
Malatya Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olası afet durumlarına karşı hazırlıklı hale getirmek, afet sırasında yaşanabilecek yaralanmaları en aza indirmek ve can kayıplarını önlemek amacıyla kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen tatbikatta deprem, yangın söndürme ve kazazede tahliye süreçleri yapıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi personelinin afet anında hızlı ve etkili bir şekilde hareket edebilme becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan tatbikatlarda, yalnızca afet sırasında değil, afet sonrasında yaşanabilecek kaos ve panik anlarında da soğukkanlı bir şekilde nasıl hareket edilmesi gerektiği öğretildi.
İTFAİYE EKİPLERİ YANGINLARA MÜDAHALEYİ ANLATTI
Tatbikat sırasında öncelikli olarak, binada meydana gelebilecek bir deprem senaryosu canlandırıldı. Deprem anında personelin bulunduğu yerlerde güvenli pozisyonlar alması ve hızlıca tahliye edilmesi sağlandı. Daha sonra deprem sonrasında oluşabilecek yangınlara karşı itfaiye ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası önünde yangına müdahale konusunda teknik bilgiler de anlatılarak, uygulamalı bir şekilde gösterildi.
KAZAZEDE TAHLİYE SENARYOSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan tatbikatta, deprem ve yangın sonrasında bina içerisinde mahsur kalanların güvenli bir şekilde kurtarılması senaryosu gerçekleştirildi. Bu kapsamda binanın içinde kalan kazazede için en etkin kurtarma yolları kullanarak, personelin güvenli bir şekilde tahliyesi sağlandı. Tatbikatın son bölümünde, tahliye edilen personel toplanma alanlarına yönlendirildi ve burada güvenli bir şekilde nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı. Ayrıca acil durum çantalarının ve ilk yardım kitlerinin hazırlanması gerektiği vurgulandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu tür tatbikatlarla, personellerin afetlere karşı bilinçlenmesi ve toplum genelinde afet bilincinin arttırılması hedefleniyor.
- 18:25 TCL’nin Taze Hava Teknolojisine Sahip FreshIN 3.0 Klimaları Satışa Çıktı
- 18:25 İl Başkanı Bakan: “Sokağa çıkma tehditleri, erken seçim çağrıları tamamen ucuz ve hayal ürünü siyaset oyunlarıdır”
- 18:25 Ateşli Silahla Yaralama Olayında 1 Kişi Yaralandı, Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
- 18:25 Battalgazi Belediyespor’da Yeni Dönem Başladı
- 18:25 Cahide Alaçatı'ya Temmuz'da Ünlü Yağmuru...
- 18:25 Müşteri Deneyiminde Anlık Aksiyonlar Yüzde 30 Daha Hızlı Çözüm Sağlıyor
- 18:25 Zafer Partisi Heyeti Pütürge'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 18:25 Malatya’da Kuyumcularda Güncel Altın Fiyatları Belli Oldu
- 18:25 Malatya’da Termometreler 40 Dereceyi Gördü
- 18:25 Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu
- 12:22 MST Akademi İlk Mezunlarını Verdi: Sanayiye Nitelikli Genç Güç!
- 12:21 Battalgazi’de Mahalle Yolları Yenileniyor, Ulaşım Konforu Artıyor
- 12:19 Akrep Zehrinden Umut Doğdu
- 18:04 Malatya’daTrafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
- 17:50 Yazıhan’da Tanker Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
- 17:47 BBP Malatya İl Başkanı Karaman’dan Şehitler İçin Taziye Mesajı
- 17:35 Malatya Ülkü Ocakları, Gençliği Kutadgu Bilig ile Buluşturuyor
- 17:31 Enocta, UDEPA ile Güçlendi:
- 17:31 Nefes Kredisi Başvuruları Başladı
- 17:25 Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi'nde Şehit Olan Piyade Teğmen Sert Son Yolculuğuna Uğurlandı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!