Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit İle Yeni Meclis Üyeleri İlk Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit İle Yeni Meclis Üyeleri İlk Toplantısını Yaptı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit İle Yeni Meclis Üyeleri İlk Toplantısını Yaptı

 

“Uyumlu ve Koordineli Çalışarak Yeni Yatırımların Önünü Hep Birlikte Açacağız”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit ile Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Nisan Ayı Toplantısında ilk kez bir araya geldiler. Yeni dönemin hayırlı olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Meclis Üyelerinin destekleriyle birlikte Yeşilyurt’u Türkiye Yüzyılına uygun bir ilçe hüviyetine kavuşturacaklarını ve vatandaşların beklentilerine maksimum düzeyde karşılık vereceklerini söyledi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra ilk toplantısını yaptı. Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleşen ilk Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 07 Mart 2024 Tarihli Mart Ayı Toplantısının karar özeti kabul edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeliğine seçilenleri tebrik ettikten sonra Meclisin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediye Meclisinde planlı, uyumlu ve koordineli çalışmanın ön planda tutulacağını, Meclis Üyelerinin fikir ve tespitlerinin Yeşilyurt’ta hayata geçecek yeni hizmetlere ışık tutacağını söyledi.

Meclis çatısı altında farklı fikir, öneri ve tespitlerin olmasını düşünce zenginliği olarak gördüklerini, bu yaklaşımların doğru ve kalıcı hizmetlere ulaşmada kendilerine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “31 Mart 2024 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde demokratik haklarını kullanarak sandığa giden değerli vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri olarak 2024 ile 2029 yılları arasında yapacağımız toplantıların ilkini bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle seçimlerde Meclis Üyesi olarak seçilen bütün siyasi partilerimizin değerli üyelerini tebrik ediyorum ve çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Meclisler hiç şüphe yok ki ülkelerin, şehirlerin ve ilçelerin kaderini belirleyecek kararlar alırlar, bugünden geleceğe giden hizmet yolculuğunun ilk adımı meclislerde alınan kararlarlardır. Yeşilyurt Belediye Meclisi olarak şehrimizin ve ilçemizin yeniden imarı, inşası ve ihyası noktasında bu dönemde önemli ve kritik kararlar alacağız. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketlerinden ciddi seviyede etkilenen Yeşilyurt’umuzda deprem yaralarını sarmak ve iki yıl içerisinde ilçemizi yeniden ayağa kaldırmak için Meclisimize büyük görevler düşmektedir. Bizler ilk göreve geldiğimiz zaman ifade ettiğimiz gibi; ortak akıl, istişare ve fikir alış verişleriyle ilçemizin hem bugününü hem de yarınlarını ilgilendiren kararlar alacağız. Tüm kararlarımızı Meclisimizin kıymetli üyelerinin düşünce ve önerilerinden yola çıkarak alacağız. “ diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Meclisinde planlı ve koordineli çalışma olacağını sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “Belediye Meclisi olarak şehrimizin ve ilçemizin menfaatine uygun tüm kararları alırken, planlı ve koordineli olacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkesin düşüncesine ve tespitine açık olacağız. Vatandaşlarımızın sesi olan Meclis Üyelerimizin talepleri ve eleştirileri bizim için çok kıymetlidir ve milletimize hizmet ederken bu taleplerin yolumuzu aydınlatacağını biliyoruz. Meclisimizde siyasi görüşü ne olursa olsun tüm Meclis Üyelerimizi dikkatlice dinleyeceğiz, notlarımızı alacağız, ben yaptım oldu asla demeyeceğiz, iletişim kanallarımızı sürekli açık ve diri tutacağız. Omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bilerek her işimizi dikkatli ve özenli yapacağız.  Şehrimizin yararına olabilecek her türlü görüş ve önerilerini dikkate almaktan mutluluk duyacağımı da belirtmek istiyorum. Önümüzde 5 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süre içerisinde çok çalışarak bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak, böylesine müstesna değerlere, geçmişe ve tarihe sahip Yeşilyurt’a Belediye Başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu görevi, layık olduğu şekilde dürüstçe, sevgiyle, yılmadan yorulmadan çalışarak yerine getireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçim öncesinde yaptığımız çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen, yüreklerini ve coşkularını ortaya koyan, bizlere oy veren ya da vermeyen tüm hemşehrilerimizi canı gönülden kucaklıyorum. Hep beraber el ele vererek Yeşilyurt’umuzu hak ettiği yere inşallah getireceğiz. 2024 ile 2029 Yılları arasında yapacağımız tüm toplantılarda alacağımız kararların hâyırlı olmasını temenni ediyorum, Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Malatyalıların ve Meclis Üyelerinin Ramazan Bayramını tebrik ederek kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’in konuşmasından sonra 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili Seçimi, 2 asıl 2 yedek Kâtip Üyeleri, İhtisas Komisyonu Üyeleri ile Encümen Üyeleri seçimi yapıldı.

