
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı denetim ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki market, bakkal, manav ve benzeri ticari işletmelerde fiyat etiketi ile haksız fiyat artışı denetimlerini sıklaştırdı.
Vatandaşların hakkını korumak, adil ticaret ortamını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Ekipleri tarafından aralıksız sürdürülen denetimler, hem esnaf açısından hem de halk açısından büyük önem arz ediyor. Yapılan denetimlerle, ürünlerin etiket fiyatlarının kasa fiyatlarıyla uyumlu olup olmadığı, etiketlerin tüketici tarafından kolayca görülebilir bir şekilde yerleştirilip yerleştirilmediği, hijyen kurallarına uyum, gıda güvenliği ön planda tutuldu.
“DENETİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar’ın da katıldığı denetimde raflardan alınan ürünler tek tek kasadan geçirildi. Denetimlerde yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirme yapan Başkan Acar, olumsuz bir durumda cezai işlemlerin uygulanacağını da belirtti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede “Malatya’da genel olarak, birey olarak ayrı ayrı bazı sıkıntılar yaşadık. Allah’a şükürler olsun bir taraftan evlerimiz, dükkânlarımız yeniden inşa edilirken bir taraftan da şehrimizi bir an önce toparlayıp hep beraber Malatya’nın güzelliklerine kavuşmak adına çalışmalar yapıyoruz. Zabıta Dairesi Denetim Ekipleri olarak gıda denetimlerimizi, fırın denetimlerimizi, kasap ve şarküteri denetimlerimize devam ediyoruz” dedi.
“GEREKLİ İŞLEMLER UYGULANIYOR”
Son 3 ayda Zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ve merkez ilçe belediyelerinin de olduğu bir komisyon oluşturduklarını ifade eden Acar, “ Komisyonumuzla beraber haftada 4 gün görev yapılıyor. Biz bu komisyonun haftada 7 gün görev alacak şekilde planlamalar gerçekleştiriyoruz. Komisyonumuz şu ana kadar 152 market denetimi ve şarküteri denetimini gerçekleştirdi. Bu denetimlerden 59 ticarethanede sıkıntılar belirlendi ve gerekli işlemler uygulandı” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hanifi Acar, hem tüketicilerin hem de dürüst esnafın zarar görmemesi adına denetimlerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
- 18:25 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 18:25 Kavaklıbağ’da Hak Sahiplerinden Konut Tepkisi: “Kendi Mahallemizde Ev İstiyoruz”
- 18:25 Soğuklarda cilt kuruluğuna karşı 10 tavsiye
- 18:25 Malatya’da İl Güvenlik Asayiş Ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 18:25 MEAH’da 320 Kişinin Katıldığı Canlı Cerrahi Kursu
- 18:25 Malatya’da kar sonrası buzlanma kazaları şehir genelini felç etti
- 18:25 Malatya’da Kar Ve Gizli Buzlanma Eğitimi Olumsuz Etkiledi
- 18:25 Yangın Anında Hayat Kurtaran Güç: Her An Hazır Yangın Su Depoları
- 18:25 Meşher'den Küratörlü Turlar
- 18:25 Battalgazi’de Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor
- 14:11 "Doktoru Anla, Şiddeti Önle" Kampanyasına Felis Ödülü
- 14:10 Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadelede Teyakkuzda!
- 17:43 Kanser Tedavisi Sürecinde Beslenmenin Gücüne Dikkat Çekildi
- 17:35 Ozan Güler Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi: İTEM Vurgusu Dikkat Çekti
- 17:13 2 Bin 113 Konut ve 130 Ofisin Kurası Yarın Çekiliyor
- 16:32 Pütürge’de Yılın İlk Karı: Belediye Ekipleri Sahada
- 16:31 Malatya Futbolunda Altyapı Hamlesi Meyvesini Veriyor
- 16:30 Malatya Belediyesi Ampute Spor Konya Ampute Spor’a 3-2 Mağlup Oldu
- 16:28 Malatya’da Yılbaşı Tedbirleri Kapsamında Kaçak Alkol Denetimleri Sıklaştırıldı
- 16:27 Malatya Voleybol Kulübünden Mükemmel Geri Dönüş Galibiyeti
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!