
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı İkizce Mahallesi’nde inşası devam eden kalıcı konutların altyapısı ile ilgili sorun olduğuna dair çıkan haberlere yanıt verdi. Yapılan açıklamada; kalıcı deprem konutlarının teslim tarihine kadar altyapı ile ilgili tüm çalışmaların tamamlanacağı duyuruldu.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:
“Çok kıymetli hemşehrilerimiz;
Son günlerde bazı basın-yayın ve sosyal medya kanallarında Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı İkizce Mahallesi’nde yapılan kalıcı konutların altyapısı ile ilgili aksaklıkların olduğu yönünde bir takım paylaşımlar yapılmaktadır.
Yeşilyurt bölgesinde imara açılan yerlerde (Turgut Özal Üniversitesi yerleşkesi de göz önüne alınarak) 35 yıllık projeksiyona göre 150 bin nüfus yoğunluğu hesap edilerek büyük ölçekli ve küçük ölçekli altyapı ve üstyapı çalışmaları projelendirilmiş olup, yapılan planlama doğrultusunda;
Büyük ölçekli (MAKRO) planlama doğrultusunda söz konusu bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Malatya İli ana isale hattında Q 800’lük çelik boru ile 14 km. içme suyu hattı ve 5 bin tonluk depo planlaması ihalesi yapılmıştır. Yüklenici firma çalışmalara başlamıştır.
Bununla birlikte Küçük ölçekli planlama (MİKRO) doğrultusunda içme suyu temininde olası gecikmeler göz önüne alınarak iki adet Derinkuyu sondajı açılmıştır. Yapılan analizler neticesinde yeterli miktarda ve kalitede içme suyu temini yapılmıştır.
Toplu konutlarının kanalizasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla MAKRO anlamda 1200’lük çapta 26 km uzunluğunda kolektör hattı ve 150 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak ileri biyolojik arıtma tesisi planlanmıştır. Yapılan planlama çerçevesinde birinci etap kolektör hattı yapım işinin ihalesi yapılmış olup, çalışmalar başlatılmıştır.
Kanalizasyon altyapısı için de; yine olası gecikmeler öngörülerek mikro anlamda paket arıtma tesisi yapımına başlanılmıştır.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımız TOKİ konutlarına geçtiği zaman sorun yaşamaması için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir.
TOKİ Deprem Konutlarının teslim tarihi itibari ile vatandaşlarımız evlerine yerleştiğinde hiçbir alt ve üstyapı ile ilgili bir sorunla karşılaşmayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
- 15:45 Battalgazi Belediyespor Bal Liginde
- 14:59 Battalgazi’deki İkamet Kurşunlama Olayında 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
- 14:54 Malatya Tek Yürek: Yeşilyurt Belediyespor’un Şampiyonluk Maçına Davet
- 14:52 Malatya 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Kutlama Programı
- 14:46 Dilek Mahallesi İmar Planına Tepki: “Bu Yanlıştan Dönülmeli”
- 14:45 Kaymakam Baytak: 'Devletimiz Güçlü Bir Devlet, Malatya Ayağa Kalkacak'
- 14:43 Darende’de Don Felaketi Sonrası Dayanışma Mesajı: Başkan Bozkurt’tan Çiftçilere Destek Ziyareti
- 14:40 Kadim Çırmıhtı, Kırsal Konut Projeleriyle Ayağa Kalkıyor
- 14:30 Malatya Tarihinin En Yoğun Katılımlı Masa Tenisi Ligi Başlıyor!
- 14:07 İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız’dan TFF’ye Teşekkür ve Yeşilyurtspor’a Destek Çağrısı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!