
Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteler, ABD ve İsrail zulmüne karşı ayağa kalktı. ABD destekli İsrail’in soykırımına karşı Filistin halkına destek yürüyüşleri düzenleyen üniversite toplulukları, Filistin halkının başlattığı ve tüm dünyaya yayılan intifadayı selamladı.
TC. Üniversite Toplulukları imzasıyla bildiri yayınlayan üniversite toplulukları, ABD ve İsrail zulmüne karşı üniversitelerde yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenledi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı protestolarda Filistin’in bağımsızlık mücadelesine ve dünya gençliğine selam gönderildi.
‘HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ABD VE İSRAİL’E KARŞI TEK YÜREK’
Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu’nun çağrısıyla bir araya gelen öğrenci toplulukları, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yürüyüş düzenledi.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran’ın ve 500’ü aşkın öğrencinin da dahil olduğu yürüyüşte; “Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail”, “Filistin Davası, Türkiye Davası”, “Gazze, Kudüs, Şeria Yaşasın İntifada” sloganları atıldı.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran, konuşmasında Türkiye ve Filistin'in kader ortaklığından bahsetti. Filistin meselesini dert edinmenin insani bir sorumluluk olduğuna dikkati çekti.
Hacettepe Üniversitesi öğrenci toplulukları adına konuşan Ütopya Topluluğu Başkanı Mirza Çelik, “Filistin'de verilen mücadele doğrudan Türkiye'nin mücadelesidir. Filistin'de şehit olan kardeşlerimiz, sıra arkadaşlarımız ve büyüklerimiz sahipsiz değildir. Filistin davası Türkiye'de öksüz değildir. Biz üniversite öğrencileri olarak bilincimiz ve vicdanımızla Filistin'in yanındayız. ABD'de de öğrenciler, akademisyenler sadece Filistin'in yanında olduklarını gösterdiği için şiddete maruz kalıyor, gözaltına alınıyor. Bugün, Hacettepe'den tüm dünyaya ışık tutuyoruz. Türkiye’nin vatansever öğrencileri olarak ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminin zulmüne karşı başlayan intifadayı selamlıyoruz.” dedi.
‘MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN AYAĞA KALKAN DÜNYA GENÇLİĞİNE BİN SELAM’
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, ABD ve İsrail’e karşı ayağa kalkan dünya gençliğine selam gönderdi. Yüzlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, siyonist işgali protesto ettiği için gözaltına alınan öğrenci ve akademisyenlerin yanında olduklarını ifade etti.
Öğrenci Toplulukları adına konuşan Şaban Can Girgin, “tüm dünyada ABD ve İsrail’in hukuk ve insanlık tanımayan politikalarına karşı ayağa kalkan gençliğin Türkiye’deki sesiyiz! Türk gençliği kardeş Filistin’in bağımsızlık mücadelesinin yanında!” dedi. ABD'de başlayan direnişin, tüm dünya üniversitelerine yayıldığını vurgulayan Girgin, Filistin'in özgürlüğü için bütün dünyada ayağa hareketlenen gençlik hareketlerinin altını çizdi.
“Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail”, “Kampüslerden Gazze'ye direniş büyüyor” sloganlarının atıldığı yürüyüş, gençlerin Filistin direnişinin simgesi Hanzala ile birlikte sırtlarını dönmeleriyle son buldu.
‘ABD DESTEKLİ SİYONİST İŞGALE KARŞI KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ AYAKTA’
Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, öğrenci topluluklarının katılımıyla kampüs içinde açıklama yaptı. 200’ü aşkın öğrencinin katıldığı açıklamada öğrenciler adına Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Betül Kaya konuştu.
Betül Kaya, “ABD destekli İsrail’in soykırıma varan saldırıları sonucunda Filistin halkının yaşadığı acılar her gün katlanarak artıyor. Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bütün savaş suçlarını işleyerek gerçekleştirdiği saldırılar sadece Filistin halkının değil bizim de canımızı yakıyor.” dedi.
ABD ve İsrail’in emperyalist politikalarının sadece Filistinlileri değil ülkemizi ve komşularımızı da tehdit ettiğinin altını çizen Kaya, dünyanın dört bir yanına büyüyen protestolara vurgu yaptı. “En son ABD’de bulunan üniversitelerde öğrenciler okullarında protestolar başlatmış ve bu eylemler büyük yankı uyandırmıştır. Öğrenci protestoları tüm dünyaya yayılmaktadır.
Bu eylemler başta İsrail olmak üzere emperyalist devletleri de çok rahatsız etmiş, uygulanan soykırımın sorumlusu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Durdurun bu eylemleri” diye açık açık emretmiştir. Bu emirden sonra ABD’de üniversite öğrencileri kelepçelenmiş, akademisyenler yerlerde sürüklenmiş, bilimin ve akademinin özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır.” dedi
Filistin’in bağımsızlığı için ayağa kalkan tüm dünyadaki üniversiteli öğrencilere selam gönderen Kaya, “Kalbimiz bir mücadelemiz bir!” dedi.
FİLİSTİN’E DESTEK EYLEMLERİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYILDI
Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’nde de yürüyüşler ve açıklamalar yapıldı.
TC. Üniversite Toplulukları imzasıyla yapılan protestolarda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Üniversite Toplulukları olarak Türkiye’nin dört bir yanında, Türk gençliği kardeş Filistin’in bağımsızlık mücadelesinin yanında! Yaşasın İnsanlık, Kahrolsun Emperyalizm ve Siyonizm!” çağrısı yapıldı.
Üniversitelerde yapılan protestolara ilişkin video kayıtlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
- 18:25 Hafure Adak’ın Üretim Yolculuğu, Kadınlara İlham Kaynağı Oldu
- 18:25 17 İlde Siber Suç Operasyonu: 189 Şüpheli Yakalandı
- 18:25 Malatya’da Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi ‘Gençlik Ve Ailem’ Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenliyor
- 18:25 yeşilyurt belediyesi’nden gazze için anlamlı organizasyon: kulaçlar mazlumlar için atılacak!
- 18:25 başkan er, vefa konağında yaşlılarla bir araya geldi
- 18:25 boğaziçi üniversitesi kariyer merkezi’nde geleceğin ritmi yankılandı
- 18:25 battalgazi belediyesi’nin ücretsiz lgs ve yks kurslarına yoğun ilgi
- 18:25 Motaş Genel Müdüründen Muhtara Saygısız Tutum: Muhtarlar Tepkili!
- 18:25 “Hedefimiz Her Mahallede Konforlu Ulaşım”
- 11:43 “Dördüncü geçici vergi dönemi yeniden getirilmemeli”
- 11:23 deprem şehitleri hatıra ormanı yenileniyor
- 17:32 Zeynel Abidin Vakfı’ndan Maginder’e Ziyaret
- 17:28 Yeşilyurt Belediyesi’nden Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
- 17:27 İZDO Türk Sanat Müziği Korosu'ndan Unutulmaz Konser
- 17:26 TÜRSAB Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, yeni dönem vizyonunu açıkladı
- 17:25 Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı: “Güvenliğiniz İçin Erken Davranın”
- 17:23 İnönü Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreni 4 Kasım'da Başlıyor
- 17:22 Bakan Hekimhan Yolunu Paylaştı, CHP'li Ulaş ise Yolun Ötesini Sordu!
- 17:21 Darende’de “Yok” Cevabı Müzeye Dönüştü: 6 Binden Fazla Eser Tek Çatı Altında
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!