
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından 250 itfaiyeci ve arama kurtarma ekibinin katılımı ile tertiplenen İtfaiye İstişare Toplantısı ve İtfaiye Ekipmanlarının Tanıtım Programı yoğun bir katılım ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nikâh Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği ve ülkemizin 81 ilinde görev yapan itfaiye teşkilatı mensupları Malatya’da buluştu. Programda kahraman itfaiyecilerin görevlerinden ve olası deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde yapılan özverili çalışmalardan bahsedildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban’ın, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu’nun ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği Başkanı Halil Yılmaz’ın da birer konuşma yaptığı toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Başkan Er, “İtfaiye Teşkilatımız Hepimizin Kahramanı Oldu”
İtfaiye teşkilatının önemine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kadim şehrimiz Malatya’da bu toplantıyı gerçekleştirdiğimiz için dernek başkanımıza ve itfaiye teşkilatı mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 30 yılı aşkın bir belediyeciyim. Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde bizim de belediyecilik hayatımız başladı. Belediyenin hemen hemen her kademesinde bulunan bir kardeşinizim. İtfaiye teşkilatının ne kadar cesaretli, sabırlı ve kendine adanmışlığını iyi biliriz. Hakikaten itfaiyeciler hayatımızın her alanına hitap eden bir teşkilattır. Değerli kardeşlerim İstanbul’da 1999 depremini yaşadık. Bu depremi yaşadığımızda yine itfaiyecilerimiz yanı başımızdaydı. Hakikaten itfaiye teşkilatı mensuplarımız hepimizin kahramanı oldu. Akdeniz’de günlerce süren bir yangın oldu. Yine kahramanımız itfaiyecilerdi. O günleri unutmamız mümkün değil” dedi.
Başkan Er “Malatya’nın Her Tarafı Şantiye Alanına Dönüşmüş Durumdadır”
6 Şubat depremlerinin yaralarının silinmesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Er, “Malatya’mızda 6 Şubat depremini yaşadık. O zaman Mustafa Katipoğlu kardeşimiz İtfaiye Dairesi Başkanıydı. Mustafa Bey ekibi ile birlikte başarılarını gördük. İtfaiye teşkilatımıza gerçekten hayatın her alanında müteşekkiriz. İtfaiyecilik teşkilatı tulumbacılıktan gelen bir teşkilattır. Günümüzde itfaiyecilik daha teknolojik daha inovatif daha bilimsel bir şekilde yönetiliyor. Bugün Malatya’mızda 81 ilin itfaiye teşkilatı mensupları bulunuyor. Bu durum Malatya’mız için gerçekten çok kıymetlidir. Malatya’mız depremle birlikte çok büyük bir yara aldı. Biz bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın katkılarıyla, valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte depremin yaralarını sarıyoruz. Allah’a hamd olsun şehrimizdeki bütün ihaleleri gerçekleştirdik. Hak sahipliğinden daha fazla konut üretimimiz var. Malatya’nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumdadır. 78 lokasyonda rezerv alanımız bulunuyor. Bunun dışında şehrin kırsalında 930 lokasyonda inşaat çalışmaları devam ediyor. Amerika’da günlerce yangın oldu Amerika Devleti yangında evini kaybeden vatandaşlarına hane başı sadece 760 dolar yardımda bulundu. Ama biz burada Allah’a hamd olsun ki vatandaşlarımızın hem evlerini hem de iş yerlerini inşa ediyoruz. Bu da devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü gösteriyor” dedi.
Son olarak merkez üssü İstanbul Silivri'de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Er, “İstanbul’da dün deprem yaşandı. Depremi yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben tekrardan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneğinin Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni diyorum” dedi.
Konuşmaların akabinde Başkan Er, itfaiye ekipmanlarının bulunduğu stantları gezdi.
- 18:25 Şampiyon Otokoç'tan Kurban Bayramı'na Özel İndirim Fırsatı
- 18:25 Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bilinçlendirme ve Eğitim Faaliyetleri Sürüyor
- 18:25 Abdülhamit Han Ortaokulunda Büyük Başarı
- 18:25 Uzmandan Glokom İçin Erken Tedavi Uyarısı
- 18:25 Milletvekili Fendoğlu'na Kalp Ameliyatı
- 18:25 Ümit Özdağ Hastaneye Kaldırıldı Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan'dan Destek Mesajı
- 18:25 İşçiler İçin Atılan Adımlar Yetersiz
- 18:25 CHP Lideri Özel’e Yapılan Saldırıya Başkan Yıldız’dan Tepki
- 18:25 Yerli ve Milli Parti Malatya Teşkilatından Seçim Mesajı: "Genel Seçimlere Hazırız"
- 18:25 Vali Seddar Yavuz Yazıhan İlçesinde İncelemelerde Bulundu
- 13:27 Said Korkut MYK Üyesi Oldu, Malatya’da Sevinçle Karşılandı
- 13:17 Başkan Kılıç ; Bu destekle yerinde dönüşüm yerde kalır
- 13:02 Battalgazi Belediyesi İştiraki Mormaş’ta Üretim Tüm Hızıyla Sürüyor
- 12:59 Meşhet'de mayıs ayı film gösterimleri
- 12:57 BES’te Küçük Birikimlerle Büyük Hedeflere
- 12:57 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri, Büyük İlgi Gördü!
- 12:56 Darende Ayvalı’dan Malatya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
- 12:54 Maski’den Doğanşehir Çığlık, Kelhalil, Polatdere’ye 8 Bin 100 Metre Altyapı
- 12:53 TİM-TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Tanıtım Toplantısı
- 17:21 Zafer Partisi Kuluncak İlçe Başkanlığına Mustafa Gürbüz Atandı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!