
Yeşilyurt’un Yöresel Lezzetleri, 12 Ekim Cumartesi Günü Çilesiz Semt Pazarında Tanıtılacak
Yeşilyurt mutfağının özel lezzetleri arasında yerini alıp, Yeşilyurt Belediyesinin girişimleri neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan mayalı ekşili ekmeğin tanıtımı yapmak amacıyla 12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek Ödüllü ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ Yarışması ile doğal ürünlerin tanıtımının yapılacağı yöresel ürünler stantları için aylardır devam eden hazırlıklar tamamlandı. Başkan Geçit, festival tadında düzenleyecekleri etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.
Etkinlikler 10:00 ile 17:00 Arasında Gerçekleşecek
Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Semt Pazarı 12 Ekim Cumartesi günü önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından Yeşilyurt’un yöresel lezzetlerinin tanıtılması ve geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak ve hünerli kadınlar tarafından alın teri ve bin bir emekle hazırlanan doğal ürünlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarında festival tadında bir organizasyon gerçekleştirilecek.
Yöresel Ürünler Stantları Kurulacak, Mayalı Ekşili Ekmek Yarışması Düzenlenecek
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliği yapacağı yöresel ürünlerin tanıtımı ve ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması için aylardır süren hazırlıklar ise tamamlandı. Saat 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek olan yemek ve tarımsal ürünler tanıtımları, kültürel etkinlikler ve yarışmalar için Çilesiz Semt Pazarı önünde platformlar ve stantlar kurulacak. Yeşilyurt’un kırsal bölgelerinden gelerek kurulacak olan stantlarda yerini alacak olan hünerli kadınlar, hazırladıkları ürünlerin hem satışını yapacak hem de gelen misafirlere bilgilendirmelerde bulunacaklar.
Yöresel ürünlerin tanıtımıyla birlikte Yeşilyurt’a özgü lezzetlerden olan coğrafi işaret tescil belgeli mayalı ekşili ekmeğin tanıtımı için çok sayıda yarışmacının katılımıyla ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması düzenlenecek. Kurulacak özel alanlarda mayalı ekşili ekmek yaparak jüri heyetinin beğenisine sunacak olan yarışmacılar arasında dereceye girecek olanlara düzenlenecek törenle ödülleri takdim edilecek.
“Festival Tadında, Güzel Bir Organizasyona Ev Sahipliği Yapacağız”
Renkli, keyifli ve hareketli bir ortamda geçmesi beklenen etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “12 Ekim Cumartesi günü Çilesiz Semt Pazarımızda kentimizin ve ilçemizin tanıtımına güçlü bir destek sağlayacak özel bir etkinlik düzenleyeceğiz. İlçemizin kültürel zenginlikleri ve yemeklerinin tanıtımını yapmak amacıyla yöresel ürünler stantlarımızı kuracağız, ilçemizin farklı bölgelerinden gelecek olan hemşehrilerimiz doğal ürünlerini hem tanıtacaklar hem de satışlarını yaparak ev bütçelerine katkı sunacaklar. Belediyemizin girişimleri neticesinde coğrafi işaret tescil belgesine kavuşan mayalı ekşili ekmeğimizin tanıtımını yapmak ve geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak amacıyla ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ yarışması düzenleyeceğiz. Dereceye girecek olanlara ödüllerini takdim edeceğiz. Festival tadında güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız, tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğimize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
- 18:25 Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Yiğit Girgin:
- 18:25 Sadıkoğlu: “Nefes kredisinde limit artırılmalı, faiz oranı düşürülmeli”
- 18:25 TCL Taze Hava Teknolojisine Sahip Klimalarıyla Dünyada 1 Numara
- 18:25 CHP Genel Başkanı Özel Malatya’ya geliyor
- 18:25 Babacan: “Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçlarını tek tek değerlendirdik”
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Temizlik Atağı!
- 18:25 Kamuoyuna Duyuru Kıymetli hemşehrilerimiz;
- 18:25 Başkan Er, Hayvanat Bahçesinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi
- 18:25 Çamurlu TOKİ Şantiyesindeki Konteynerde Yangın Paniği
- 18:25 Narkotik Suçlarla Mücadeleye Devam Ediliyor
- 15:01 Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Operasyonu
- 14:55 Genç Maginder’de Bayrak Değişimi Yaşandı
- 14:51 15 Ülkeden Misafirler Malatya’da
- 14:45 Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
- 14:44 Irmak Karpuz, İlk Teklisi 'O An' İle Yaza Damga Vuracak
- 14:43 Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Ulaşımı Kolaylaştırıyor
- 14:42 SurgiBox, Türkiye'de Ondatec Medical ile Kurduğu Stratejik Ortaklıkla Avrupa Pazarındaki Varlığını Güçlendirdi
- 14:39 Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Sami Er;
- 18:19 TCL’nin Taze Hava Teknolojisine Sahip FreshIN 3.0 Klimaları Satışa Çıktı
- 14:48 İl Başkanı Bakan: “Sokağa çıkma tehditleri, erken seçim çağrıları tamamen ucuz ve hayal ürünü siyaset oyunlarıdır”
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!