
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını açıkladı.
Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın Türk-İslam esnaf ve sanatkârları arasında kurulan ve toplumun ahlaki, mesleki ve ekonomik yapısını şekillendiren önemli bir yapı olduğunu belirtti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Ahilik Haftası Mesajı yayınladı.
-“Ahilik, Toplumsal Dayanışmanın Temelidir”
Başkan Keskin, Ahilik’in 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu topraklarında kurulduğunu ve Osmanlı Devleti'nin birçok bölgesine yayıldığını belirterek, “Ahilik, Türklerin mesleki, sanatsal, askeri, dini ve ahlaki açıdan yetişmesini sağlayan bir Türk-İslam esnaf ve sanatkârlar teşkilatıdır” dedi.
-“Adalet, Yardımlaşma ve Ahlakın Simgesi”
Ahi Teşkilatı'nın, toplumun farklı kesimleri arasında adalet, yardımlaşma ve ahlakı teşvik ettiğini ifade eden Keskin, “Ahi Teşkilatı, millet ile devletin, zengin ile fakirin, üretici ile tüketici arasında sağlam ilişkiler kurarak toplumun huzur içinde yaşamasını sağlamayı amaç edinmiştir” dedi. Yardımlaşmanın, adaletin ve doğruluğun hüküm sürdüğü toplumlarda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü belirten Keskin, bunun Ahilik Teşkilatı'nın önemli bir başarısı olduğunu vurguladı.
-“Günümüz İçin Ahilik Önemli”
Başkan Keskin, Ahilik ilkelerinin günümüzde de büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Güçlünün zayıfı ezdiği, haksız rekabetin yaşandığı, insanların güven duymadığı bir dönemde, İslam inancından beslenen Ahilik ilkelerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu şüphesizdir” şeklinde konuştu.
-“Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Ahilikten Geliyor”
Keskin, Ahilik Teşkilatı’nın günümüz işletmeleri için de örnek alınması gereken prensipleri barındırdığını söyledi. Müşteri memnuniyeti, sürekli gelişme ve kaliteli üretim gibi kavramların Ahilik’te köklü bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Keskin, "Müşterinin velinimet sayılması ve kaliteli üretimin haysiyet meselesi olması, Ahilik'in temel ilkelerindendir" dedi.
-“Ahilik, Ahlaki Değerlerin Yansımasıdır”
Başkan Keskin, Ahilik Teşkilatı’nda meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra bireylerin ahlaki değerlerle yetiştirildiğine vurgu yaparak, mesleki değerlerin yozlaşmaması adına Ahilik ilkelerinin mesleki eğitimde yaşatılması gerektiğini belirtti.
Ahilik Kültürü’nün toplumun her kesiminde yaşatılması gerektiğini ifade eden Keskin, geçmişte Türkiye’de en önemli Ahilik Kutlamalarına ev sahipliği yapan Malatya’da depremden dolayı 2 yıldır bu etkinlikleri yapamamaktan üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Çökmüş olan şehrimiz yeniden ayağa kalktığında bayramlarımızı eskisi gibi coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Keskin, “Tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm Ahilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Esnaf Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.
- 18:25 Malatya 2025’te Türkiye’de en fazla deprem yaşanan iller arasında
- 18:25 Darendeli Üreticiler Kenger Sakızını Markalaştırmak İstiyor
- 18:25 Kayısı Üreticilerine Nefes Aldıracak Destek Kararı
- 18:25 Yeni Malatyaspor, Ferhiye’de farklı yenildi
- 18:25 Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!
- 18:25 Mevlid-i nebi haftasında aile vurgusu
- 18:25 Pilav Şenliği'nin İlki Düzenlenecek
- 18:25 Başkan Geçit, Özalper Mahallesine İnşa Edilecek Taziye Evinin Protokolünü İmzaladı
- 18:25 Perakende Sektöründe Merkezi ve Güvenli BT Yönetiminin Yeni Standardı
- 18:25 “Gerçek Kahramanlar İlk Yardım Bilir!”
- 13:01 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kazandırıyor
- 12:57 Başkan Geçit, ‘Eğitime Destek’ Projesinden Yararlanan Öğrencilerle Buluştu
- 12:52 Pozitera, Markaların Satışını Korumak ve Geliştirmek İçin Entegre Çözümler Sunuyor
- 12:50 QR Kodlarıyla Uygulama Büyümesinde Devrim!
- 12:49 12 Dev Adam, EuroBasket 2025'te finalde!
- 12:48 Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi TEKNOFEST’te Türkiye Üçüncüsü Oldu
- 12:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Togg’un yeni modeli T10F hediye edildi
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 12:45 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 12:44 Mevlid-i Nebi Haftasında Sabah Namazı Aile Buluşması Yapıldı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!