatya Voleybolunun Acı Günü: Habil Demiralp Hayatını Kaybetti
- 15:15 Geleceğin Mühendisleri Sahne Aldı: Milli Teknoloji Sergisi Açıldı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!