
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “Deprem sonrası yeniden yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. İlimiz ihracatının devamlılığı için yeni teşviklere ihtiyacımız var” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türk Eximbank iş birliğinde ihracat kredisi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “İhracatçı üyelerimizin yeni pazarlar bulmaları, ihracat miktarlarını artırmaları ve ihracat yapmamış üyelerimizin de ihracata yönelmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Odamızda kurduğumuz Dış Ticaret Birimi aktif bir şekilde çalışıyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi ilimiz ihracatını bıçak gibi kesti. O yılı yüzde 20 düşen ihracatla kapadık. 2024 yılında ise önceki yıla göre yüzde 9 artışla 426 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl amacımız 500 milyon doları aşmak” dedi.
Malatya’nın ihracat rakamlarını 12 Nisan’da yaşanan zirai donun olumsuz etkilediğini belirten İlhan, “Yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. Son iki aydır ihracatımızda düşüş yaşıyoruz. Kuru kayısı ihracatımızdaki düşüş, şehrimiz ihracatını genel manada olumsuz etkiliyor. Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescilli Malatya Kayısısında yaşanan ihracat düşmesi doğrudan ülke ekonomisini de etkileyecek. Hem ekonomimizin olumsuz etkilenmemesi hem de dış pazarımızı kaybetmememiz için hükümetimizin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Özellikle ürün taahhütlerini yerine getiremeyecek ihracatçı üyelerimizin karşılaşacağı yaptırım ve sorunların bertaraf edilmesi için ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız tarafından gerekli destek sağlanmalıdır. İhracatçı firmalarımıza bu süreci atlatabilmeleri için uygun koşullu kredi imkânları tanınmalıdır. İşte tamda burada Türk Eximbank’tan pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Türk Eximbank’tan, artan maliyetler sebebiyle rekabet gücü zayıflayan üyelerimize can suyu olacak düşük faizli krediler bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan’ın konuşmasının ardından sunuma geçildi. Türk Eximbank Kahramanmaraş Şube Müdürü Sayın İbrahim Halil Yıldırım tarafından ihracatçı firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve risk yönetimlerine destek olmak amacıyla; kısa, orta ve uzun vadeli kredi destekleri ile ihracat alacakları sigortası konuları hakkında bilgiler aktarıldı.
- 18:25 Ayten ve Kasapa’dan Örnek Dayanışma: Depremzedelere Mont ve Çiğköfte İkramı
- 18:25 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan 10 Kasım Mesajı
- 18:25 Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den 10 Kasım Mesajı
- 18:25 ArtHan Galeri / Kurşunlu Han – Karaköy
- 18:25 Malatya’da Sosyal Konut Başvurularında Yoğun İlgi
- 18:25 Fethi Gemuhluoğlu Arapgir’de Özel Programla Anıldı
- 18:25 Darende İlçesinde Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi
- 18:25 Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 87. Yılında Malatya’da Anıldı
- 18:25 Tüfenkci: “Saray Mahallesi, Malatya’nın Yeni Vitrin Bölgesi Olacak”
- 18:25 Arapgir’de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı
- 12:27 Yeşilyurtspor, Evinde Hacettepe’ye 3-2 Mağlup Oldu
- 12:25 Yüzyılın Konut Projesi Başlıyor: Malatya’ya 9 Bin 609 Sosyal Konut Yapılacak
- 12:25 MOTAŞ, Bahçebaşı TOKİ ve Orduzu’ya Yeni Hat Hizmeti Başlatıyor
- 12:23 Golsüz Beraberlik: Yeni Malatyaspor Puanını -40 Yaptı
- 12:22 Jandarma Ülke Genelinde 152 Kaçak Şahsı Yakaladı
- 12:20 Başkan Sami Er’den 10 Kasım Mesajı
- 12:19 Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Çarşamba Günü Yapılacak
- 12:18 Başkan Sami Er’in Başlattığı Gazze’ye Yardım Kampanyası Tamamlandı
- 12:16 Sadıkoğlu: “Atatürk, kalbimizde şükran ve minnetle yaşamaktadır”
- 12:15 Kitap Fuarı Onur Konuğu Prof. Dr. Kemal Sayar “Bir Şehre Varmak Bir Kalbe Varmak Demektir”
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!