Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 20 Haziran 2025 14:33
  • Yorum: 0

Yeni teşviklere ihtiyacımız var

Yeni teşviklere ihtiyacımız var
Yeni teşviklere ihtiyacımız var

 

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “Deprem sonrası yeniden yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. İlimiz ihracatının devamlılığı için yeni teşviklere ihtiyacımız var” dedi.

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türk Eximbank iş birliğinde ihracat kredisi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “İhracatçı üyelerimizin yeni pazarlar bulmaları, ihracat miktarlarını artırmaları ve ihracat yapmamış üyelerimizin de ihracata yönelmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Odamızda kurduğumuz Dış Ticaret Birimi aktif bir şekilde çalışıyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi ilimiz ihracatını bıçak gibi kesti. O yılı yüzde 20 düşen ihracatla kapadık. 2024 yılında ise önceki yıla göre yüzde 9 artışla 426 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl amacımız 500 milyon doları aşmak” dedi.

 

Malatya’nın ihracat rakamlarını 12 Nisan’da yaşanan zirai donun olumsuz etkilediğini belirten İlhan, “Yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. Son iki aydır ihracatımızda düşüş yaşıyoruz. Kuru kayısı ihracatımızdaki düşüş, şehrimiz ihracatını genel manada olumsuz etkiliyor. Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescilli Malatya Kayısısında yaşanan ihracat düşmesi doğrudan ülke ekonomisini de etkileyecek. Hem ekonomimizin olumsuz etkilenmemesi hem de dış pazarımızı kaybetmememiz için hükümetimizin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Özellikle ürün taahhütlerini yerine getiremeyecek ihracatçı üyelerimizin karşılaşacağı yaptırım ve sorunların bertaraf edilmesi için ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız tarafından gerekli destek sağlanmalıdır. İhracatçı firmalarımıza bu süreci atlatabilmeleri için uygun koşullu kredi imkânları tanınmalıdır. İşte tamda burada Türk Eximbank’tan pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Türk Eximbank’tan, artan maliyetler sebebiyle rekabet gücü zayıflayan üyelerimize can suyu olacak düşük faizli krediler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan’ın konuşmasının ardından sunuma geçildi. Türk Eximbank Kahramanmaraş Şube Müdürü Sayın İbrahim Halil Yıldırım tarafından ihracatçı firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve risk yönetimlerine destek olmak amacıyla; kısa, orta ve uzun vadeli kredi destekleri ile ihracat alacakları sigortası konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8