
6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ederken AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yatırımlara ilişkin temaslarda bulunuyor.
6 Şubat depremlerinden büyük ölçüde etkilenen Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, çeşitli temaslarda bulunurken, yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.
Depremin etkilediği Sultansuyu Barajı’nın rehabilitasyonu ile tarım alanlarına yeniden su taşıdıklarını belirten Ölmeztoprak,”Barajımızın tam kapasite hizmeti ile birlikte 106.000 dekar tarım arazimiz suya kavuşacak. Akçadağ bölgemizdeki açık sulama sistemlerimizi ve Akçadağ-Doğanşehir Sulama Tesislerimizi onarıyoruz. Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizi kapsayan Malatya İli Sulama Tesisleri Rehabilitasyonu 3. Kısım çalışmamızda ihale hazırlıkları devam ederken, geniş bir alanda sulama altyapısını yeniden faaliyete geçirmek için adımlarımızı hızlandırıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yoncalı Sulaması ve İsale Tüneli inşaatında yüzde 90 oranında ilerleme sağlandığını dile getiren Ölmeztoprak, projeyle ilgili bilgiler paylaştı. Ölmeztoprak, “Bu projeyle büyük tarım alanlarını besleyerek üretime katkı sağlarken, inşaat sözleşmesi imzalanan İspendere Barajı ile 750 dekarlık araziyi suyla buluşturuyoruz. Ayrıca, Darende’mizdeki dere ıslah çalışmaları ile Aşağıulupınar, Gökçeören, Günpınar, Ilıca, Karaoğuz, Nurkuyusu ve Şendere mahallelerimizi taşkın riskine karşı güvence altına alıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Ölmeztoprak, Doğanşehir’in Tez Deresi ve Sürgü Deresi projelerinin de tamamlandığını, taşkın riskine karşı da ilçe merkezini koruma altına aldıklarını dile getirdi. Ölmeztoprak, Sürgü ve Çat Barajlarımızın Deprem Rehabilitasyonu ile bu barajları yeniden işler hale getiriyoruz. Ayrıca, Doğanşehir’imizde Polat Sulaması ve Arazi Toplulaştırma (AT ve TİGH) çalışması yatırım programında olup, tarım arazilerimizin verimini artırmayı hedefliyoruz. Doğanşehir Küçüklü Köyü Dere Islahı projemizde planlama çalışmaları tamamlanmış durumda ve taşkınlara karşı köyümüzü güvenceye alıyoruz.” Şeklinde konuştu.
İlçelerdeki barajlar ve dere ıslahlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren milletvekili Ölmeztoprak, “İleriye dönük projelerimizden Doğanyol Burç Yeraltı Barajımız ve Hekimhan Köylü Barajımız için planlama aşamasındayız. Bu projeler, sürdürülebilir su kaynakları yönetimimize katkı sağlayacak ve geniş sulama kapasitesiyle bölge tarımına değer katacak. Hekimhan’ımızdaki Başkanık Köyümüz ve Hasançelebi Köyümüz ile Karslılar Mahallemizdeki dere ıslah projelerimiz de taşkın riskini azaltmak adına hızla devam ediyor.” Diye konuştu.
Depremlerden sonra TOKİ konutlarının inşa edildiği merkezlerden İkizce bölgesindeki içme suyu tesisine ilişkin de konuşan Ölmeztoprak, “Deprem sonrası hemşehrilerimizin ihtiyacına yönelik Yeşilyurt İkizce TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu Tesisimiz 2024 yılı itibarıyla hizmete açıldı; ayrıca Çerkezyazı sulama sahasındaki hatların deplase çalışmaları tamamlandı. Yeşilyurt Karagöz ve Karağaç Sel Kapanları projelerimizde planlama aşamasını tamamlayarak taşkın riskine karşı önlem alıyoruz. Beylerderesi İlçe Merkezi dere ıslah çalışmasıyla 300 dekarlık araziyi koruma altına alıyoruz.” dedi.
Ölmeztoprak son olarak bu projelerin Malatya için önemine değinerek, “Yalnızca bugünün değil, yarının ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte. Güçlü ve güvenli bir Malatya için, hemşehrilerimize umut taşımaya çalışıyor, her bir yatırımımızla geleceğimizi inşa etmeye gayret ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
- 18:25 Battalgazi Belediye Meclisi 2026 Yılı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayatına Yem Desteği!
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere “TYT-AYT” Kaynak Kitap Desteği!
- 18:25 Gençlik Kolları Başkanı Mercan: “Öğrencilerimizin Her Anında Hep Yanındayız”
- 18:25 Bülent Tüfenkci: “19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’mıza Hayırlı Olsun”
- 18:25 Malatya Kuru Kayısı İhracatı 2025’te 303,5 Milyon Dolar Gelir Sağladı
- 18:25 Tarım Sigortalarında Yeni Dönem Başladı
- 18:25 Vali Yavuz: “Malatya’da Suç Oranlarında Belirgin Düşüş Sağlandı”
- 18:25 Ruhsatsız Silah Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
- 18:25 Malatya’da Sokak Satıcılarına Yönelik Operasyonda 14 Şüpheli Yakalandı
- 12:27 Battalgazi’de 21 Sokakta 7 Saatlik Su Kesintisi
- 12:26 Göktaş: Emekliye Açlık Bile Lüks Oldu
- 12:25 Samanköy Konteynerkentte Yaşanan Su Kesintisinin Nedeni Belli Oldu
- 12:21 Malatya’ya 19. PTT Bölge Müdürlüğü Kuruluyor
- 12:20 Malatya’da Park Halindeki Araçta Yangın Paniği
- 12:16 Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
- 16:23 Battalgazi Karla Beyaza Büründü, Ortaya Kartpostallık Görüntüler Çıktı
- 16:22 Cemevinde Yemekleri Artık Mahalleli Yapıyor
- 16:20 Darende’de Zorlu Kış Şartlarında Yaban Hayvanları İçin Yemleme Çalışması
- 14:51 Çocuklarda makyaj tehlikesi: 7 yaşa indi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!