İYİ Partili Mehmet Aslan: En çok da gençliği hedef alan bu ‘Deli Dumrul’ sistemini durduralım!
Mehmet Şimşek yönetimindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı, dünyada az örneğine rastlanan vergi ve zamlarla kamuoyunun yoğun tepkisini çekiyor. Bakanlık, motokuryelerden vergi alınmasından bahşişleri vergilendirme hayallerine, yurt dışı çıkış harçlarına 150 liradan 3 bin liraya çıkarılması, yani yirmi kat zam yapılması planına kadar birçok başlıkla ilgili çalışma yapıyor.
1 Temmuz'dan sonra tatile girmesi beklenen TBMM'ye Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sunulacak öneri paketi, iktidara yakın haber kuruluşları tarafından “vergide adalet”, “çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” gibi spotlarla servis edildi ama paketin içeriğindeki kimi başlıklar akıllara durgunluk verdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gençlik Yapılanmasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, yeni vergi planını “çılgın proje” olarak nitelerken “Bu çılgın projenin mimarı gibi görünen Mehmet Şimşek de, benzer hikayelerinden bildiğimiz ‘Deli Dumrul’un pabucunu dama atacak gibi görünüyor” dedi.
‘ÖZELLİKLE GENÇLER İÇİN ÖLÜM YASASI BU’
Mehmet Şimşek’in “Deli Dumrulluk taslayarak” ekonomik çöküşü engelleyebileceği fikrinde olduğunun altını çizen Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, “Bu uygulamalar zinciri ülkemizde emeğiyle geçinen milyonları uçuruma sürüklemeyi hedefliyor ama en çok da gençleri. Bunun nedeni çok açık. Okul masraflarını çıkarmak için, harçlığını çıkarmak için motokuryelik yapanlar çoğunlukla gençler, garsonluk yapan çoğunlukla gençler, dünyayı ve hayatı tanıması en çok gereken yine gençler. Siz ne yapıyorsunuz peki? Öğrencinin, çalışma hayatına daha yeni başlamış, bir birikimi henüz olmayan gençleri hançerliyorsunuz. Düşünsenize, motokuryelik ve garsonluk yaparak harçlığını çıkarıp geçimini sağlayan, biriktirdikleriyle de yılda bir-iki ülke görmeyi arzu eden bir genç için ölüm yasası bu” ifadelerini kullandı.
‘BÖYLE ABUK SUBUK SİSTEM DÜNYADA GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL!’
Mehmet Şimşek’in kurmaya kalkıştığı sistemi “Motokuryelik yapacaksan vergini öde, bahşişine de ortağım, ha yurt dışına çıkacak olursan da dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir pul için ederinden yüz kat fazla ve anlamsız bir para öde sistemi” olduğunu belirten Mehmet Aslan, “Bu yolla Mehmet Şimşek’in toplamayı arzu ettiği para, iktidar yandaşı 3-5 inşaat şirketinin son 10 yılda 128 kez affedilip silinen vergilerinin yanında devede kulaktır. Baktığımızda, asıl niyetini bildiğimiz kimi gazete ve televizyonlar, bu vergi paketini çok olumlu bir şeymiş gibi sunuyor, hatta ‘nihayet vergide adalet’ gibi kafiyeli kafiyeli duyuruyor ama aslında olan şey yanlış ekonomi politikasının sonuçlarınının, yanlış tercihlerin sonuçlarının yine dönüp dolaşıp halka fatura edilmesinden başka bir şey değildir. Böyle abuk subuk bir sistem dünyada görülmüş şey değil!” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
AKP’NİN GENÇLİĞE MESAJI: ALDIĞIN SİMİTE DE ORTAĞIZ!
Türkiye’de milyonlarca gencin AKP’li yıllarda geleceğe dair umudunu kaybettiğini, bunun yapılan araştırmalarla da sabit olduğunu belirten İYİ Partili Mehmet Aslan, “Gençlerimiz üniversiteyi bitirdiklerinde doğrudan ‘diplomalı işsizler’ kervanına katılıyor. Gençlerin artık diploması, aldığı eğitim sayesinde geçimini sağlayabileceğine dair bir umudu kalmadı. Çoğu daha okurken başlıyor motokuryeliğe, garsonluğa. Bunun üstüne bir de okul harçlığına da ortağız, aldığın simite de ortağız, yurt dışına da çıkacak olursan bir ayak bastı paranı alırız demek gençliğe ‘siz yaşamayın’ demektir. O nedenle en çok da gençliği hedef alan bu ‘Deli Dumrul’ sistemini birlikte durduralım! Durduralım ki gençlik yaşasın…” değerlendirmesini yaptı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ekipleri Harekete Geçiren İhbar
AK Parti Muğla Kadın Kolları Bodrum’da Buluştu: “Bu Başarıyı Birlikte Büyüteceğiz”
“Özallı Yıllar” Konferansında Bir Konuşma Gerçekleştiren Cemil Çiçek:
AK Parti Malatya İl Başkanı Bakan’dan Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu için anma mesajı
Battalgazi Belediyesi Proje Ve Yatırımları Ak Parti Yeşilyurt Kadın Kolları’na Tanıtıldı
Başkan Özcan’dan Turgut Özal Ve Hamit Fendoğlu İçin Anma Mesajı
SON HABERLER
-
19:30Malatyalı Üniversite Öğrencisinin Acı Sonu: Kurye Olarak Çalışırken Hayatını Kaybetti
-
17:18Çevreyolunda İki Araç Çarpıştı; 2 yaralı
-
17:15Kaymakam Sungur’dan Şehit Ailesine Anlamlı Ziyaret
-
17:13Aralarında Malatya’nın da Bulunduğu 18 İlde Siber Suç Operasyonu: 127 Şüpheli Yakalandı
-
17:12Otobüste Türkü Sürprizi: 21 Yaşındaki Genç Yolculara Moral Oldu
-
16:59Kara: Covid-19 Aşısı Vücutta Kalmaz, Güçlü Bağışıklık Sağlar
-
16:57Diyanet 2026 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 30 | -36 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm Eczaneler- Bu şehre ait nöbetçi eczane bilgisi şu anda bulunamadı.
HAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?