
Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan uluslararası yardım filosuna desteklerini ileten Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, Malatya’da Kürecik NATO Radar Üssü ve Türkiye’deki diğer NATO üslerinin kapatılması çağrısında bulundu.
Malatya’da Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Kitle adına konuşan Tunç, Gazze’de açlık ve çocuk ölümlerine vurgu yaparak, “Gazze, açlıkla ve soykırımla terbiye edilmeye çalışılıyor. BM’ye bağlı Dünya Gıda Programı ve Çocuklara Yardım Fonu’nun raporuna göre, Gazze’de yarım milyondan fazla insan kıtlık yaşıyor, 5 yaş altı 41 bin çocuk hayati tehlike altında” dedi.
Tunç, siyonist rejimin Gazze’de yıkım operasyonları yürüttüğünü ve Batı Şeria’yı E1 projesiyle ikiye bölecek yerleşim planları yaptığını belirterek, ABD’nin ise bu süreçte soykırıma ortak olduğunu ifade etti. Yemen’in Ensarullah Hareketi’nin saldırılarına değinen Tunç, Yemen halkına başsağlığı diledi.
Türkiye üzerinden İsrail’e giden Azerbaycan petrolüne de dikkat çeken Tunç, sevkiyatın durdurulması çağrısında bulundu. Ayrıca, Türkiye’de Filistin dostlarına yönelik gözaltı ve tutuklamaları eleştirerek, bu uygulamaların siyasi cezalandırma niteliği taşıdığını söyledi.
Mavi Marmara Gazisi Tunç, Gazze ablukasını kırmak için İspanya’dan yola çıkan yaklaşık 150 gemilik Küresel Sumud Filosu’na Türkiye’den de katılım olduğunu belirterek, “Bu filo, devletlerin etkisiz adımlarının aksine, ablukayı kırma iradesini ortaya koyan sivil bir oluşumdur. Gazze ve Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Tunç açıklamasını, “Gazze, Lübnan, Yemen ve dünyanın diğer coğrafyalarında siyonizm ve emperyalizme karşı mücadele eden tüm hareketlerin yanındayız. Türkiye’de bu küresel direniş hattının bir parçası olarak sürdürülen mücadelemiz, Filistin özgürleşinceye kadar devam edecektir” sözleriyle tamamladı.
- 18:25 Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
- 18:25 Devletin Desteğiyle Umut Yeniden Yeşerdi
- 18:25 Erdoğan: 455 Bin Afet Konutu Teslim Edildi
- 18:25 Malatya Genelinde Kar Yağışı Etkili Oldu, Ekipler Sahada Yoğun Mesai Harcadı
- 18:25 Malatya’da DEAŞ operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı
- 18:25 Doğanşehir’de Deprem Konutlarında Yakın Takip: Kaymakam Sungur Sahada
- 18:25 Malatya’da 1.500 kişilik TYP başvuruları başladı
- 18:25 Ağılbaşı Mahallesi’nde Vinç Kazası: 1 İşçi Yaralandı
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışına Hazır
- 18:25 TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
- 17:34 2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
- 17:33 Milletvekili Babacan ‘Terörsüz Türkiye’ Konferansı’nda Konuştu;
- 17:32 Yüzünüzdeki İmzayı Riske Atmayın: Cansu Durkun’dan Kalıcı Makyajda Hayat Kurtaran 5 Altın Kural!
- 17:30 Çip Kart Boyutunda Enerji: Boğaziçi Üniversitesi’nden TÜBA Ödüllü Hermetik Mikro Batarya Hamlesi
- 17:29 Uygunluk Değerlendirme Sektöründe Yetkinlik Eşiği Yükseliyor
- 17:26 Yeşilyurt’ta İlk Taziye Evi Çilesiz Mahallesinde Hizmete Girdi
- 15:36 Başkan Taşkın, Çolaklı Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu
- 15:02 Sadıkoğlu ve Torunoğlu’ndan iş birliği vurgusu
- 14:47 “Merkez Çarşı Malatya’nın Yeniden Ayağa Kalkışının Simgesi Olacak, 2026 Yılında Malatya’mızın Umudunun Merkezi Olacak”
- 13:51 Keskin’den konteyner işyerlerinin boşaltılması açıklaması
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!