
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'nın yeterince destek görmediğini belirterek hükümeti eleştirdi. Yıldız, Malatya'nın afet sonrası yardım ve dikkat noktasında unutulduğunu vurgulayarak, hükümetin afetlere hazırlıksız olduğunu ve Malatya'yı görmezden geldiğini ifade etti.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, 6 Şubat 2023’teki büyük depremlerden sonra Malatya'nın toparlanma sürecinde yaşanan zorluklara dikkat çekerek, hükümeti Malatya’yı bir an önce eski günlerine döndürmek için gerekli adımları atmaya davet etti.
Yıldız, yaptığı açıklamada, deprem sonrası Malatya’nın göz ardı edildiğini ve hükümetin gerekli önlemleri almakta yetersiz kaldığını vurguladı.
6 Şubat’ta yaşanan büyük depremlerde Malatya’nın unutulmasının üzücü bir gerçek olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Bizler, üç gün sokaklarda aç ve çıplak bir şekilde devletten yardım beklerken, hükümet ve yandaşları olan medya Malatya’yı depremden etkilenen şehirler arasında bile göstermedi" dedi.
Malatya’nın, Adıyaman gibi şehirler kadar önemsenmediğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 6 Şubat felaketinin yıldönümünde Adıyaman’ı ziyaret ederken Malatya’yı görmezden gelmesini eleştiren Yıldız, "Gördük ki doğal afetler için ülkemizde hiçbir şekilde önleyici, koruyucu ve kurtarıcı hazırlık yapılmamıştır. Türkiye 6 Şubat tarihini; yıkılan binaların altında kurtarılmayı bekleyen insanların çığlıklarıyla ve o binaların başında çaresiz evladının, annesinin, babasının, yakınının ölümünü bekleyen insanların çaresizliğiyle anımsayacak. 28 Şubat’ın akabinde ülkemizde 1-7 Mart deprem haftası olarak farkındalık oluşturmak için kutlanıyor. Bir deprem ülkesi olarak depremin önlenemeyeceğini en başta biz Malatyalılar çok acı ve tedbirsiz bir şekilde yaşadık. Bizler 3 gün sokaklarda aç, çıplak bir şekilde devletten yardım beklerken hükümet ve yandaşları olan medya Malatya’yı ve Adıyaman’ı depremden etkilenen şehirler arasında bile göstermedi" şeklinde konuştu.
Serdar Yıldız, hükümet yetkililerine seslenerek, "Malatya’yı eski günlerine döndürmek için derhal harekete geçin. Sivil savunmasız yurt savunması olmaz. Devletin imkanları afetlere karşı hazırlıklı olmalı" ifadelerini kullandı ve gerekli çalışmaların hızlıca yapılması gerektiğini belirtti.
- 18:25 Sadıkoğlu, KOSGEB kredi borçlarının silinmesini ya da ertelenmesini talep etti
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine Ücretsiz Nikâh Hizmeti
- 18:25 Şehriban Günata Anadolu Lisesi Voleybol Takımı Bölge Grup Maçları İçin Sivas Yolcusu
- 18:25 Vali Yavuz'dan Bessey Nineye Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da 5 İlçede Taşımalı Eğitime Bir Gün Ara Verildi
- 18:25 Darende Şoförler Odasında Güven Tazelendi, Gümüşay Yeniden Başkan
- 18:25 Ağbaba: “Malatya Depremi Yaşamadı Gibi Davranıldı, Mağduriyet Hâlâ Sürüyor”
- 18:25 Malatyaspor Evinde Golsüz Berabere
- 18:25 Günpınar Şelalesi Eksi 20’de Dondu, Dev Buz Sarkıtları Hayran Bıraktı
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Buzlanmaya Karşı Gece Gündüz Tuzlama Seferberliği
- 12:05 Bir kemer, bir hayat: trafikte ihmale yer yok
- 12:04 Malatya’da Karla Kaplı Dağlarda Dağ Keçileri Drone İle Görüntülendi
- 12:01 Malatya'da Kar Duvarını Aşan Hayat Seferberliği
- 11:59 İki Mahallede 8 Saatlik Su Kesintisi olacak
- 11:58 350 Konut ve 44 Dükkan Pazartesi Teslim Edilecek
- 11:57 Elazığ Baskil Merkezli Deprem Malatya’da Hissedildi
- 11:56 Darende’de Avcan Tepesi Tümülüsü İçin Koruma Kararı: 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Olarak Tescillendi
- 19:13 Malatya’da Alışılmışın Dışında Kardan Heykel
- 18:07 Vali Seddar Yavuz: Kış Şartlarında Zorlanan Yaban Hayvanları İçin Sahadayız
- 18:06 Darende Konteyner Çarşı’da Yangın Korkuttu
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!