
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Kültür Gezileri” etkinliğinde üniversite öğrencileri 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Malatya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.
Rehberler eşliğinde yapılan gezi etkinliğinde Malatya'ya şehir dışından gelen üniversite öğrencilerine Malatya'nın tarihi ve kültürel yapısı tanıtıldı. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan gezi etkinliğinde Malatya'nın kültürel değerlerini ve tarihini yansıtan müzeler gezildi.
50 kişilik gruplar halinde yapılan turlarda gezi durakları şöyle: “Aslantepe Höyüğü, Poyraz Konağı, Kent Müzesi, Gedik Kültür Merkezi, Sanat Sokağı, Radyo ve Gramofon Müzesi, Buğday Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür Evi.”
Başkan Er “Gençlerimizin Yanındayız”
30 Kasımda düzenlenen gezi etkinliği çerçevesinde Sanat Sokağı’nda yer alan Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada gençlerle bir süre sohbet etti. Başkan Er, gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, “Gençlerimiz, bizim en büyük önceliğimizdir. Onların sorunlarını dinliyor, taleplerini değerlendiriyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışıyoruz. Bu gezilerle hem tarih bilincini geliştirmek hem de kültürel mirasımızı gençlerimize tanıtmak istiyoruz. İlkbahar aylarında ise ilçelerimizdeki kültürel ve tarihi mekânları da bu programlara dâhil ederek kapsamı genişleteceğiz.”
Öte yandan geziye katılan ve gezi etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren üniversite öğrencileri ise şu şekilde konuştular:
Malatya’da gezilmesi gereken önemli yerlerin olduğuna değinen İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Atlas Güler, “Malatya’ya Muş’tan geldim ve 4 yıldır Malatya’da yaşıyorum. 4 yıldır Malatya’da yaşamama rağmen görmediğim yerler olduğunu keşfettim ve gezide çok eğlendim. Bu nedenle katıldığım etkinlikte Malatya’nın tarihini bizlere yakinen tanıma imkânı sunan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Habip Öztaş konuşmasında “Düzenlenen gezi programını gerçekten çok güzel buldum. Malatya’nın kültürünü ve tarihini yakinen tanımak bizim için önemliydi. Bu etkinlikte emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.
Gerçekleştirilen gezi etkinliği ile Malatya’yı yakından tanıma imkânı bulduklarını söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mehmet Hakan Arslan, “Şanlıurfa’dan Malatya’ya okumaya geldim. Öncelikle Malatya Büyükşehir Belediyemize böylesine güzel tarihi mekânları bizlere gezdirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu gezi sayesinde Malatya’mızı daha iyi tanıyoruz. Ben Malatya’da bu kadar tarihi mekânın olduğunu bilmiyordum. Düzenlenen gezi etkinliği için de Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.
Malatya’nın zengin tarihe ve kültüre sahip oluğunu belirten Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Adama Gyork “Malatya’ya Gambiya’dan geldim. Bugünkü gezide çok güzel yerleri gezdik. Malatya’nın tarihini ve kültürünü öğrendik. Gezi etkinliği dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.
- 18:25 Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Operasyonu
- 18:25 Genç Maginder’de Bayrak Değişimi Yaşandı
- 18:25 15 Ülkeden Misafirler Malatya’da
- 18:25 Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
- 18:25 Irmak Karpuz, İlk Teklisi 'O An' İle Yaza Damga Vuracak
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Ulaşımı Kolaylaştırıyor
- 18:25 SurgiBox, Türkiye'de Ondatec Medical ile Kurduğu Stratejik Ortaklıkla Avrupa Pazarındaki Varlığını Güçlendirdi
- 18:25 Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Sami Er;
- 18:25 TCL’nin Taze Hava Teknolojisine Sahip FreshIN 3.0 Klimaları Satışa Çıktı
- 18:25 İl Başkanı Bakan: “Sokağa çıkma tehditleri, erken seçim çağrıları tamamen ucuz ve hayal ürünü siyaset oyunlarıdır”
- 14:39 Ateşli Silahla Yaralama Olayında 1 Kişi Yaralandı, Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
- 14:04 Battalgazi Belediyespor’da Yeni Dönem Başladı
- 13:10 Cahide Alaçatı'ya Temmuz'da Ünlü Yağmuru...
- 13:01 Müşteri Deneyiminde Anlık Aksiyonlar Yüzde 30 Daha Hızlı Çözüm Sağlıyor
- 12:43 Zafer Partisi Heyeti Pütürge'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12:41 Malatya’da Kuyumcularda Güncel Altın Fiyatları Belli Oldu
- 12:35 Malatya’da Termometreler 40 Dereceyi Gördü
- 12:23 Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu
- 12:22 MST Akademi İlk Mezunlarını Verdi: Sanayiye Nitelikli Genç Güç!
- 12:21 Battalgazi’de Mahalle Yolları Yenileniyor, Ulaşım Konforu Artıyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!