Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Gezer: Malatya’yı 5 Yılda Bölgenin Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, bilgi ve birikimi ile Malatya’yı ortak akıl ile yöneteceklerini söyleyerek, “Malatya’yı 5 yılda bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.
Gezer: Malatya’yı 5 Yılda Bölgenin Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey’i ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Esnaflarımızın ve hemşerilerimizin gösterdiği ilgi, sıcak karşılamaları ve teveccühleri için gönül dolusu teşekkür ediyorum “dedi.

Burada geçici işyerlerinde bulunan esnafları da tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Prof. Dr. Gezer, 6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan bölgelerden birinin de Gündüzbey olduğunu ifade etti. Mahallenin yüzde 80’inin yıkıldığını ifade eden Gezer, “Malatya’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi burada da ciddi belirsizlikler var. Hemşerilerimiz bundan sonra ne olacak, süreç nasıl işleyecek, konutlar nerede yapılacak gibi belirsizlikler yaşıyorlar. Esnaflarımız işyerlerinin nerede nasıl olacağını bilmiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel anlamda zengin bir ilçe olduğunu ve yeniden inşa sürecinde de bu özelliğinin dikkate alınması gerektiğini da dile getiren Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, buradaki tarihi doku ve kültürün gelecek nesillere aktarılması adına da imarın dikkatli yapılması gerektiğini vurguladı.

Ziyaret ettikleri vatandaşların çok sayıda sorunlarının olduğunu ama aynı zamanda geleceğe dair de umutlarının bulunduğunu belirten Gezer, “Halkımızın şehrin geleceğine dair hayalleri ve umutları var, beklentileri var. 31 Mart’ta yetki aldığımızda İnşallah şehrimizin hızla toparlanması, ileriye taşınması için yakın tarihin en büyük kalkınma seferberliğini, bütün insanlarımız ile birlikte katılımcı ve çoğulculuk ilkeleri ile başlatacağız. En hızlı toparlanan, en hızlı ayağa kalkan ve gelişen şehir olacağız. Bu konuda sözümüz söz” diye konuştu.

 

Seçim gezileri kapsamında siyasi parti ziyaretlerini de sürdüren Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Türkiye’nin köklü partilerinden Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığını da ziyaret ederek Malatya’yı yeniden ayağa kaldırma sürecinde birlikte çalışma taleplerini iletti.

Ziyaretten dolayı gösterdikleri nezaket ve misafirperverlik için BBP İl Başkanı Abdulvahap Karaman, nezdinde bütün BBP’lilere teşekkür eden Gezer, “Dönem birlik olma dönemi. Dönem hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün hemşerilerimizin bilgi birikim ve tecrübesini bu şehrin harcına karma dönemi. Dönem Malatya dönemi” ifadelerine yer verdi.

Başkan adayı Prof. Dr. Yusuf Gezer, Malatya’da deprem sonrası müthiş bir belirsizliğin olduğunu da söyleyerek, özellikle yeni yapılan deprem konutlarının yerlerinin deprem uzmanlarına sorulmadan yerlerinin belirlendiğini ve bazı alanların ise diri fay hatları yanında yapıldığını söyledi. Aynı yanlışların yapılmaya devam edildiğini söyleyen Gezer, “Bu şehrin bilimle, ortak akılla, katılımcılıkla, çoğulculukla, dürüst ve adil belediyecilik ile tanışması gerekiyor. Malatyalılar Olarak hayal kurmayı unuttuk, umuda yaslanmayı unuttuk. Yeniden Malatya’nın büyük düşünmesi gerekiyor, yeniden  Malatyalılık ruhunu ayağa kaldırmamız gerekiyor. Biz de bu yönde Büyükşehir Belediyesi için bağımsız aday olduk. Çünkü bütün insanlarımızla birlikte, herkese eşit yakınlıkta durmak istiyoruz. Tüm insanların bilgi ve birikimini bu şehrin harcına katmak istiyoruz. Yol haritamız hazır. 31 Mart’ta yetki aldığımız da bütün hemşerilerimiz ile en kapsamlı şekilde bir kalkınma seferberliği başlatacağız. 5 yıl içinde şehri bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunu da sizlerin desteği ile yapacağız” diye konuştu.

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir