
Vali Seddar Yavuz’un himayelerinde yürütülen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ÖNEM (Özel Nedenlerin Engelleri İle Mücadele) Projesi kapsamında düzenlenen gala programı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM)’de gerçekleştirildi.
Programa Vali Yavuz’un yanı sıra; 7. Ana jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yrd. Bilal Basrı, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK Başkanları, öğretmenler, hamiler ve öğrenciler katıldı.
Sinevizyon gösterimiyle başlayan Programda konuşan Vali Yavuz, “Bugün burada sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir heyecan ve onur duyuyorum. Belki bir çocuğun elinden tutmakla bir şey değişmez denilebilir. Ancak her büyük başarı, küçük ama anlamlı bir adımla başlar. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın kimlik ve kişilik inşasında yanlarında olmak, onların yüzündeki tebessümün sebebi olmak, iyilik hareketinin en güzel örneklerinden biridir.
2009 yılında başladığımız bu yolculuk, bize pek çok evladımızın hayatında fark yaratma imkânı sundu. Günümüz dünyasında, kalabalıklar içinde yalnızlaşan bireylerin arttığı, sorun çözme becerilerinin zayıfladığı, ailelerin parçalandığı bir dönemden geçiyoruz. Dijital çağın olumsuz etkileriyle birlikte çocuklarımız, ilgisizlikle, sevgisizlikle ve rol model yoksunluğuyla mücadele etmek zorunda kalıyor.
Bu noktada, bir sorunun hem tespiti hem de çözümüne yoğunlaşmak gerektiğine inanıyorum. Eğer bir sorun varsa ve biz bu sorunu kabul eder, çözümüne odaklanırsak, mutlaka bir yol bulabiliriz. Çağımızın en büyük salgınlarından biri olan bağımlılıkla mücadele de bu çerçevede ele alınmalı. Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır.
Erken çocukluk döneminde kişilik inşası, sevgi ve şefkatle mümkündür. Biz 86 milyonluk büyük bir aileyiz. Malatya’da ise yaklaşık 750 bin kişilik güçlü bir aile yapısına sahibiz. Bu aile yapısında, "Ben kendi çocuğumu yetiştirdim, yeterlidir" deme şansımız yok. Çünkü çocuklarımız yalnızca kendi evlerinde değil, toplumsal etkileşimle de büyümektedir.
Çocuklarımıza en iyi koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Ama onları içinde yaşadıkları toplumdan soyutlayamayız. Bu yüzden hiçbir evladımızı kaybetme lüksümüz yoktur. Her birinin elinden sımsıkı tutmalı, onları hayata hazırlamalıyız.
Bizim medeniyetimiz, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz bu topraklarda Mevlana’nın anlayışıyla büyümüş, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu benimsemiş bir milletiz. O yüzden bu projeye yalnızca bir proje değil, bir sevgi hareketi olarak bakıyorum.
Evlatlarımızı kimseye kaptırmayalım. Onların elinden sımsıkı tutalım. Çünkü gülleri koparıp soldurmak isteyen bir anlayış, çocuklarımızı bekliyor. Biz ise çiçeklerimizin solmasına, tomurcuklarımızın açamamasına asla müsaade etmeyeceğiz.
Bu projeye emek veren tüm mülki idare amirlerimize, çok kıymetli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, özellikle fedakârca çalışan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve hamilerimize, her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediyelerimize, emniyet, jandarma ve askeri teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.
Lütfen bir evladın elinden sımsıkı tutun. Çünkü o elin tuttuğu yer sadece bir çocuk değil, geleceğimizin ta kendisidir.” İfadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Semazen gösterisi, şiir dinletisi, koro dinletisi, hami ile bir anı’nın sunumu ve bendir dinletisi ile program devam etti.
Vali Yavuz, Önem Projesi kapsamında kamu personellerine Belge takdim ettikten sonra sergi açılışı kurdelesini kesip Sergi alanındaki atölyeleri ziyaret etti.
7 Farklı Gruptan 7716 Öğrenciye Destek
Vali Yavuz’un himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÖNEM Projesi, 21 ana başlık altında 7 farklı gruba mensup öğrencilere yönelik olarak 7 Kasım 2024 tarihinde Malatya genelindeki tüm kurum ve kuruluşların iş birliğiyle başlatıldı.
Proje kapsamında öğrenciler; hamileriyle birlikte aile ziyaretleri, makam ziyaretleri, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklere katılarak sosyal, psikolojik ve akademik gelişimlerine çok yönlü destek aldı.
13 İlçe, 551 Okul, 9623 Faaliyet
İlimiz genelinde 13 ilçede bulunan toplam 551 okulda yürütülen proje kapsamında, 7.716 öğrenci, tespit edilerek proje takip sistemine dahil edildi. Bu öğrencilere, 5.447 gönüllü hami eşleştirildi. Hamiler, öğrencilerle birlikte bugüne kadar toplam 9.623 farklı etkinlik gerçekleştirdi.
- 18:25 Yeni Malatyaspor, Ferhiye’de farklı yenildi
- 18:25 Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!
- 18:25 Mevlid-i nebi haftasında aile vurgusu
- 18:25 Pilav Şenliği'nin İlki Düzenlenecek
- 18:25 Başkan Geçit, Özalper Mahallesine İnşa Edilecek Taziye Evinin Protokolünü İmzaladı
- 18:25 Perakende Sektöründe Merkezi ve Güvenli BT Yönetiminin Yeni Standardı
- 18:25 “Gerçek Kahramanlar İlk Yardım Bilir!”
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kazandırıyor
- 18:25 Başkan Geçit, ‘Eğitime Destek’ Projesinden Yararlanan Öğrencilerle Buluştu
- 18:25 Pozitera, Markaların Satışını Korumak ve Geliştirmek İçin Entegre Çözümler Sunuyor
- 12:50 QR Kodlarıyla Uygulama Büyümesinde Devrim!
- 12:49 12 Dev Adam, EuroBasket 2025'te finalde!
- 12:48 Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi TEKNOFEST’te Türkiye Üçüncüsü Oldu
- 12:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Togg’un yeni modeli T10F hediye edildi
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 12:44 Mevlid-i Nebi Haftasında Sabah Namazı Aile Buluşması Yapıldı
- 12:40 Karagöz TOKİ yolunda bir mağara içerisinde yürek burkan bir manzara ortaya çıktı.
- 13:56 BBP Malatya İl Başkanı Duman “12 Eylül Darbeleri Lanetliyoruz”
- 13:38 Zafer Partisi İl Başkanı Ercan’dan 12 Eylül mesajı: “Milletin iradesi yok sayıldı, gençler darağaçlarına gönderildi”
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!