Malatya TSO’dan üyelerini rahatlatacak aidat kararı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Oda aidatını ödemekte güçlük çeken üyeleri için önemli bir karar aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremde hayatını kaybeden üyelerin borçlarını sildiklerini, tüm üyeler için de faizsiz yapılandırma imkanı getirdiklerini açıkladı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 6 Şubat depremlerinin ardından ticari faaliyetlerini sürdürmekte zorlanan üyeleri için devrim niteliğinde bir karara imza attı.
Nisan ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla depremde hayatını kaybeden üyelerin borçları silinirken, tüm üyeler için faizsiz yapılandırma imkânı getirildi.
Üyelerinin toparlanma sürecini hızlandırmak ve firmaların üzerindeki finansal yükü hafifletmek amacıyla kapsamlı bir “Aidat Yapılandırma Paketi” açıklayan MTSO, maliyeden kapanışını yapan üyelerin de Odaya olan aidat borçlarının tamamını sildi.
KİMLER FAYDALANABİLECEK?
Alınan meclis kararı uyarınca uygulanacak desteklerin detayları şöyle:
Vefat Eden Üyelere Vefa: Deprem felaketinde hayatını kaybeden üyelerin odaya olan tüm borçları tamamen silindi.
Kapanış Yapan İşletmelere Destek: Maliye kaydı üzerinden iş yeri terkini yapan ve ekonomik olarak tahsili imkânsız hale gelen eski üyelerin borç yükü kaldırıldı.
Faizler Siliniyor, Taksit İmkanı Geliyor: Ticari faaliyetine devam eden üyelerin birikmiş aidat borçlarının faiz ve gecikme zamları tamamen silinecek. Üyeler, sadece anapara ödemesini tek seferde veya 3 eşit taksitte ödeyebilecek.
SADIKOĞLU: “ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Aldıkları kararla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şunları söyledi: “Deprem sadece fiziki yıkıma yol açmadı, aynı zamanda üyelerimizin nakit akışını, üretim gücünü ve ticari sürekliliğini de ciddi şekilde etkiledi. Bu süreçte üyelerimizin ayakta kalabilmesi en büyük önceliğimiz oldu. Meclisimizde aldığımız bu kararla, hem vefat eden üyelerimize karşı vefa borcumuzu ödemeyi hem de işini sürdürmeye çalışan üyelerimize nefes aldırmayı hedefledik. Bu kararı uzun zamandır almak istiyorduk, ancak TOBB ve bakanlıklarla yapılan resmi görüşmeleri ve hukuki süreci ancak tamamlayabildik. Ekonomik toparlanmanın yolu, üyelerimizin yeniden güçlenmesinden geçiyor. Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
BAŞVURU TARİHİ VE YERİ
Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen üyeler için süreç 4 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak ve 30 Eylül 2026 mesai bitimine kadar devam edecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerin, Odanın muhasebe birimine başvuruda bulunması gerekiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bilginler Apartmanı Davasında Tek Sanık Beraat Etti, Belediye Görevlileri İçin Suç Duyurusu
Dolu Afeti Kayısıyı Vurdu, Üretici Destek Bekliyor
Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün
Taşınmaz Ticaretinde Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oluyor
Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Büyük Destek: 300 Bin Sebze Fidesi Çiftçilere Dağıtıldı
Felicia'nın sosyal sorumluluk projesi Feliguard AI'ya uluslararası ödül
SON HABERLER
-
13:35Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Yıldıray Özkul’dan Şampiyonluk Maçı Daveti
-
12:42Bilginler Apartmanı Davasında Tek Sanık Beraat Etti, Belediye Görevlileri İçin Suç Duyurusu
-
12:33Dolu Afeti Kayısıyı Vurdu, Üretici Destek Bekliyor
-
11:03Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün
-
10:58Taşınmaz Ticaretinde Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oluyor
-
10:53Malatya TSO’dan üyelerini rahatlatacak aidat kararı
-
10:48Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Büyük Destek: 300 Bin Sebze Fidesi Çiftçilere Dağıtıldı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 31 | 49 | 74 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 31 | 35 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 31 | 24 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 31 | 18 | 56 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 31 | 12 | 51 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 31 | -21 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 31 | -16 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 31 | -14 | 28 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 31 | -34 | 26 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 31 | -19 | 28 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 31 | -26 | 21 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?