
Zirai don hasar tespitinin bir an evvel tamamlanarak, desteklerin verilmeye başlaması çağrısı yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat’ın açtığı ekonomik yarayı sarmaya çalışırken bir de zirai don depremi yaşadık. Üreticimiz başta olmak üzere esnafımızın, tüccarımızın ve ihracatçımızın gözü kulağı hükümetimizin açıklayacağı desteklerde. Zirai don hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, zirai don hasar tespitinin bir an evvel tamamlanarak, desteklerin verilmeye başlanması çağrısı yaptı.
“DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYAÇ VAR”
6 Şubat’tan sonra ikinci afeti de zirai donla yaşadıklarını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “12 Nisan gecesi yaşadığımız zirai don şehrimiz genelindeki kayısı ağaçlarının neredeyse tamamına zarar verdi. Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Tescili almış stratejik ürünü olan kayısımız başta olmak üzere şehrimizdeki tüm meyve ağaçları dona maruz kaldı. 6 Şubat sonrası adeta ikinci bir afeti yaşadık. Bu sezon kayısı rekoltemiz sıfır seviyesinde olacak. Üreticimiz sadece bu yıl değil gelecek yıl da sıkıntılar yaşayacak. Ağaçların kurtarılabilmesi için daha fazla bakım yapılacak. Bu sezonun borçları varken, yeniden gübre, ilaç, mazot, işçilik maliyetleri ile baş etmek mümkün değil. Bu nedenle üreticimizin daha fazla desteğe ihtiyacı var” dedi.
“HASAR TESPİTİ BİR AN EVVEL TAMAMLANMALI”
Başkan Sadıkoğlu, “Hala 6 Şubat depremlerinden aldığımız yarayı tedavi sürecindeyken, zirai dondan dolayı yaşanacak ekonomik kaybı kaldıracak güçte değiliz. Kalıcı adımlar atılmazsa, üreticimizle birlikte yüzlerce sektör aynı mağduriyeti yaşayacak. Kayısıyla doğrudan ilgili zirai ilaç, gübre, çadır, branda, makine ekipman ve nakliye başta olmak üzere yüzlerce sektör ciddi boyutlarda ekonomik sıkıntı yaşayacak. Hem vatandaşlarımız hem de esnaf ve tacirlerimiz birçok bağlantısını ve planını kayısıya göre yaptı. Kayısı yanınca tüm planlar alt üst oldu. Bir sonraki sezona da yaklaşık 1,5 yıl var. Geliri kayısıya bağlı çiftçilerimizle işletmelerimize bu dönemde ayakta kalabilmek için faizsiz ve uzun vadeli krediler sunulmalı. Büyük depremler yaşamış ve hala tam anlamıyla ayağa kalkamamış Malatya olarak kapsayıcı destekler bekliyoruz. Üreticimiz başta olmak üzere esnafımızın, tüccarımızın ve ihracatçımızın gözü kulağı hükümetimizin açıklayacağı desteklerde. Zirai don hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlanmalı” şeklinde konuştu.
- 18:25 Yüzme Okulsporları İl Birinciliği Sona Erdi
- 18:25 Yeşilyurt spor Başkanı Çoban’dan Sert Çağrı “Bu Takım Sahipsiz Kalmamalı”
- 18:25 “Su | Water” Kısa Filmi Uluslararası Başarıya İlk Adımını Attı!
- 18:25 Haydar Aksoy’dan Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılına Güçlü Bir Çağrı: ‘Kemalizm ve Yaşam’ Raflardaki Yerini Aldı
- 18:25 Akçadağ Dayanışma Derneği’nden “Engelsiz Yaşam” Çağrısı
- 18:25 Malatya’yı Yasa Boğan Vefat Çetin Apohan Hayatını Kaybetti
- 18:25 Uyuşturucu Operasyonunda 3 Zanlı Tutuklandı
- 18:25 Malatya’da Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı: 2025’te 13 Bin Üzeri Denetim, 21 Milyon TL’ye Yakın Ceza
- 18:25 Engelliler Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi
- 18:25 Doğanşehir’de Görev Yapan 112 Ekibinden Kaymakam Sungur’a Ziyaret
- 17:38 Malatya’da Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi
- 17:30 Başkan Bilal Yıldırım Parti’deki Yeni Görevine Hızlı Başladı
- 17:27 CHP’den Büyükşehir Belediyesi Önünde Kütüphane Açıklaması
- 17:26 Çevreyolunda İki Farklı Kaza, 5 yaralı
- 17:25 Park Halindeki Araca Çarpan Otomobil Ters Döndü: Sürücü Kaçtı
- 17:22 Büyükşehir Belediyesi“Üniversite, Bölüm Tanıtım Ve Kariyer Günleri” Yapılacak
- 17:17 “Pusuda” Oyunu Beğeni Topladı
- 17:16 Kış Aylarında Artan “Çizme Giyememe” Sorununun Tıbbi Nedenleri Lipödem Olabilir
- 17:14 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi
- 17:12 Başkan Er, 'Kariyer Günleri' Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!