
Bennu Musli'nin kaleme aldığı ve Krenare Nevzati-Keri'nin yönetmenliğini üstlendiği Türkiye-Makedonya ortak yapımı "O Birisi" adlı tiyatro oyunu, Makedonya prömiyerini geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi. Filiz Ahmet ve Ebru Musli'nin başrollerini paylaştığı oyun, "Kadın, gerçek 'Ben'i takip etmeye karar verirse, toplumun yargısıyla yüzleşebilir mi?" sorusuna çarpıcı bir bakış açısı sunuyor.
Sayın Selçuk Dönmez;
Türkiye-Makedonya ortak yapımı "O Birisi", Makedonya prömiyerini yaptı
Bennu Musli'nin kaleme aldığı ve Krenare Nevzati-Keri'nin yönetmenliğini üstlendiği Türkiye-Makedonya ortak yapımı "O Birisi" adlı tiyatro oyunu, Makedonya prömiyerini geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi. Filiz Ahmet ve Ebru Musli'nin başrollerini paylaştığı oyun, "Kadın, gerçek 'Ben'i takip etmeye karar verirse, toplumun yargısıyla yüzleşebilir mi?" sorusuna çarpıcı bir bakış açısı sunuyor.
Bennu Musli'nin etkileyici senaryosu ve Krenare Nevzati-Keri'nin özgün yönetmenliğiyle hayat bulan "O Birisi", Filiz Ahmet ve Ebru Musli'nin güçlü performanslarıyla 24 Nisan’da Şişli Tiyatrosu'nda dünya prömiyerini gerçekleştirmişti. Oyunun Makedonya prömiyeri ise geçtiğimiz akşam gerçekleşti. Makedonya’da düzenlenen prömiyer gecesine Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Danışmanı Atilla Klinçe, Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Osman Ali ve Şişli Tiyatrosu’nun sahibi Mustafa Kalkan da katılım sağladı. Gecenin devamında tiyatroseverler, kendilerini oyunun derin atmosferine bıraktı.
OYUNUN KONUSU
Filiz Ahmet ve Ebru Musli'nin başrolleri paylaşacağı "O Birisi", alter ego kavramı üzerinden kendini kabul etme ve değişim arzusunu sahneye taşıyor. Kadının iç dünyasındaki çatışmaları ve özgün kimliğini bulma yolculuğunu derinlemesine inceleyen oyun, izleyiciye toplumsal normların ve yargıların bu süreçteki etkisini sorgulatacak. Oyunun temelini oluşturan "Alter ego, kendini kabul etme ve değişim için bir fırsatı temsil ederken, aynı zamanda bir soruyu da gündeme getirir: Kadın, gerçek 'Ben'i takip etmeye karar verirse, toplumun yargısıyla yüzleşebilir mi?" sorusu ise tiyatroseverleri derin düşüncelere sevk edecek. "O Birisi", kadınların kendilerini ifade edebilecekleri bir alana sahip olmalarının sanatı bir kişisel gelişim ve özgürleşme biçimi olarak keşfetmelerinin önemini vurgulayarak izleyiciyi bu önemli tema üzerine düşünmeye davet ediyor.
- 18:25 Destici: Darbelerin Tamamına Karşıyız
- 18:25 Darende’de Kuzu Doğumları Sürüyor
- 18:25 Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi’ne Yoğun İlgi
- 18:25 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Malatya TSO’ya ziyaret
- 18:25 Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Yapıldı
- 18:25 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
- 18:25 Ramazan Sofrasında Buluşma: Malatya’da Kardeşlik İftarı
- 18:25 Malatya Havalimanı Şubat Ayında 61 Bin 275 Yolcuya Hizmet Verdi
- 18:25 Gençlerin Üniversite Hedefine Büyükşehir Belediyesi’nden Destek
- 18:25 Başkan Geçit, “İkizce Malatya’nın Parlayan Yıldızı Olacak”
- 13:43 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Deprem Ve Yangın Bilinci Eğitimi
- 20:19 Yeşilyurt’ta İşyerine Silahlı Saldırı
- 20:18 Battalgazi’de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltında
- 20:17 Kemal Memişoğlu Duyurdu: e-Nabız’a “İlacım Nerede?” Özelliği Geldi
- 20:15 Gaziantep’te Çiftçilere “Reflektör Tak, Görünür Ol” Desteği
- 20:14 AYM Genel Kurulunda İrfan Fidan Başkanvekili Seçildi
- 19:58 Dinç: İslam ülkeleri siyonizme karşı ortak duruş sergilemeli
- 19:39 Malatya’da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
- 19:36 Malatya’da Ramazan’a Manevi Dokunuş: Kutsal Emanetler Sergisi Büyük İlgiyle Açıldı
- 16:38 MESOB Başkanı Keskin’den APP plaka uygulaması için süre uzatımı çağrısı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!