
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Şevket Keskin, trafik kurallarının herekse eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.
Başkan Keskin, Karayolları Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
"Trafikte Herkese Eşit Kural Uygulanmalı"
Türkiye'de güvenlik, sağlık ve itfaiye gibi acil durumlar dışında trafik dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savunan Keskin, "Trafikte herkese eşit kurallar uygulanmalı," çağrısında bulundu. Başkan Şevket Keskin, "Siyasetçilere çakarlı araç, tahsisli araç plakası, kırmızı ışıkta geçme, hatalı park etme, hız sınırını aşma ve radara yakalanma gibi trafik ihlallerinden mahrumiyet gibi ihtiraslar kaldırılmalı. Milletvekillerine ve siyasetçilere trafikte tanınan hak ve imtiyazlar, kurtuluş savaşında ve kuruluş mücadelesinde kanları ile cephede görev yapan milletvekillerine bile verilmemiştir," ifadelerini kullandı.
Hız İhlali Birinci Sırada
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına da değinen Keskin, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerinde hız ihlalinin birinci sırada yer aldığını hatırlattı. Keskin, " İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre; Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce yapılan denetimlerde ceza kesilen tutanaklarda hız ihlali birinci sırada, Periyodik muayene ikinci sırada, emniyet kemeri kullanmama üçüncü sırada, maalesef sürücü belgesiz araç kullanma dördüncü, Zorunlu mali sorumluluk sigortası yapmama ise beşinci sırada yer alıyor. Türkiye’de trafikte en önemli sorunlardan birisi hız, ama milletvekillerinin, bakanların, devlet görevlilerinin 150-180 kilometre hızla gittiği yolda, vatandaşa ceza kesilmesi doğru değildir. Kurallar herkes için geçerli olmalı," diye konuştu.
"Radar: Ceza Değil, Kaza Önleme Amaçlı Kullanılmalı"
Radar uygulamasının sadece hazineye para aktarılmasına neden olduğunu ve kazaları engelleyemediğini iddia eden Keskin, "Türkiye’de radar uygulanması, sadece hazineye para aktarılmasına neden olmuş, ama kazaları engelleyememiştir. Hızla giden aracın arkasında ceza kesiliyor, ama o araç sürücüsü durdurulmadığı için veya o anda uyarılmadığı için ya kaza yapıyor, ya da kazaya, kazalara neden oluyor. Radar uygulaması ceza yazmaya değil, kazaları engellemeye kullanılmalı. Devlet, köşede durarak, vatandaşının hata yapmasını gözlemez, devlet köşede durmalı, ama hatayı engellemek için durmalı.” ifadelerini kullandı.
Trafikte 3S Kuralı Vurgusu
Keskin, trafikte sevgi, saygı ve sabır anlamına gelen "3S kuralı"nın yaygınlaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Malatya'ya Özel Trafik Eylem Planı Çağrısı
Malatya'daki şehir içi trafik akışı ve yoğunluğunun herkes için sorun haline geldiğini belirten Keskin, "6 Şubat depremleri öncesinde yaşanılan sorunlarda göz önüne alınarak Malatya’nın bir trafik ve ulaşım eylem planı hazırlanmalı" dedi. Keskin, Malatya'da yeni yapılacak binalarda otopark zorunluluğu getirilmesini ve otoparkı olmayan iş yerlerine ruhsat verilmemesini talep ederek, “Malatya’da 10 daireli bir apartman yapılıyorsa, 10 araçlık bir otoparkı yoksa inşaat ruhsatı verilmemeli. Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrasında otoparkı olmayan, dairesi kadar araç parkı hazırlanmayan sitelere ve apartmanlara kesinlikle imar izni verilmemeli. Market ya da market şubesi açılacaksa otoparkı yoksu ruhsat verilmemeli. Yeni acılan cadde ve sokaklarda mutlaka otopark alanları imarda belirtilmeli ve uygulanmalı.” İfadelerini kaydetti.
MESOB GENEL SEKRETERLİĞİ
- 18:25 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 Maddeyi Karara Bağladı
- 18:25 Kadın Eliyle Üretilen Doğallık: Battalgazi’de Kadın Kooperatifinden Sofralara
- 18:25 Ev Tipi Güneş Enerjisi Sistemi Kurulumunda İzlenmesi Gereken Adımlar
- 18:25 Nasılsınız? Umarım siz ve sevdikleriniz çok iyisinizdir…
- 18:25 Büyükşehir Semt Konaklari Öğrencilerine Motivasyon Semineri Verildi
- 18:25 Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
- 18:25 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri 7 Mayıs Saat 19:30’da!
- 18:25 Ödüllü 3.Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası Başladı
- 18:25 Vali Seddar Yavuz 03-09 Mayıs Karayolu Trafik Haftası Etkinliğine Katıldı
- 18:25 AK Parti İl Başkanı Ali Bakan: “İyiyim, bir problem yok, görevimin başına döneceğim”
- 17:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayi'nda Özel Tarih Yoğunluğu
- 17:56 Yeşilyurt Belediyesi Evlendirme Dairesinde ‘05.05.2025’ Yoğunluğu!
- 17:55 Yeşilyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Büyük Destek! 250 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
- 17:53 Battalgazi’nin Park Ve Bahçeleri Kendi Ürettiği Çiçeklerle Güzelleşiyor
- 17:52 Malatya Büyükşehir Belediyesi Küçükbaş Ve Büyükbaş Kurban Kesim Kursu Açiyor
- 17:51 İhracat düşüyor, uygun koşullarda finansman desteği şart!
- 17:50 Keskin’den Malatya'ya Özel Trafik Eylem Planı Çağrısı
- 15:44 İhracatçının gözü Irak ile yapılacak zirvede..
- 15:42 Yeşilyurt Belediyesinin Kültürel Etkinliğinde Merkez Spor Salonu Tamamen Doldu
- 16:02 Malatya’nın Gururu Çağrı Avcu, Uluslararası Başarıya Ortak Oldu
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!