
Don olayının etkilerini bilimsel veriler ışığında değerlendirmek, üreticilere yönelik önleyici tedbirlerin ele alınması ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Akademi Gözüyle Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı" başlıklı program düzenlendi.
Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yrd. Talat Tabur, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, Battalgazi Belediyesi Başkan Yrd. Ahmet Ünver, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yrd. Kemal Oruç, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, “11 Nisan 2025 tarihinde ilimizde meydana gelen zirai don olayının hemen ardından, Valiliğimizde ilgili paydaşlarımızla hızlı bir şekilde bir araya gelerek süreci yakından takip etmeye başladık. Zarar tespit çalışmalarını ivedilikle başlattıktan sonra daha geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirerek alınması gereken tedbirleri ve uygulanacak yöntemleri kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaştık.
Hepimizin bildiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuyu yakından takip etmekte ve gerekli adımların atılması konusunda bizzat talimatlar vermektedir.
Tarım Bakanımız da derhal ilimize gelerek yerinde incelemelerde bulunmuş, çiftçilerimizi dinlemiş ve toplantılar gerçekleştirmiştir.
Ancak bu noktada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Tüm çiftçilerimizden, kendi yöntemleriyle değil, bilimsel tavsiyeler doğrultusunda hareket etmelerini istirham ediyorum. Öncelikle sabırlı olmalı, ardından da uzmanların rehberliğinde doğru adımları atmalıyız.
Kayısı Araştırma Enstitüsü ve üniversitelerimiz bu konuda önemli çalışmalar yürütmekte ve iş birliğinin artırılması büyük önem taşımaktadır.
Bu vesileyle, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, dekanlarımıza, sahada büyük bir özveriyle çalışan Tarım İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum.
Şehrimizde gönül birliğiyle, el ele, omuz omuza çalışıyor; bu zorlu süreçten en az zararla çıkmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah kısa sürede bu süreci de aşarak daha güzel günlerde tekrar bir araya geliriz.” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından alanında uzman akademisyenler tarafından Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı konulu sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar, sahadaki gözlemler ve bilimsel veriler ışığında değerlendirmelerde bulunarak bilgi alışverişinde bulundular.
- 18:25 Başkan Ali Özgül’den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’ den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’den Ramazan Bayramı Mesajı
- 18:25 MÜSİAD Malatya’da Geleneksel Bayramlaşma Programı Gerçekleşti
- 18:25 Otomobil Takla Attı: 4’ü Çocuk 6 Kişi Yaralı
- 18:25 Malatya’da Keklik Popülasyonu İçin Saha Çalışması Yapıldı
- 18:25 Sanayi Sitesinde Nefes Kesen Kovalamaca Çatıda Sona Erdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Çocuklarla Bayram Ziyareti
- 18:25 Malatya’da Bayramlaşma Programında Birlik Ve Dayanışma Mesajı
- 18:25 Doğanşehir’de Bayram Yolunda Kaza Ucuz Atlatıldı
- 13:41 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten 21 Mart Nevruz Mesajı
- 10:01 Malatya’da Bayram Namazında Yoğun Katılım Sağlandı
- 18:19 Vali Seddar Yavuz’un Şehit Aileleri Ziyareti
- 17:52 Başkan Özcan’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
- 17:50 Ramazan Bayramı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınlayan Başkan Er;
- 17:39 Başkan Taşkın’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:41 İl Başkanı Bakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:38 Başkan Kılıç, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz
- 16:37 MESOB Başkanı Keskin, “Asıl bayramı çarşılarımız dolup taştığında yaşayacağız”
- 16:35 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!