Meclis Başkanvekilleri, iki asıl, iki yedek Meclis Kâtip üyesinin seçimi 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılırken, ihtisas komisyonlarının üye seçimleri ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama ile belirlendi.

Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1.Başkan Vekilliğine Ramazan Yakıcı, Meclis 2.Başkan Vekilliğine Esin Tanrıverdi seçildi. 2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe İbrahim Aydoğan ile Ahmet Gülmez seçilirken, yedek üyeliğe ise Veysel Karaçay ile Yusuf Kocaman seçildi.

2024 yılında görev yapacak olan Encümen Üyeliğine ise yapılan gizli oylama neticesinde Hasan Atay, Ramazan Yakıcı ve Hakan Tuncal seçilirken daha sonra açık oylama usulüyle Komisyon Üyeleri belirlendi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle yapılan İhtisas Komisyon Üyelikleri de şu isimlerden oluştu; 

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Ramazan Yakıcı, Sabri Akın, İbrahim Aydoğan, Nazım Yıldız ve Onur Tümer Ülker

İmar Komisyonuna: Zühal Özer,Orhan Arslan, Eyüp Kutlubay, Cemal Gürsel Akgün, Abdurrahman Baydemir

Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonuna: Erkan Özgür, Ahmet Gülmez,Mustafa Güler,Zühal Özer, Erol Erdal

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna: Orhan Arslan, Halil Durak, Ali Palancı,Şerafettin Durak, Erol Erdal

Kadın ve Aile Komisyonuna: Esin Tanrıverdi, Gönül Özfındık, Ali Ercan, Hakan Tuncal, Esra Nur Filinte

Eğitim Komisyonuna: Mulla Hasan Kaplan, Gönül Özfındık, Sabri Akın, Menderes İnci, Zeki Akdağ

Gençlik ve Spor Komisyonuna: Mustafa Güler, Halil Durak, Halil Mutlu, İsmail Yiğit, Mahir Karakaya,

Hukuk İhtisas Komisyonuna: Eyüp Kutlubay, Osman Akyol, Sabri Akın, Esin Tanrıverdi, Ramazan Yakıcı

Encümen Üyeliği ve Komisyon Üyeliklerinin belirlenmesinden sonra Malatya Belediyeler Birliğine Zühal Özer (Asil), Günnur Tabel (Yedek), Tarihi Kentler Birliğine Hasan Atay (Asil), Ecem Akbulut (Yedek), Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİP) Üyeliğine Orhan Arslan ve Ahmet Gülmez (Asil), Ali Palancı ve Güven Korkmaz  (Yedek), Yeşilyurt Belediyesinin doğal üye olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Nazım Yıldız ( Asil), Halil Mutlu (Yedek), Sağlıklı Kentler Birliğine Ahmet Gülmez ( Asil) Günnur Tabel (Yedek),  Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine ise Sabri Akın ve Yusuf Kocaman (Asil), Osman Akyol (Yedek)  seçilmesine karar verildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, yapılan oylamaların ardından seçilen bütün Meclis Üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit daha sonra 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporunun okunması ve kabul edilmesi için yerini Meclis Başkan Vekili Ramazan Yakıcı’ya devr etti. Yapılan görüşmelerin ardından Yeşilyurt Belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı. 2023 Yılı Mali Yılı Faaliyet Raporunun kabul edilmesinden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit tekrardan yerine geçerken, 2023 Yılı Denetim Komisyon Raporuyla ilgili Meclis Üyelerine bilgiler verildi.

2024 yılı içerisinde Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülecek olan projeler ve yatırımlar başta olmak üzere TOKİ, Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü gibi kamu, kurum ve kuruluşlarla yapılacak iş ve işlemler için Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’e yetki verilmesine yönelik gündem maddesi onaylanırken, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılıklarına Sabri Akın, Hasan Atay ve Erkan Özgür’ün getirildiğine yönelik Meclis Üyelerine bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerinden İŞGEM Ltd.Şti., Yeşil Gıda Seracılık Ltd.Şti. ile Personel A.Ş.’ye Genel Kurullarda imza yetkilisi olarak Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın’ın atanmasına karar verildi.

Yoğun bir gündemle Nisan Ayı Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yeniden toplanarak Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştirecek.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir