Aydın; “Kadınlar Siyasetin Öznesidir”
CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın tarafından 3 Nisan Belediye Kanunu’nun ve Kadınların Yerel Siyasette Seçme Ve Seçilme Hakkı Kazanması’nın 96. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen basın açıklaması metni şu şekilde:
Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci vizyonuyla kabul edilen 3 Nisan 1930 tarihli Belediye Kanunu’nun 96. yıl dönümüdür. Bu kanun, yalnızca yerel yönetimlerin halkçı, çağdaş ve katılımcı temellerde yeniden yapılandırılması değil; aynı zamanda Türk kadınına belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının tanınmasıyla, cumhuriyetimizin kadın-erkek eşitliği yolunda attığı en devrimci adımlardan biridir. Bu devrimle birlikte; Artvin Kılıçkaya’da Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı seçilen Sadiye Hanım’ı, ilk kadın muhtarımız Gül Esin’i ve eşitlik mücadelesine omuz verenleri saygıyla anıyoruz.
Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleriyle taçlandırdığı bu mücadele, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak ana omurgamızdır. Ne yazık ki 96 yıl önce kazanılan bu haklar, gericiliğin, vesayet zihniyetinin ve kadını siyasetten dışlamaya çalışan anlayışların hedefi olmaya devam etmektedir.
Belediyeler, iktidarın keyfi kayyum uygulamalarıyla gasp edilmekte, kadın belediye başkanlarımız hedef alınmakta, yerel yönetimler halkın iradesine rağmen atanmış ellerle yönetilmek istenmektedir. Bu tablo, Atatürk’ün yerel yönetimleri halkın doğrudan temsil alanı olarak gören anlayışının tamamen dışındadır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in güçlü liderliğinde, belediyelerimizin halkın iradesiyle yönetilmesinden asla vazgeçmeyeceğimizi haykırıyoruz.
Belediyeler, sarayların değil, halkındır!
İşte tamda bu anlayışla Cumhuriyet Halk Parti’li Belediyeler olarak, halkın belediyeleri olarak gururla söylüyoruz ki;
- Kadınları eve hapseden zihniyete inat, 2 yıl gibi kısa bir sürede tam 801 kreş açarak; çocukların güvende olmasını, kadınların iş gücüne katılmasını destekliyoruz.
- ‘Eğitim, hiçbir gencin maddi durumuna kurban edilemez!’ anlayışıyla 77 öğrenci yurdumuzla gençlerimizin yanındayız.
- Derin yoksulluğun hüküm sürdüğü bu dönemde, 172 Kent Lokantası ile düşük gelirli vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin, halkımızın sofrasındayız.
- 173 Halk Market, Halk Mandıra ve Halk Ekmek noktalarımızla vatandaşımızın bütçesini koruyor, yerel üreticiyi destekliyoruz.
Ve bunlar, tutuklu belediye başkanlarımıza rağmen, kayyuma inat, halkın iradesiyle yapılmıştır.
Unutulmasın: Oya Tekin’in tutuklandığı yerde, biz kreş açarız.
İktidarın vesayet hayalleri kurduğu her belediyede, halkın sofrasını kurarız.
Cumhuriyet kadınları olarak biz, halk için çalışmaktan da eşitliği savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz!
Son sözümüz ise; Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in her zaman altını çizdiği gibi: “Eşitlik olmadan tam demokrasi olmaz. Kadınlar siyasetin öznesidir, karar mekanizmalarının eşit ve vazgeçilmez ortağıdır.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Okulda şiddet, toplumsal bir yaradır!
Bakan Çiftçi: Okul saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti
Başkan Kılıç: “Okullarımıza Uzanan Bu Kirli Eller Kırılmalıdır”
MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Kahramanmaraş’taki okul saldırısına taziye mesajı
Ahmet Turan Yalçın’dan Kahramanmaraş Saldırısına Taziye Mesajı
Eski Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet
SON HABERLER
-
19:27Okulda şiddet, toplumsal bir yaradır!
-
18:57Bakan Çiftçi: Okul saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti
-
18:53Başkan Kılıç: “Okullarımıza Uzanan Bu Kirli Eller Kırılmalıdır”
-
18:49MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Kahramanmaraş’taki okul saldırısına taziye mesajı
-
18:10Ahmet Turan Yalçın’dan Kahramanmaraş Saldırısına Taziye Mesajı
-
18:06TKTYD Malatya İl Başkanı Süleyman Eski’den Kahramanmaraş Saldırısına Taziye Mesajı
-
18:01Billurkent sitesi davasında karar: 7 sanığa hapis
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 29 | 45 | 68 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 29 | 38 | 66 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 29 | 25 | 64 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 29 | 19 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 29 | 10 | 47 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 29 | -17 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 29 | -13 | 28 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 29 | -14 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 29 | -33 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 29 | -23 | 22 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 29 | -25 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?