
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığı’nda, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın gündemi değerlendiren konuşmalarıyla devam etti. Meclis Başkan Vekili Ayhan, “Öncelikle Mayıs ayı meclis toplantılarımız Malatya’mıza hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er, 30 ülkeden yaklaşık 1200 üyesi bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Uluslararası temsilin açısından önemli bir husus. Çünkü Malatya’mızı ve Belediyemizi uluslararası bir platforma taşıma bakımından önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’i meclisimiz adına tekrar kutluyoruz” dedi.
“BAKAN KURUM MALATYA İÇİN OLUMLU DESTEKLER SAĞLADI”
Başkan Ayhan, geçtiğimiz günlerde Malatya’da yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ziyaretinin çok verimli sonuçlandığını belirtti. Başkan Ayhan, Bakan Kurum’un gerek Malatya gerekse ilçe belediyelerin araç alımları hususlarında olumlu destekler sağladığını söyledi. 17-18 Nisan 2025 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde 30 bin kişinin ziyaret ettiği İpek Yolu Kariyer Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, özellikle üniversite öğrencileri adına önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
“ÜNLÜ ŞEF’LER TÜRK MUTFAĞI İÇİN MALATYA’YA GELİYOR”
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan konuşmasının son bölümünde ise 26 Mayıs 2025 tarihinde Malatya’da da gerçekleştirilecek olan Türk Mutfağı programından bahsetti. Başkan Ayhan, birçok ünlü mutfak Şef’lerinin katılımının olacağı Türk Mutfağı programının Malatya gastronomisi adına değerli olduğunu vurgulayarak, Malatya Gastronomisi ve tanıtımı bakımından da önemli olduğunu kaydetti. Başkan Ayhan, 26 Mayıs 2025 tarihinde Malatya’da da gerçekleştirilecek Türk Mutfağı programına Malatya halkını davet etti. Başkan Ayhan, Türk Mutfağı programının özellikle ilçeleri yerel yemek kültürlerini sergileyecekleri ve Malatya adına tanıtıcı olacağını söyledi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın konuşmalarının ardından mazeret dilekçelerinin okunması ve yoklamanın alınmasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Kesin Hesabı’ ve Belediye Borçlarını Araştırma Komisyonu raporu görüşülerek kabul edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 20 Mayıs 2025 Salı günü saat 14.00’te yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
- 18:25 Vali Seddar Yavuz’un YKS “Yükseköğretim Kurumları Sınavı” Mesajı
- 18:25 Motaş Sanal Kart Uygulamasını Başlattı
- 18:25 Büyükşehir‘den Yoğun Altyapı ve Yol Mesaisi Devam Ediyor
- 18:25 Temizlik Hizmetleriyle, Yeşilyurt’un Temiz Ve Düzenli İmajı Korunuyor
- 18:25 Yeni teşviklere ihtiyacımız var
- 18:25 Ümit Özdağ, Talat Paşa Anıtı önünde Basın Açıklaması yaptı.
- 18:25 Malatya’da Kiralık Konut Krizi Derinleşiyor: Emlakçılar Odasından Cumhurbaşkanına Çağrı
- 18:25 2 Ülke 10 Okul Başarılı Bir Etwinning Projesi İle Güzel Bir Farkındalık Yarattılar.
- 18:25 Geleceği Sahneye Taşıyan Gece: Anabilim Kültür ve Sanat Gala Gecesi
- 18:25 YKS Öncesi Öğrencilere Moral Desteği
- 17:27 Yeşilyurt Belediyesi, Şahnahan’da Yol Güvenliği İçin Taş Duvar Çalışması Yapıyor
- 17:25 Büyükşehir Belediyesinin, Sürdürülebilir Tarım Ve İklim Değişikliğine Katkı Sunan Proje Uygulamaları Devam Ediyor
- 16:50 Kırkgöz Düğün Salonu Malatyalıların Yeni Gözdesi
- 16:49 Malatya TSO’dan ihracat kredisi atağı
- 16:48 Yerinde Dönüşüm ve Hibe-Kredileri İçin Son Gün 30 Haziran 2025
- 16:46 Zecurion, Orta Doğu ve Ötesinde Artan Mesleki Dolandırıcılıkla Mücadele İçin Siber Güvenliği Güçlendiriyor
- 17:38 Balıklı Göl Şifa Dağıtıyor, Sivaslılar Tüm Türkiye’yi Davet Ediyor
- 17:36 MEV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Necati Tecdelioğlu, Malatya Temsilciliği Toplantısına Katıldı
- 17:31 İl Başkanı Bakan: “Bu şehirde görev alan herkes taşın altına elini koymalıdır”
- 17:29 Vali Yavuz, Önem Projesi Gala Programına Katıldı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!