
BM’nin kadınların güçlendirilmesi konusundaki en büyük yıllık toplantısı olan Kadının Statüsü Komisyonu’nun 69. Oturumu’na (CSW69) bu yıl da çeşitli etkinliklerle katılan KADEM, kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularında paneller düzenleyecek.
Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetleriyle kadını, psikososyal ve ekonomik açıdan güçlendirmeyi hedefleyen Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 69. Oturumu’nda (CSW69) çeşitli panel ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Birleşmiş Milletler CSW69 çerçevesinde New York’ta kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularını gündeme taşıyacak olan KADEM, Filistin’e de özel bir yer ayırıyor.
Kadın hakları ve sosyal adalet mücadelesine uluslararası alanda katkı sağlamaya devam eden KADEM’in New York’taki ilk etkinliği, 13 Mart’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun katılımıyla Türkevi’nde düzenlenecek. Women 20’nin (W20) 10. yılı vesilesiyle hayata geçirilecek “Birlikte Güçlenelim, Birlikte Büyüyelim - III” adlı panelin ardından yine KADEM ev sahipliğindeki iftar davetinde kadın liderler, politika yapıcılar ve W20 delegeleri bir araya getirilerek kadın hakları alanındaki uluslararası kazanımlar değerlendirilecek ve geleceğe dair stratejiler geliştirilecek.
KADEM’in BM CSW69 çerçevesinde New York’ta ev sahipliği yapacağı diğer etkinlikler şöyle:
· “Kadın İş Gücü ve Emeğini Anlamak” Paneli:
KADEM’in bu yılki 8 Mart kampanyasında da altını çizdiği “Kadın emeği” konusunu ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik açısından kritik önemiyle ele alan “Kadın İş Gücü ve Emeğini Anlamak” paneli, 14 Mart’ta Türkevi’nde düzenlenecek. Bakım ekonomisi, tarım işçiliği ve dijitalleşen iş modelleri gibi konular ele alınarak kadın emeğinin görünmeyen boyutlarının tartışılacağı panelin ardından, geleneksel ve çağdaş el sanatlarının değerini vurgulayan atölye çalışması düzenlenecek. Panel konuşmacıları şöyle: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Dr. Betül Özel Çiçek, Dr. Nursem Keskin Aksay, Tess Mateo, Fabiana Menna, Zeliha Sağlam, Dr. Sharifa Noaman Al Emadi, Florence Ackey.
· “Filistin’de Bir Direniş Biçimi Olarak Sanat - II” Etkinliği:
15 Mart’ta Türkevi’nde düzenlenecek etkinlik, sanatın toplumsal direnişteki gücüne odaklanıyor. Film gösterimi, şiir dinletisi ve sanat konuşmaları aracılığıyla Filistin halkının mücadelesinin ve kültürel mirasının korunmasının gündeme taşınacağı programda, Türk ve Filistin toplumları arasındaki tarihi ve kültürel bağlar vurgulanarak sanatın dayanışma ve direnç göstergesi olarak nasıl kullanıldığı sergilenecek.
· “Yapay Zekâ ve Kadın: Zorluklar ve Fırsatlar” Paneli:
20 Mart’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenecek Panel’de, yapay zekânın kadın hakları ve sosyal adalet üzerindeki etkisi ele alınacak. Yapay zekâ teknolojilerinin kadınların temsiliyetini nasıl etkilediğini, algoritmik önyargılarla nasıl mücadele edileceğini ve teknoloji alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin nasıl sağlanabileceğini tartışacak panelistler şöyle: KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Dr. Ravza Altuntaş Çakır, Merve Hickok, Elena Estavillo, Serene Hamsho, Ceyhun Necati Pehlivan ve Mahsa Hedayati.
- 18:25 Sosyal Medyada Görüp Çocuğunuza Uygulamayın!
- 18:25 Suriye’nin Yeniden İmarında Türk Firmalar Etkin Rol Üstlenecek
- 18:25 Doğanşehir’de Hemzemin Geçitte Tren ile Tır Çarpıştı
- 18:25 DAİMFED Malatya Şube Başkanı Esen: “Binalar Araç Gibi Periyodik Muayeneden Geçmeli”
- 18:25 Ehliyetini Yenilemeyen Binlerce Sürücü Yandı: Yarın Son Gün, Ücret 7 Bin 438 Lira Olacak
- 18:25 Kahramanmaraş’ta İş Yeri Kurşunlanması Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı
- 18:25 Siber Suçlara Ağır Darbe: 524,5 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Ağı Çökertildi
- 18:25 11. Malatya Anadolu Kitap Ve Kültür Fuarı Açılıyor
- 18:25 Battalgazi’de 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futsal Turnuvası Tamamlandı
- 18:25 NUSRET-2025 Davet Tatbikatı, Saros Körfezi’nde başladı
- 15:20 Natura Bissé, Dünyanın En İyi 50 Oteli’nin 2025 ‘Resmi Spa Markası’ Seçildi
- 15:17 TİM Suriye Masası Başkanı Celal Kadooğlu:
- 18:14 Niyazi Mahallesi’nde Metruk İş Yerinde Yangın
- 17:29 Yeşilyurt’ta ‘Fizik Tedavi ve Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ 1 Kasım’da Başlıyor!
- 17:26 Nicer Hotel Namağlup Ünvanını Korudu
- 17:24 Bakan Bayraktar: Malatya Hekimhan'da nadir toprak elementi rezervi var
- 17:23 Malatya Yeşilyurtspor, Ziraat Türkiye Kupası’na 3. Turda Veda Etti
- 17:22 Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Yayaya Araç Çarptı
- 15:55 İnşaattan Düşen İşçi Yaralandı
- 15:01 Karadeniz Rüzgârı Başkent’te Esti: KAR-DER Kahvaltısı, Dostluk ve Dayanışmanın Simgesi Oldu
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!