
Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kafe, lokanta, döner salonu ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulmasının zorunlu hale gelmesiyle birlikte işletmelerde denetimlerde bulundu.
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; kafe, lokanta, döner salonu ve pastanelerde 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale getirilmişti.
Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri ise çıkan genelgede yer alan kuralları uygulamak amacıyla vatandaşların alış veriş yaptığı lokanta, pastane, döner salonu, kafe ve restoranlarda denetimlerde bulundu. Denetimler sırasında tarife ve fiyat listelerine ilişkin belgelerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması uygulamasını konusunda esnaflara bilgilendirmede bulunuldu.
Ekiplerle birlikte denetimlere katılan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Gölgeli, yeni uygulama ile birlikte haksız rekabetin önüne geçileceğini ve vatandaşların tükettikleri ürünün fiyatını bileceğini söyledi.
Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları denetimlerle vatandaşların hak ve hukukun korunmasına yönelik hassasiyetlerini ön plana çıkardıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Gölgeli, “Ticaret Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelgeye göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulmasının zorunlu hale gelmesiyle birlikte Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa ilçemizdeki işletmelerde denetimlerde bulunuyoruz. Yeni uygulama vatandaşlarımız etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmasını sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir ortamlarda bilinçli bir şekilde alış verişini yapması içinde bizlerde kanunların bize verdiği yetkilerle birlikte yiyecek ve içecek hizmeti sunan işyerlerimizde denetimlerde bulunduk ve esnaflarımıza gerekli uyarılarımızı yaptık. Haftanın üç günü gerçekleşen bu denetimlerimiz kapsamında, vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla farklı meslek gruplarına ait işyerlerinde fiyat ve etiket denetimlerimizi sıklaştırıp, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Ticaret İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa yaptığımız denetimlerimizi büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar verilmektedir. Kurallara uyan esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
- 18:25 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
- 18:25 Sarıtaç’tan Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik Ve Dayanışma Vurgusu
- 18:25 Malatyalı Hakem Sultanlar Ligi Yolunda Görev Alacak
- 18:25 Doğanşehir Erkenek’te Heyelan Yolu Kapattı
- 18:25 Başkan Er: Malatya Güçlü Şekilde Ayağa Kalkıyor
- 18:25 Başkan Geçit Yeşilyurt, Bayrama Hazır!
- 18:25 5 Üniversiteye Yeni Rektör Atandı
- 18:25 Zehir Tacirlerine Darbe: On Binlerce Hap Ve Silah Ele Geçirildi
- 18:25 Çanakkale Ruhu Unutulmadı: Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan Anlamlı Mesaj
- 18:25 Pütürge Beyleri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Ramazan Bayrami Karşılama Etkinliği Kernek Meydanında Düzenledi.
- 15:33 Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları Sona ERDİ
- 15:32 Başkan Geçit, Belediye Meclis Üyeleriyle ‘Vefa’ İftarında Buluştu
- 15:30 Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
- 15:26 UDH Genel Başkanı Zafer'in 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı
- 15:22 Battalgazide Bayram Öncesi Cami ve Mezarlıklar Temizleniyor
- 15:20 MESOB Başkanı Şevket Keskin: "Çanakkale Ruhu Geleceğimizin En Büyük Teminatıdır"
- 21:33 AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’den Dönmez Prodüksiyon’a Bayram Öncesi Ziyaret
- 21:03 Prof. Dr. Ümit Özdağ Malatya’da teşkilatla iftarda buluştu: “Adalet herkes için eşit uygulanmalı
- 20:48 Gözde Hastanesi’nde Tıp Bayramı Ve Ramazan Buluşması
- 20:40 Deprem Bölgesinden Robotik Başarısı: Malatyalı Öğrenciler Marmara’da Adından Söz Ettirdi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!