
Malatya’nın üretimi, ihracatı ve istihdamı için büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik süresinin 3 ay sonra sona ereceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şehrin tüm dinamiklerini konuya duyarlı olmaya davet etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, A Para TV’de katıldığı Yatırım Günlüğü Programında gündemi değerlendirdi.
“6. BÖLGE TEŞVİKLERİ ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Malatya sanayisi için büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvikleri süresinin devam etmesi çağrısını yineleyen Başkan Sadıkoğlu, programda şu ifadelere yer verdi; “2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alan Malatya’nın da içinde yer aldığı 25 il 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Sürenin bitmesine 3 ay kaldı. Büyük depremler yaşamış şehrimizin ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunan bu teşviklerin devam etmesi elzemdir. Yılsonu itibariyle 6. Bölge teşviklerinin sona erecek olması ve geri 4. Bölge teşviklerine düşecek olmamız hem mevcut yatırımcıyı hem de yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin tüm dinamiklerine sesleniyorum, bu konuyu gündemlerine almalılar.”
“ÖZEL TEŞVİKLER BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı özel sektör için yerel kalkınma hamlesini de değerlendiren Başkan Sadıkoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından, Özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programının önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini açıklaması bizleri heyecanlandırmıştır. Yerel kalkınma, ülkemizin kalkınmasının ana ayağıdır. Özellikle Anadolu şehirlerinin üretim, istihdam ve ihracat odaklı kapsamlı teşviklere ihtiyacı var. 6 Şubat depremlerini yaşamış şehirlerimiz için özel teşvikler bekliyoruz. Depremle yerle bir olmuş şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması için hükümetimiz ciddi bir gayret içerisinde. Buna şahidiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama yeterli mi? Elbette değil. Daha kapsayıcı desteklere ihtiyacımız var” dedi.
Video: https://youtu.be/2neRK6Y90bE?si=o1uTs7eehHOsQdMY
- 18:25 Dermatoloji Uzmanından Yazın Cildinizi Kurtaracak Uyarılar!
- 18:25 İl Başkanı Bakan’dan Leman’a sert tepki
- 18:25 Babacan: “Kurultaya ilişkin yargı süreci CHP’nin iç meselesidir.”
- 18:25 CHP İl Başkanı Yıldız:
- 18:25 MAGİNDER Heyeti Doğanşehir’de Esnaf Ve Vatandaşlarla Buluştu
- 18:25 Başkan Kılıç : Süreci sonlandırmak Malatya’ya ihanettir
- 18:25 Vali Yavuz Başkanlığında İl Hayvanları Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
- 18:25 Malatya'dan Manevi Değerlere Saldırılara Ortak Tepki
- 18:25 İlimizde Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik Operasyonlarda 8 Şüpheli Tutuklandı
- 18:25 Malatya’da Site Yönetiminden Tepki: “Manevi Değerlerimize Yapılan Saldırılar Cezasız Kalmasın”
- 17:07 Zafer Partisi’nden Peygamber Efendimize Yapılan Saldırıya Sert Tepki
- 16:58 Büyük Birlik Partisi’nden Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete ve Doğu Perinçek’e Sert Tepki
- 16:51 Başkan Taşkın: “Peygamberimize Dil Uzatanları Şiddetle Kınıyoruz”
- 12:05 Battalgazi’de ‘Yerinde Dönüşüm’e 755 Başvuru
- 12:02 Sadıkoğlu: “Malatya Kayısısının marka değerini koruyoruz”
- 12:00 Türkiye-Makedonya ortak yapımı "O Birisi", Makedonya prömiyerini yaptı
- 11:59 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisinden Harput’a Tarih Ve Kültür Dolu Gezi!
- 11:58 Sadıkoğlu: “Bu şehir 16 ay imar bekledi, yerinde dönüşüm süresi uzatılmalıdır”
- 11:51 Türk Çiftçiler Akıllı Su Uygulamalar için XAG Tarım Dronlarına Öncülük Ediyor
- 11:49 İnsanlar Artık Eve Göre TV Seçmiyor, TV’ye Göre Ev Seçiyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!